Většina iformací na tomto webu je pro lidi co maj základní představu o síti, ale nikde sem pořádně nenašel něco pro uplný začátečníky.
Svět nekončí 3km za Prahou ačkoli to z některých článků tak zní.
1) jaký je rozdíl mezi mikrovlným spojením a mezi wi-fi, někteří lidé mi tvrdí, že je to to samé, jíní tvdí opak.(já si myslím že je to stejný)
2)co sem kde vičet na mikrovlny musí mít přímou viditelnost, ale wi-fi se používá v budovách.(článek v PC magazínu se baví jen o budovách a na konci je malá zmíňka o ontěně.)
3)sehnal sem asi 5 lidí pro začátek co by měli zájem, jsme asi do vzdálenosti 1km od sebe né všichni maj přímou viditelnost nebo to je na střechu od PC víc ja 10m(jak sem se dočet kůli kabelu).
Za poskytnutí blišších iformací děkuji.
Prima viditelnost je dobra, na vetsi vzdalenost nutna, signal se siri i odrazy od budovy apod, ale muze to pak byt signal nestabilni - sila bude kolisat podle pocasi apod.
Do 1km to bude chodit skoro na cokoliv, samozrejme smerova antena nikdy neuskodi. Delka koaxu k antene nekonci na 10ti metrech, jsou mista kde mam skoro 20m, ale pak je lepsi pouzit citlivejsi kartu - tedy neco od Lucentu - orinoco.
Jde o to spravne navrhnout topologii site - dle okolniho terenu, umisteni anten apod..
Kdyz tak na ICQ - 349963336 .Doufam jsem to napsalspravne .