Zatim mam 12 metru kabelu Belden h1000 s celokvym utlumem 2.64 dB. Antenu California Uni 21dB. K tomu jeste 3 konektory po 0.5dB kazdej, pigtail 0.8dB a 1 metr kabelu RG-213 (od anteny) ktery ma 0.3dB utlum. Potrebuju vedet na kolik musim nastavit kartu (karta je Wline 360R s 18dB vykonem a regulaci) aby jsem byl v limitu stanovenym CTU (20dB a 100mW). Uvitam kazdou radu!
Me kalkulace: 21dB (antena) - 5.24dB (celkovy utlum) = 15.76dB
Pokud se nepletu musi karta mit tak maximalne 4 dB vykon.
Jo dekuji Vam, ale hlavni problem mam co se tyce vykonu v dB karty. Ten ma 18dB a jde nastavit na minimum, 12.5, 25, 50, 75, a 100%. Ten problem je v tom, ze nikdo nevi jestli je to procento z decibelu anebo z treba wattu (aldapo to nejak tak vysvetloval). Jestli nekdo mate tuseni, dejte mi tady vedet.
Takze to asi vypada na vymeneni anteny. Myslite, ze na 1.4 km staci 15dB antena? Mam na mysl Pacific Wireless pmant 15dB? Ap na ktere se chci pripojit ma 6dB vsesmerovku. Zatim mel 3dB a kvalita signalu byla tak 50-60%.
Proste jsem si myslel, ze ta regulace je z decibelu. Vyrobce proste uvadi "transmitt power". Co takhle xi-626, dokaze mi splnit limity? Respektive, muzu u ni dosahnout vykon 4dB? Jestli nem tak je asi jedine rozomne (i cenove dostupne) reseni slabsi antena.
Ano, si lama , ale aspon se mas snahu neco dozvedet, jen tak dal.
Samozrejme ze je mnohem vyhodnejsi koupit regulovatelnou kartu ktera zvladne regulaci ve velkem rozsahu. Neprijdes tak totiz o citlivost kterou ti ona ziskovejsi antena nabizi.