Můj router bude teď překonávat svojí první zimu a mam ho na půdě jen tak položenej. Je tam zima jak venku, akorát tam tolik nefouká. Bojim se akorát o disk, protože ho mam vyplej, tak aby nezmrz a nezničil se. Prosím o rady a zkušenosti...
Předem díky!
Ahoj,
řešil jsem podobou věc. Router na půde, kde sice nefouká, ale je tam stejná teplota jako v okolí. V zime jsem naměřil minus 20. Router jsem dal jednodušše do staré skříňky z kuchyňské linky. Koupil jsem dva teploměry v Obi za 80 kč jeden dal do skříňky a jeden ven. I při těch mínus 20 bylo vevnitř okolo 11 stupňů. Dal jsem tam všechno dohromady, switch, napájecí krabičky crusaderů, sí?ový zdroj od switche atd. Krásně se to samo od sebe zahřejvá. Zima probělha úplně v klidu. Navíc skříňka je na zámek, takže je to jakž takž zabezpečený.
Router mam venku v kovove skrini. Nejmensi teplota vloni v zime uvnitr byla +7 (Dostal se mi do rukou takovej ten teplomer na seriovej port, co prodava GM, tak jsem pro nej napsal skript a teplotu loguji) Je tam permanentne bezici stary scsi disk ofukovany nejakym vetrakem. No problem.
V lete max 52 - a to je na jizni strane :)
P.S. Rikejte mi sponzor globalniho oteplovani :)
plechovou bednu mám na severní straně. v tom pentium 100, switch a dvě hw ap. a pár děr pro kabely.
radši to obložím polystyrenem. zvenku nebo zevnitř ? nebo je to fuk ?
No kluci, IMHO nizke teploty hardwaru (obecne) nevadi. Naopak, cim nizsi je teplota, tim "lepe" budou skakat elektrony v chipech ). Horko v lete je mnohem horsi - zvlast pro ty disky. Jak se to roztahne, mnohem vic se opotrebovava atp....
No, nizke teploty obecne maji vliv zejmena na elektrolyticke kondenzatory, pri nizke teplote klesa jejich kapacita, cimz muze dojit k problemum v obvodech, kde jsou pouzity. Vetsinou jsou pouzity k filtraci stejnosmerneho napeti v napajecich obvodech a jejich hodnota je predimenzovana, nemelo by tedy k problemum dojit...
16.10.2004 v 11:26
ech00ff
Senior Member
Take oscilatory nemaji velke rozdily teplot prilis v lasce
mam router ze stareho pc (vyprodej z nejake banky) 450MHz ... disk tam nemam .. ale disketovku a CD-Rom ... jaka teplota pro to bude jeste OK ?? a pred jakou uz to zateplovat ??
- development
- freenet, education