Spouta programů tam nejde nainstalovat ... je to peknej system ale pro ty co by chtely aspon web by t chtelo udelat. Takhle se musí mmountovat nový místo na disku pro apt aby vubec fungovala instalace balíků. Problém byl tam nainstalovat apache2 shoutcast delal taky problém a ted na me vybaflo nejaký SED . Nevim o co jde . a porad blafe dpkg. No jinak na routeru to sedi perfekto...
"puvodni" debian neumi ext3? mozna pokud ho nainstalujes s 2.2 jadrem. doporucuju dat po nabootovani z cdecka prikaz bf24 a budete mit 2.4.18 kernel.
malej tip: dlouho jsem se trapil kde sebrat poradny zdroje do sources.list az jsem si z toho jednou precetl readme a objevil supr prikaz netselect-apt. jako parametr mu zadate distr. vetev (stable/testing/unstable) a on si stahne seznam zdroju a vybere nejrychlejsi. potom vygeneruje sources.list (v aktualnim adresari). cili zkopirovat do /etc/apt a dat apt-get update. ale napred nainstalovat ze soucasnejch zdroju> apt-get install netselect-apt
Clý sem to nakompiloval sechno ok a dyz sem rebootnul tak mi jen najede
Lilo 22.2 ......................
a resetne se to a takhle porad dokola. Nekde tam mam chybu v configu prej ale nevim kde ten config mam hledat. Protzatim sem pri startu dal CTRL a nastartoval linux old .... poradte pls
Presne, problem souboru nulove delky po resetu XFS je znam, ale zatim neni znama jeho presna pricina, takze opravy se asi jen tak nedockame. Tyka se pouze souboru, ktere byly upravovane pred rebootem. Ja mam na routeru P100 debian stable na EXT3 s jadrem 2.6.x (prvni jsem mel 2.6.1) a durazne toto jadro doporucuji, protoze je plne preemtivni -> ma mensi latence nez 2.4.x, takze se lepe hodi pro beh hostap, ktere je velice choulostive na rychle vyrizovani IRQ. Navic nove jadro obsahuje nektere nove QoS discipliny. doporucuje se kompilovat ho nejakym novejsim GCC, ja mam 3.3.4. Jinak jadro 2.6.x se zacina davat i do prumyslovych a embeded zarizenich, kde nahrazuje predevsim jadra 2.2.x, coz je dosti neobvykle, protoze jiste mnoho lidi namitne, ze jeste neni dostatecne stable, ale vyrobce techto vecicek vice zajimaji mesi latence a celkove lepsi interaktivita systemu, navic od rekneme 2.6.4 je jadro myslim dostatecne stabilni.
mno, kdyz by se ztratilo par poslednich zmen, tak by to bylo ok, blby je, ze clovek prijde o cely soubor, a neni pravda, ze by se musel editovat tesne pred rebootem, na KT byl zminen priklad, kdy se "vynuloval" soubor naposled upravovany cca. tyden pred rebootem.
reiserfs nedoporucuju, protoze s nim mam hodne spatny zkusenosti - po jednom z mnnoha :-( tvrdych rebootu to chudak nejak nerozdejchal (2*reiser, jeden neprezil (ten, co byl skoro v klidu), jeden ok (ten zatizenejsi), 1*ext3 ok). navic lidi z namesysu evidetnne nestihaji/nechteji reagovat na bugreporty na bugzilla.kernel.org... - kdyz se v syslogu objevi hlaska typu "kernel BUG in fs/reiserfs/inode.c:519" a maintainer ani neodpovi, mozna to o necem svedci.
kernel 2.6 - mno, sam linus se o nem tusim vyjadril jako o vyvojove vetvi (vychazim z ceskeho prekladu KT na abclinuxu.cz), ale taky mi na nem bezi par stroju. risk je zisk ;-)