V předešlé zprávě od Ing. je popsáno skoro vše. Dodám jen, že v případě úderu blesku do hromosvodu vašeho nebo velmi blízkého dojde ke:
1, přepětí máš přímo v pc či pc síti
2, přepětí máš v rozvodné síti 230V což odnese velká většina spotřebičů. V tomto zapojení ti nepomůžou ani přepě?ové ochrany na straně zásuvek 230V.
3, podle síly úderu blesku bude přivázaná trubka roztříštěna.
Raději zvol jiné řešení.
Jarda
tohle je katastrofa...muj tata revizak, kdyz to cetl, tak se tak vydesil, ze prohlasil jen - jestli tohle zabijou, tak ho nezavrou na dozivoti, ale rovnou postavej ke zdi, i kdyz trest smrti uz zrusili
- pri krizovani min. vzdalenost 0,5 m
No zkratka bych si poridil nejake "povinne ruceni" pro neumyslne ublizeni na zdravi, protoze tohle musi s nekym veci znalym seknout. (Ja sem nastesti jan pouceny laik)
A dooopr. No ja jsem neco takovyho tusil, tak jsem zvedavej, co s tim tedka udelam. Asi holt budu muset pristoupit na variantu 15m kabel a pocitac pod schodama v baraku, takze mi tezce klesne signal, ale co se da delat, nehodlam mit pruser...
Potesilo mne jen to, ze splnuju podminku 4/, protoze to delal elektrikar.
Inzenyre: Mel bys vedet, ze vetsina norem CSN uz neni zavazna, tzn. ze jim provedeni zarizeni nemusi odpovidat. Zarizeni se hodnoti z hlediska bezpecnosti. Pokud zarizeni neohrozuje ostatni lidi, nebo jejich majetek tak se muze uvezt do provozu a muze na nej byt vystavena revizni zprava. Tim ale nechci rict, ze toto je ten pripad a ze je to provedene spravne. To vubec ne a seriozni uvedeni do provozu, tzn. vcetne vypracovani revizni zpravy opravdu neprichazi v uvahu.
Ja bych to tak cerne nevidel. Privod do AP je doufam jisteny ...
Kabely vytahnout z krku, koupit PVC pancerky trubky vcetne spojek a prichytek, prichytky namontovat na nejaky tezsi material, pripadne plech a zpak zatizit, aby se nemusela poskodit krytina strechy, naklapat do tech drzaku trubky (dve vedle sebe ka kazdy kabel zvlast), na kolena pouzit Kopexku ci neco plastoveho, a protahnout kabely. Kdyz pouzijete pancerky kovove, je nutno je vodive pospojit s hromosvodem. No a ta bedna, pokud bude kovova, musi byt zase prizemnena a to plati i pro pripadnou strisku.
Tak asi pred hodinkou jsem to sundal z toho hromosvodu a zatim to lezi na zemi tech 0,5m od nej. V nedeli si na strechu dam vlastni stozar blizko k sachte, kterou ted tahneme sitove kabely a do tehle sachty prijde i komp, takze to snad bude v pohode. Jeste mi reknete, jak je to s VF kabelem od anteny vs. hromosvodem. Tam predpokladam, ze zadny takovy podminky nejsou.
Jeste k tomu elektrikari - on delal ciste jenom ten bod 4. Cili dole ve sklepe dal zvlastni jistic a ve vyse zminene sachte mi udelal zasuvku. To je vsechno. Zbytek je bohuzel ciste nase prace.
tusim kabel od anteny by mel byt nejmene metr daleko od hromosvodu - ale muj fotr - revizak - to taky pritahnul k hromosvodu )) holt sevcova zena, kovarova kobyla taky chodi bosy...