Ta citace zakona je v tomto pripade nepouzitelny blabol.
Na to, aby ses stal poskytovatelem VEREJNE telekomunikacni site potrebujes licenci, za jejiz vydani se plati ne 2000, ale 100000. V podminkach je dale stanoveno, ze jsi POVINEN v oblasti pokryti touto siti pripojit kazdeho, kdo si o to rekne. IMHO ustanoveni tohoto zakona jsou pro tento pripad naprd.
Ustanoveni o povinnosti majitele umoznit najemnikovi na nemovitost umistit individualni antenu pro jine vyuziti, nez je stavajici STA nebo kabelovka (tedy pro prijem jinych TV programu, satelitni TV, radioamaterske a CB anteny atd..) v zakone davno neni. Vzdy jde jen a pouze o dohodu dvou stran, najemnika a majitele.
takze a mame vysledok. po skuske najprv sa dohodnut rozumne - ved chcete odomna internet tak ako sa mam pripojit hja a tak vy som neuspel. vraj je o jedno. bohuzial po vyhrazke ze pokial mi nebude umoznene si tuto antenu umietsnit k spokojnosti oboch stran tak budem nuteny sa odstahovat. to zabralo, antena je povolena, kabel je povoleny a nieje potreba ani kabel davat do listy ani nic podobne . staci ho jedine umiestnit na roh budovy takze zaver je taky ze nie vzdy sa oplati jednat slusne, niekedy pomozu vyhrazky a razantnejsie riesenie.
Mozna bys mohl majiteli navrhnout, ze natahnes TP do vsech bytu (kdyz se najemnici slozej) a tim zvednes cenu baraku jako takovyho. LAN zdarma . A kdo si zaplati, muze mit inet. Tohle ma sanci na uspech prave v mensich starsich baracich, kde se lidi vetsinou docela znaj.
Tahat venkem ti to nepovoli na 100%, tak jako tak budes muset tahat vnitrkem. Nebo se dohodni jen s bytama ktery jsou v ceste kabelu a provrtej to pres ne. Pripadne si over, zda musi byt souhlas obou majitelu. Pokud staci souhlas jednoho, druhyho se ptat nemusis.
Ja to bohuzel musel resit bez ptani a nacerno (stoupacka a ventilace je prostorna dost ) - klasika druztvo nepovolilo na strechu, tak sem se dal uz ani neptal.
Zkusil jsi jednat s majitelem ve stylu neco za neco
treba ja chci intenet tz. potrebuji od vas povoleni
a za to vam s necim pomohu na dome
takovou vzajemnou dohodu