mno ... fabriky maji ruzne po svete ale co se tyce linksys tak tam jde spise o to ze to opravdu nefunguje ... mam zkusenosti ze po zhruba 10gb dat po broadcastu prestane fungovat stp, coz je celkem neprijemna funkce, management umira a tem jejich vlanam bych taky neveril
na cisco jsem posledni dobou alergickej. Dobra mozna to taky funguje, ale ta slozitost konfigurace? clovek musi projit pokud se nepletu 3ma levelama aby vubec mohl zacit neco konfigurovat ...
Zato 3com ma jednoduchouch cli, a i intuitivni web
Zkusenost z praxe, nastaveni cisca 3750 zakladni nastaveni (stp root, snmp, ip, hesla aby se do switche vubec dalo prihlasit pres sit dle meho nazoru taky pekna kravina), ale zpet k veci clovek co ma nekolik cisco certifikatu a specializuje se na cisco toto nastavoval zhruba hodinu. To same vam na 3comu nastavim za 10minut i s upgradem firmware
Jeste k tomu ze 3com nevyrabi vlastni switche ze to vse je h3c neni zrovna pravda 3Com switche jsou 3com switche pod vyvojem a vyrobou 3comu, h3c switche budou nektere modely portovane do portfolia 3comu, ale budou to jen nejake routery, a pokud se nepletu jeden chassis switch, toto bude uvedeno ale az zacatkem pristiho roku Jinak kazda firma vyrabi svoji produktovou radu switchu kazda s vlastnim firmarem. Spojene to jen tak nebude, a to take z toho duvodu ze h3c prodava sve switche po tunach v cine
cus, mi na cele siti pouzivatem switche DLINK. konkretne smart radu DGS-1226T nebo 1216T. komplet giga, 2x moznost osadit optiku. celkem levne, spolehlive. prave na routery. v kombinaci s epii. mame od dlink i jeden L3 switch z XSTACK rady, jako 1Gb router s OSPFv2. vyborna vecicka.
Dobrý den, neporadil by mi někdo s nastavením VLAN na switchi LinkSys SFE2000P ..je to 24port/10/100+4G ..potřeboval bych vytvořit na každej 10/100 port vlan aby se neviděli mezi sebou a viděli se pouze s Gbit portama..můžu dát i přístup přes web ..diky