Mala rada k detekci karet. Novejsi desky pred bootem vypisujou jedntlivy zarizeni a prirazene IRQ, pod tou tabulkou s velikosti RAM, cache a dalsich blbosti. Pokud tam ta karta neni uvedena, muzete se v linuxu snazit jak chcete, ale nemate sanci. Bez IRQ vam proste behat nebude :-))
No tak ten posranej BIOS to neumoznuje (nebo sem hooodne velka lama) Proste tam u IRQ je nastaveni bud PCI/PnP a nebbo ISA/EISA. Konec. Woody co to je pls ten force update? Jako že na to mám použít sílu? Od toho nejsem daleko...
Hm... tohle je noname deska (asi prejmenovana PCCHips) pro PII, tak nevim jestli to bude mit. Chtel jsem ji dat na router, ze tam muze bejt nejaka popoelnice, ale jak vidno tak ne... Kt7 to teda neni urcite...
Jo, asi nakonec bude rovnou v desce s i815... Ale je to krute na ***, pac pokud se bude nekdo chtit browsit, tak to pude pres muj comp a ten mi bude hucet u hlavy... A ja prece nemuzu snist aby mi napr. rodice zpusobovali takovyhle veci...
Pravda PcChips byla koupena spolu s PII v dobe kdy me nejvic zajimal DOOM a Duke a na to ze na desce se nevyplaci setrit se u nas v domacnosti jaksi ***... Ale prave proto jsem si myslel, ze pokud se tady mluvi o vyuziti stareho zeleza na routery, tak by to bylo fajn, takhle ji vyuzit. Nemate nekdo zcomax 626 na vymenu? Treba by tam chodil... (asi urcite)
Tak jsem dneska koupil 2 alphawavy do routeru na AP Permonik, obe karty jsem vsadil do uplne nove desky AOpen AX34 Pro II, dotahnul sroubky... a BIOS je nenasel.
Pak jsem se podival na tu desku, a zjistil jsem, ze ty karty jsou trochu vylezly z PCI slotu, tak jsem dost velkou silou zatlacil na hranu, aby tam zapadly, a najednou jely perfektne. Zda se, ze to zadni celo karty je trochu delsi, nez u ostatnich karet.
Tak kdyztak zkuste, jestli to neni i vas problem...