Ahoj,
mozna Vam bude pripadat tento dotaz az prilis komercni, ale neda mi to, abych se nezeptal. Obdivuji vsechny, kteri po vecerech si s tim hraji, nastavuji cocky, testuji diody atd. Jsou zajimave Vase poznatky, jaka dioda je lepsi a kolik stoji, ale ...
Myslim, ze bych mel na to, abych si jedno z reseni postavil, ale opravdu na to nemam cas, ale rad bych je mel.
Pro me jsou dulezite tyto otazky:
- Lze uz nekde opticka pojitka koupit komercne?
- Je mi nekdo schopen vyrobit opticka pojitka?
- Za jak dlouho to doda?
- Co me to bude stat?
Vox ma naprostou pravdu. Sorry za mateni, ale myslel jsem ze to jsou zname pojmy. PDH radia jsou napr. minilinky, ktere pouzivaji vsichni mobilni operatori. Vnitni (IDU) a vnejsi (ODU) jednotky jsou take ustalene pojmy. Pres minilinky jde take protlacit Ethernet (i kdyz je vse primarne urceny pro prenos hlasu tedy dvoumegabitu podle G.703, tedy nejaky V.35kovy prevodnik pro data atd.). Tech dvoumegabitu jde u PDH radii protlacit az 16. U toho SDHcka zalezi co nacpete do payloadu da se tam nacpat samozrejme ATM, Ethernet atd. Protlacit vzduchem pres SDH jde STM-1 tedy tech 155Mbit/s.
Doufam, ze jsem to jeste vice nezamlzil :-) byl-li by zajem rozepisu vice.
P.S.: kdyz uz se mluvi o peeringu, jek chcete peerovat s privatnima IP adresama?