No, nechci rejpat, ale to je prece stara znama vec o ktere se vsude pise. Debian pouziva stabilni a dlouhodobe overene jadra, coz nova samozrejme byt nemohou. Chce to nejdriv cist -jako u vseho
PS. mozna se pletu, ale tusim, ze verze instalovaneho jadra se dokonce zobrazuje na jedne z prvnich "obrazovek" po spusteni instalace
Musim poopravit moj predosli prispevok ktory pramenil z mojej neskusenosti.
Debian pri instalacii hned na prvej obrazovke ponuka rozne verzie jadra. Ja som samozrejme odklepol enter (kto by tie obrazovky cital ze) a preto mi nainstaloval jadro 2.2.20
Takze na prvej obrazovke treba vybrat pomocou F3 jadro bf24 a vsetko bude OK (mne to uz funguje).
Takze ospravedlnujem sa Debianu a vsetkym Debianistom
Majte sa
Nazadar, muzete mi nekdo helfnout? Snazim se rozchodit router pod Debianem, ale mam problem,kdyz mam v kompu(486,32RAM) 2 Inet karty(ISA, 3Com, jedna na UTP a druha na BNC). Po UTP mam pripojeny jeste jeden komp a na ten nemohu ani pingnout. Kdyz tu druhou kartu vyndam a mam jen to propojeni pres UTP, tak mi to bez problemu jede. Muzete mi nekdo poradit, jsem v Linuxu teprve zacatecnik. Dikes
Mám v routeru dvě wlan, jeden eth (pro domácí sí?).
defaulní routa je nastavená na wlan0, která vede dál do sítě a do inetu. Na wlan0 je ještě 6 klientů.
Chtěl bych wlan1 nastavit na jiného ISP a dát lidem v síti vybrat odkterého ISP chtějí inet.
Jde nastavit routa tak, aby rozeznávala ipadresy a podle toho posílala pakety do inetu prvního ISP nebo druhého ISP?
Cau, mam takovej malej problemek. Mam nainstalovanej Debian a kdyz chci prelozit hostap (nebo cokoliv jinyho) tak po "make" mi to hodi hlasku, ze nemam soubor .config v adresari /usr/src/linux a sem nahranej. Ten soubor jsem hledal, ale nikde jsem ho nenasel :(. Jinak kdyz jsem nainstaloval redhat9, tak mi to psalo to samy.
Dik
jasne, protoze to hleda .config podle ktereho bylo skompilovane jadro, pokud ho nemas (nepamatuju se jestli se pri instalaci vytvari) tak skompiluj nove jadro a hned ho tam budes mit