Zdravim,
tak to distro je super, akorat me trapi jedna vec,
nemuzu nahodit dummy interface,
byl jsem zvyklej jednoduse napsat ifconfig dummy0 up a nastavit ipcka a byl klid, ale tady se mi to nedari a nechce se mi zbytecne patrat kdyz urcite vite jak na to. Nedaŕi = dummy0: ERROR while getting interface flags: No such device
Jestli neni tak je to dost velka chyba. Mel by byt jako modul, protoze kdyz se zakompili do jadra tak nejde vytvorit vice dummy rozhrani ..
Jinak vsechny sitovky by mely byt jako moduly, pokud ma clovek vic sitovek, ktere obsluhuje jeden modul je to velmi vhodne.
Aha, tak si ho zkompiluju jako modul, ale vrta mi proc to tam neni kdyz tam je quagga a ta pro svoji spravnou funkcnost by mela mit dummy interface(alespon ze zebrou jsem ho vzdy pouzival).
Nova verze 0.2.3 je tu. Byly doladeny drivery ISA sitovych karet jako moduly nyni v samostatnem baliku, modutils nyni startuji automaticky. Opraveno mnoho kosmetickych chyb a system opet doladen, diky vsem za podnetne postrehy a navrhy. Majitelum predchozi verze doporucuji update czf baliku, system nechte jak je - dalsi release bude mit zasadni strukturalni zmeny, zejmena novy kernel 2.6.1.
Popis vsech zmen english only (/etc/changelog):
0.2.3 - revision
/ new features and tunings, update your system now /
- modutils now start by default on boot, load your modules in /etc/modules
- lm sensors added to modules, use sensors-detect to setup your motherboard's sensors
- isa card support moved from kernel to new package net-modules-czf, together with Ronja's favourite 3c59x for easy
config of all parameters of these modules; new 2.4.23 kernel with isa plug and play support
- kernel has now dummy interface build in
- this is last revision with 2.4.X kernel
No taky bych byl stastnej pokud by 2.6.xx nebylo ve standartni distribuci, ne ze bych byl nejakej paranoik, ale na router patri podle me stabilni 2.4.xx
Ahoj lidicky,
Moc pekna distribuce. diky!!!!
hned prvni den se mi podarila nainstalovat na compaq deskpro 4000, 200MHz CPU, 64MB RAM, 127MB HDD, okamzite nasla integrovanou NetFlex - 3/P NIC kartu a nastavila jako eth0. zaclo fungovat i ssh. mam tam jeste dve xi626 a ty mi to nejdříve nechtelo najit. Po modprobe hostap_pci je to taky naslo. Takze jsem byl nadsenej. fakt parada.
Jenze pak jsem podle navodu Redme.txt dosel k nasledujicim radkum
- edit /etc/init.d/setnet and set ip and wireless config
- edit /etc/quagga/ files and set ospf/bgp config
no a tam jsem taky skoncil, protoze nevim jak dal. Zkouset urcite budu, ale uvital bych nejake prikladne nastaveni s dvěma XI 626. domnívám se, ze kazdy kdo tuto distribuci s dvěma XI626 ma, to muze poskytnout a ostatni jen zmeni adresy. Jinak me vyvedte z omylu.
Jinak v linuxu uz delam 3 tydny. zkousel jsem wisp a redhat 8.0, tady mi zatim prijde ze jsem se dostal nejdal.
Dik za info