CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > FreeBSD regulace TX power
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
guli
BSD Guru

Registrován: 15.05.2002
Příspěvků: 93

Team Member: MOD

User is Mapper

Smile FreeBSD regulace TX power Příspěvek č. 1 

Cau, tak sem dneska zkusil patchnout wicontrol v 5.1-CURRENT
veci pro praci s registrama karty v if_wi uz jsou, ale nebylo to dodelane do wicontrol.
nasel jsem patch a aplikoval (jeste jsem ho upravoval, aby sedel na aktualni verzi wi ovladace)
na venek to neco ukazuje:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
map02# wicontrol wi0 -A
reading power
Value returned was 0xc0 or 4 dBm
map02# wicontrol -B 150 && prism2ctl wi0 -b 0
map02# wicontrol -A
reading power
Value returned was 0x96 or 15 dBm
map02# wicontrol -B 200 && prism2ctl wi0 -b 0
map02# wicontrol -A
reading power
Value returned was 0xc8 or 2 dBm
map02# wicontrol -B 170 && prism2ctl wi0 -b 0
map02# wicontrol -A
reading power
Value returned was 0xaa or 10 dBm
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a i to neco ukazuje, jde jeste o to jestli to skutecne funguje, budu testovat
dal bude potreba zjistit, jaky vztah je mezi zadavanou hodnotou v dekadicke soustave a hodnotou hexa v registru a dbm.
zjistil sem ze po nastaveni hodnoty se karta prepne do automatickeho rezimu regulace vykonu, takze je potreba hned po tom to vypnout pomoci prism2ctl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
map02# cat setpwr
wicontrol -A
wicontrol -B $1 && prism2ctl wi0 -b 0
wicontrol -A
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
casem dam vedet.
Podle me by nemel byt problem hodit patche i do starsich releasu..
zkusim to jeste pod 4.8-STABLE
patche kdyztak tady:
original: http://people.freebsd.org/~imp/wi-power.diff

upravene Vencou Petrickem pro 4.8 ? nevim presne kterou verzi - jeste jsem nezkousel
http://kocour.ms.mff.cuni.cz/~petri...k/wifi/patches/

mnou doplneny wicontrol.c o patch (sebrany z wi-power.diff)
http://bsd.mikulas.com/wicontrol-patched.c (prejmenovat na wicontrol.c)
pokud budete delat pokusy, je potreba se podivat jestli v danych souborech ve
/usr/src/sys/dev/wi/*
mate doplnene prislusne veci co jsou v patchi (v 5.1-CURRENT uz vsechny jsou - krome toho wicontrol.c)

Guli.

__________________

Guli / Praha12.net Core Administrator ASN64527
mapper(oblast Prahy 12),
AP Platan owner
ICQ: 14215363

Naposledy upravil guli 13.06.2003 v 16:32

Old Post 13.06.2003 v 16:15
guli je offline   Click Here to See the Profile for guli   Find more posts by guli   Click here to Send guli a Private Message   Click Here to Email guli   Visit guli's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hwsoft
Moderator
zastupce cloudu 10.101


Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 2100

Re: FreeBSD regulace TX power Příspěvek č. 2 

quote:
Originally posted by guli
Cau, tak sem dneska zkusil patchnout wicontrol v 5.1-CURRENT
veci pro praci s registrama karty v if_wi uz jsou, ale nebylo to dodelane do wicontrol.
nasel jsem patch a aplikoval (jeste jsem ho upravoval, aby sedel na aktualni verzi wi ovladace)
na venek to neco ukazuje:

Guli.


Skvele, uz jsem myslel, ze se na to budu muset vrhnout sam .
Hned dneska to testnu a zmerim, doufam, ze se mi to povede.
doufam ze budes na ICQ, jsem spis Linux positiv a nejaky odlisnosti
na FreeBSD prece jen jsou.

__________________

ITF - FreeNet Liberec
DesSto
jabber: hwsoft@linjab.org

Old Post 14.06.2003 v 09:23
hwsoft je offline   Click Here to See the Profile for hwsoft   Find more posts by hwsoft   Click here to Send hwsoft a Private Message     Visit hwsoft's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guli
BSD Guru

Registrován: 15.05.2002
Příspěvků: 93

Team Member: MOD

User is Mapper

Testovani Příspěvek č. 3 

Tady je prvni pokus mereni, ne v moc dobrych podminkach.

http://bsd.mikulas.com/regulace.jpg

Mereno na booku ACER, pod W2K + netstumbler,
PCMCIA XI-325 + integrovana antenka, mereno v pokoji cca 3m pod vsesmerovou omni 5.5db.
bouzel po case se kouse karta, takze ty cerny diry jsou od toho, jak sem ji musel vytahnout a dat zpet.
jako AP je

map02# uname -a
FreeBSD map02.modrany.czf 5.1-CURRENT FreeBSD 5.1-CURRENT #5: Fri Jun 13 16:08:58 CEST 2003 mik@map02.modrany.czf:/usr/obj/usr/src/sys/ROUTER i386

karta:
wi0: <Intersil Prism2.5> mem 0xe7002000-0xe7002fff irq 11 at device 9.0 on pci0
wi0: 802.11 address: 00:60:b3:6b:98:17
wi0: using RF:PRISM2.5 MAC:ISL3874A(Mini-PCI)
wi0: Intersil Firmware: Primary (1.0.7), Station (1.3.6)
wi0: supported rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps
wi1: <Intersil Prism2.5> mem 0xe7000000-0xe7000fff irq 12 at device 11.0 on pci0

pri max hodnote v grafu je vykon nastaven na
 reading power
 Value returned was 0x82 or 20 dBm
minimal hodnota:
 reading power
 Value returned was 0x22 or -20 dBm
stedni je logicky:
 reading power
 Value returned was 0xd2 or 0 dBm

pak jsem zkousel kolem -10dBm a 10dBm
pokusim se udelat nejaky rozumnejsi mereni, v lepsich podminkach,
a jak nas ucili ve skole, tak udelat nejakej peknej proitokol )
kazdopadne je videt ze to funguje

__________________

Guli / Praha12.net Core Administrator ASN64527
mapper(oblast Prahy 12),
AP Platan owner
ICQ: 14215363

Naposledy upravil guli 14.06.2003 v 09:58

Old Post 14.06.2003 v 09:45
guli je offline   Click Here to See the Profile for guli   Find more posts by guli   Click here to Send guli a Private Message   Click Here to Email guli   Visit guli's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 4 

Taky je třeba, aby to tu hodnotu drželo za všech okolností a nikdy (reset karty) se nestalo, že by se zapnulo ALC. Bohužel co jsem zběžně koukal do zdrojáků, tak mi přijde, že tohle tam vyřešeno vůbec není.

Old Post 14.06.2003 v 11:47
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mist
Newbie

Registrován: 27.01.2003
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 5 

a jak je to s hostap pod freebsd? chodi to nekomu? ja to jeste nezkousel. Teda jednou a neslo to. V manu je nejaka zminka, ale hned zatim poznamka, ze je to jeste nedodelany

Old Post 13.08.2003 v 14:41
Mist je offline   Click Here to See the Profile for Mist   Find more posts by Mist   Click here to Send Mist a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Norick
Junior Member

Registrován: 25.08.2002
Příspěvků: 119

Příspěvek č. 6 

quote:
Originally posted by Mist
a jak je to s hostap pod freebsd? chodi to nekomu? ja to jeste nezkousel. Teda jednou a neslo to. V manu je nejaka zminka, ale hned zatim poznamka, ze je to jeste nedodelany

Host-ap chodí na FreeBSD úplně v pohodě.

__________________

We all shall be connected to backbone net someday. Shall we be satisfied then?
ICQ:332178427

Old Post 15.08.2003 v 15:56
Norick je offline   Click Here to See the Profile for Norick   Find more posts by Norick   Click here to Send Norick a Private Message   Click Here to Email Norick     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mist
Newbie

Registrován: 27.01.2003
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 7 

quote:
Originally posted by Mist
a jak je to s hostap pod freebsd? chodi to nekomu? ja to jeste nezkousel. Teda jednou a neslo to. V manu je nejaka zminka, ale hned zatim poznamka, ze je to jeste nedodelany


a mas na mysli ifconfig wi0 media opt hostap ??

Old Post 15.08.2003 v 23:02
Mist je offline   Click Here to See the Profile for Mist   Find more posts by Mist   Click here to Send Mist a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Norick
Junior Member

Registrován: 25.08.2002
Příspěvků: 119

Příspěvek č. 8 

quote:
Originally posted by Mist
quote:
Originally posted by Mist
a jak je to s hostap pod freebsd? chodi to nekomu? ja to jeste nezkousel. Teda jednou a neslo to. V manu je nejaka zminka, ale hned zatim poznamka, ze je to jeste nedodelany


a mas na mysli ifconfig wi0 media opt hostap ??

Pěkná schiza
ifconfig wi0 mediaopt hostap up
Není to tady, tak trochu offtopic?

__________________

We all shall be connected to backbone net someday. Shall we be satisfied then?
ICQ:332178427

Old Post 15.08.2003 v 23:48
Norick je offline   Click Here to See the Profile for Norick   Find more posts by Norick   Click here to Send Norick a Private Message   Click Here to Email Norick     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mist
Newbie

Registrován: 27.01.2003
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 9 

quote:
Originally posted by Norick

Pěkná schiza
ifconfig wi0 mediaopt hostap up
Není to tady, tak trochu offtopic?


njn ot to je, ale rikals, ze hostap facha, tak otazka je jen jestli facha ifconfig wi0 media opt hostap nebo to co pouzivaj taky na linuxu.

Old Post 16.08.2003 v 08:32
Mist je offline   Click Here to See the Profile for Mist   Find more posts by Mist   Click here to Send Mist a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Norick
Junior Member

Registrován: 25.08.2002
Příspěvků: 119

Příspěvek č. 10 

Nějak nerozumím tvý otázce.
FreeBSD používá mírně jiný Host-ap než Linux. Ten příkaz přepně kartu do modu ap. To co používaj na Linuxu se jmenuje stejně, funguje to podobně(někdo s tím má problémy) a spouští se to jiným příkazem.. tuším že ifconfig wlan0 mode master.
Takže moje odpověď bude, že ten příkaz fachá.

__________________

We all shall be connected to backbone net someday. Shall we be satisfied then?
ICQ:332178427

Old Post 16.08.2003 v 22:26
Norick je offline   Click Here to See the Profile for Norick   Find more posts by Norick   Click here to Send Norick a Private Message   Click Here to Email Norick     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hwsoft
Moderator
zastupce cloudu 10.101


Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 2100

Příspěvek č. 11 

quote:
Originally posted by Norick
Nějak nerozumím tvý otázce.
FreeBSD používá mírně jiný Host-ap než Linux. Ten příkaz přepně kartu do modu ap. To co používaj na Linuxu se jmenuje stejně, funguje to podobně(někdo s tím má problémy) a spouští se to jiným příkazem.. tuším že ifconfig wlan0 mode master.
Takže moje odpověď bude, že ten příkaz fachá.


No ja bych to rekl upne jinak, jsou to naprosto rozdilne ovladace. To ze je nekdo
tady pojmenoval podobne, je naprosto zavadejici. Na FreeBSD, je driver iw, ktery umi mod MASTER (AP mod), a jiny (ale podobne funkcionality) se na Linuxu se jmenuje host_ap (v Linuxu teto funkcnosti dosahuje jeste IMHO wlan_ng a orinoco_pci).

__________________

ITF - FreeNet Liberec
DesSto
jabber: hwsoft@linjab.org

Old Post 16.08.2003 v 22:31
hwsoft je offline   Click Here to See the Profile for hwsoft   Find more posts by hwsoft   Click here to Send hwsoft a Private Message     Visit hwsoft's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 452

dBm<>DEC Příspěvek č. 12 

Ahoj,
tady je má ověřená tabulka pro jednoduchý převod potřebného výkonu na decimální číslo a opačně. Testováno na FreeBSD 5.0 rel., ZCOM-XI626. Uparvený zdroják wicontrol.c naleznete na http://www.chvalsiny.net/links.php.

code:
dBm hodnota DEC -43 127 až 125 -42 123 až 120 -41 119 až 116 -40 115 až 112 -39 111 až 108 -38 107 až 104 -37 103 až 100 -36 99 až 96 -35 95 až 92 -34 91 až 88 -33 87 až 84 -32 83 až 80 -31 79 až 76 -30 75 až 72 -29 71 až 68 -28 67 až 64 -27 63 až 60 -26 59 až 56 -25 55 až 52 -24 51 až 48 -23 47 až 44 -22 43 až 40 -21 39 až 36 -20 35 až 32 -19 31 až 28 -18 27 až 24 -17 23 až 20 -16 19 až 16 -15 15 až 12 -14 11 až 8 -13 7 až 4 -12 3 až 0 -11 -1 až -4 -10 -5 až -8 -9 -9 až -12 -8 -13 až -16 -7 -17 až -20 -6 -21 až -24 -5 -25 až -28 -4 -29 až -32 -3 -33 až -36 -2 -37 až -40 -1 -41 až -44 0 -45 až -48 1 -49 až -52 2 -53 až -56 3 -57 až -60 4 -61 až -64 5 -65 až -68 6 -69 až -72 7 -73 až -76 8 -77 až -80 9 -81 až -84 10 -85 až -88 11 -89 až -92 12 -93 až -96 13 -97 až -100 14 -101 až -104 15 -105 až -108 16 -109 až -112 17 -113 až -116 18 -117 až -120 19 -121 až -124 20 -125 až -128


Milan

Naposledy upravil milanc 14.10.2003 v 22:18

Old Post 14.10.2003 v 17:52
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mist
Newbie

Registrován: 27.01.2003
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 13 

quote:
Originally posted by hwsoft


No ja bych to rekl upne jinak, jsou to naprosto rozdilne ovladace. To ze je nekdo
tady pojmenoval podobne, je naprosto zavadejici. Na FreeBSD, je driver iw, ktery umi mod MASTER (AP mod), a jiny (ale podobne funkcionality) se na Linuxu se jmenuje host_ap (v Linuxu teto funkcnosti dosahuje jeste IMHO wlan_ng a orinoco_pci).


bezva, tohle jsem chtel slyset. Me to sice nefungovalo, ale aspon vim, ze nekomu jïnymu to jde... Diky

Old Post 14.10.2003 v 18:35
Mist je offline   Click Here to See the Profile for Mist   Find more posts by Mist   Click here to Send Mist a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guli
BSD Guru

Registrován: 15.05.2002
Příspěvků: 93

Team Member: MOD

User is Mapper

binarky wicontrol Příspěvek č. 14 

pro ty co to nechcete patchovat a kompilovat ..
tady najdete binarky

http://bsd.mikulas.com/wifi/wicontrol-RELENG_5_1.tgz (FBSD 5.1-RELEASE)
pripadne patche tady
http://bsd.mikulas.com/wifi/

guli

__________________

Guli / Praha12.net Core Administrator ASN64527
mapper(oblast Prahy 12),
AP Platan owner
ICQ: 14215363

Old Post 14.10.2003 v 22:19
guli je offline   Click Here to See the Profile for guli   Find more posts by guli   Click here to Send guli a Private Message   Click Here to Email guli   Visit guli's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rorence
Newbie

Registrován: 23.05.2017
Příspěvků: 5

Příspěvek č. 15 

The only power tool that I have used is bestek power inverter. When I travelling around the city, I need to charge laptop and camera with this tool. Easy to connect it with car cigarette lighter charger outlet. I can't explain more details about this tool, just know how to use this inverter. Maybe you can search more details on bestekmall. Wish this point is helpful to you. Have a nice day.

Old Post 23.05.2017 v 09:23
Rorence je offline   Click Here to See the Profile for Rorence   Find more posts by Rorence   Click here to Send Rorence a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:33.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz