CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > HOWTO HW routeru
1234
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 1 

Naposledy upravil petrik 17.12.2002 v 22:33

Old Post 07.11.2002 v 12:43
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 2 

Naposledy upravil petrik 17.12.2002 v 22:38

Old Post 07.11.2002 v 13:21
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
remet
Junior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 283

Příspěvek č. 3 

__________________

-------
REMET - The Original

samostatný vyjebávač výskytu blbců

Old Post 07.11.2002 v 19:48
remet je offline   Click Here to See the Profile for remet   Find more posts by remet   Click here to Send remet a Private Message   Click Here to Email remet   Visit remet's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
remet
Junior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 283

Příspěvek č. 4 

__________________

-------
REMET - The Original

samostatný vyjebávač výskytu blbců

Old Post 07.11.2002 v 19:51
remet je offline   Click Here to See the Profile for remet   Find more posts by remet   Click here to Send remet a Private Message   Click Here to Email remet   Visit remet's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 5 

Odpovim na oboje najednou.
PPro je malo vykonne vzhledem ke sve vysoke spotrebe 30 az 40W,to je jako celeron 600,ktery je jiste nekolikanasobne vykonnejsi. Mel jsem to napsat lepe.S pasiovnim chladicem asi 40w procak pojede dost tezko ;-) .Pokud ano,pak je ten udaj o 30-40 W nepravdivy,za coz se omlouvam. S pasivem maximalne 15W a to uz musi byt ten pasiv docela velky
Na chipsety jsem trochu pozapomnel, ale ty se stabilitou moc spolecneho nemaji. Spise jde o vykon a o slozitost spravne konfigurace IRQ u horsich chipsetu pro pentia I a II (ali,sis a prvni via byly hrozne).Kdyz uz jednou system jede,neverim,ze chipset zpusobi crash (pokud to neni MB PCchips,tam se to resi kladivem a jinym MB). Jiste nejlepsi je pro pentia chipset intel TX s SDRAM.Mam ho ve svem routeru. Problem je v tom,ze pro cyrixy s FSB75 a novejsi K6ky s FSB 100MHz se intel chipsety nedelaly,protoze umely jen 66 (mozna neoficialne 75 i 83),tam ale novejsi VIA byly slusne. Dalsi vec vykonu hlavne pro routery a servery je L2 cache, ja mam 512KB, ale to je vyjimka,kdyz se da dokoupit,urcite se to vyplati.Problem je ji sehnat.Jinak v pripade nedostatku vykonu je dobre zvysit FSB,snizit casovani pameti,pokud to jde, a pripadne i trochu zvysit Vcore,pokud by se to procesoru nelibilo. Predevsim routovani a ruzne serverove veci hodne vyuzivaji pamet,ktera se timto dost zrychli.Na desktopu mam Durona 650 na FSB 166 (333DDR), Vcore 2V a jede mooc pekne

Old Post 07.11.2002 v 21:13
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Old Post 07.11.2002 21:30
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 6 
remet
Junior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 283

Příspěvek č. 7 

__________________

-------
REMET - The Original

samostatný vyjebávač výskytu blbců

Old Post 08.11.2002 v 02:36
remet je offline   Click Here to See the Profile for remet   Find more posts by remet   Click here to Send remet a Private Message   Click Here to Email remet   Visit remet's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vojtas
Junior Member

Registrován: 02.10.2002
Příspěvků: 169

Příspěvek č. 8 

Ja bych si taky s dovolenim rejpnul

Moje duhove jablecny PPC 7400-G4/466 si taky vystaci s pasivnim chalzenim...

__________________

One button power!

Old Post 08.11.2002 v 07:55
Vojtas je offline   Click Here to See the Profile for Vojtas   Find more posts by Vojtas   Click here to Send Vojtas a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 9 

aha.Taky jsem videl IBM PII300MHz s pasivem,ale velkym jako krava,na kterej foukal 8cm vetrak. OK,mas pravdu,ale ja se tu balvil predevsim o spotrebe a ne o chlazeni a PPro ma spotrebu velkou.
BX chipset ma sice asi 2x vetsi propustnost pameti,ale to nevyvazi druhej procesor.Mozna v nejakejch hodne specialnich aplikacich. A to,ze via 694 schodi server je blbost. Ja jsem takovych serveru postavil asi 15 a vsechny bezej bez problemu (napr v Muzu-spravce bankomatu v CR).Je to jen otazka spravne konfigurace IRQ a softwaru,take znackou MB (stabilita napeti,fitrace,treba Supermicro nebo ASUS). Jestli zrovna tobe nejakej padal,nebude to viou. Dej si do routeru co chces,treba 50 PPro,ale ja si myslim,ze vzhedem k vykonu maji velkou spotrebu. Treba takovy VIA Samuel CyrixIII 800MHz, FSB 133,L1 cache 128Kb a L2 64KB, bude v routovani a serverovani mnohem vykonnejsi nez 2 PPro a ma spotrebu 5W!! Nebo ta G4(super masina,256bitovy engine),na kterou asi kazdej nema,ma take mnohem mensi spotrebu. Ale me je skutecne uplne jedno,co budes platit za elektriku,jen jsem se snazil poradit mene znalym.Priste uz si dam pozor a radeji nic psat nebudu

Old Post 08.11.2002 v 08:50
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Elite
Newbie

Registrován: 02.09.2002
Příspěvků: 59

Příspěvek č. 10 

klidne pis dal, taky stavim router kde je na prvnim miste spotreba elektriny takze me tohle tema zajima...

Old Post 08.11.2002 v 19:01
Elite je offline   Click Here to See the Profile for Elite   Find more posts by Elite   Click here to Send Elite a Private Message   Click Here to Email Elite     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ultra
Junior Member

Registrován: 05.11.2002
Příspěvků: 155

Arrow Příspěvek č. 11 

Mam tu COMPAQ Deskpro EN PII na 300Mhz myslite ze je to optimalni kousek, hodlam ho obetovat...
P.

Old Post 08.11.2002 v 23:05
Ultra je offline   Click Here to See the Profile for Ultra   Find more posts by Ultra   Click here to Send Ultra a Private Message   Click Here to Email Ultra   Visit Ultra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

prakticke zkusenosti Příspěvek č. 12 

Protoze me zajimalo,jakou skutecnou spotrebu ma muj druhy pocitac, vzal jsem analogovy ale profi ampermetr,pripojil do zasuvky (pozor!) a jal se merit. Jedna se o desku Octek s intel TX chipsetem,umi menit nasobic i Vcore od 3.5 do 2V a zvlada AT i ATX napajeni. Ma dokonce USB 1.0,ale moje mouse B69 v ni nefunguje :-((. Graficka karta ATI mach 64VT; temer vubec netopi,na rozdil od moji druhy S3 trio V2. Procesor je AMD K6 200MHz,tedy z hlediska spotreby nic moc (zato ma 64kB L1 cache,tedy do routeru lepsi nez intel MMX s 32kB) Pri standardnim napajeni 2.9V a 66*3 FSB je spotreba pocitace napajeneho AT zdrojem 200W a bez disku kolem 60W,tedy pomerne hodne. Postupne jsem snizoval frekvenci procesoru a napeti,az jsem skoncil na 133MHz (66FSB) a Vcore, ted se podrzte, 2V. Nejen,ze procesor temer vubec netopil a stacil by mu pasiv,ale celkova spotreba energie je kolem 35W!Kdyz jsem pripojil muj druhy ATX zdroj 200W,potrvdila se moje uvaha a spotreba se ustalila asi na 32W.U vetsiho Vcore byl rozdil vetsi,protoze deska musela Vcore vyrabet z 5V u AT kdezto u ATX jen z 3.3V,tudiz mensi ubytek napeti = mensi spotreba (teda doufam ze ta deska nema menic napeti,ale jen obyc stabilizator). Po pripojeni disku WD Caviar 2.1GB vsak spotreba stoupla asi o 5W,takze zustavam u Freesca na 1 FDD.Pravda je,ze se HDD da po urcite dobe vypnout,ale kdyz bych mel squid,stejne by vetsinu dne bezel.Po zapojeni 4 sitovek (2 do PCI a 2 di ISA) stoupla spotreba jen o 2W. Tady tedy mate vliv Vcore a frekvence na spotrebu v realu a sami vidite,ze pokud nutne nepotrebujete vykon CPU,vyplati se oboje snizit.

Naposledy upravil petrik 26.11.2002 v 12:10

Old Post 26.11.2002 v 12:06
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Divoch
Newbie

Registrován: 14.09.2002
Příspěvků: 49

Kde sehnat VIA Samuel CyrixIII Příspěvek č. 13 

Nazdarek vsem,
po precteni tohoto threadu jsem zkousel najit misto kde prodavaji VIA Samuel CyrixIII, ale po prolezeni vsech moznejch ceniku (i velkoobchodnich) sem ho nikde nenasel. Nevite kde by se dal koupit a hlavne priblizna cena tohoto procesoru. Hadam ze normalne patri do patice pro Celerony, ale drive sem nekde cetl o desce ktera tento procesor mela napajenej primo od vyrobce a mela intogrovanou grafiku sitovku a kdo vi co jeste - kdyby toto bylo za slusnou cenu tak staci prikoupit pamet a zdroj a jede to
Diky za odpovedi Divoch

Old Post 26.11.2002 v 13:57
Divoch je offline   Click Here to See the Profile for Divoch   Find more posts by Divoch   Click here to Send Divoch a Private Message   Click Here to Email Divoch   Visit Divoch's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
UncleFido
Newbie

Registrován: 17.11.2002
Příspěvků: 18

VIA Eden Příspěvek č. 14 

Jedna se o architekturu VIA Eden a ma tyhle specifikace:

* AC 97 audio
* USB 1.1
* Super I/O
* ATA-33/66/100 support
* 10/100 Mbps Ethernet
* MC 97 Fax/Modem

ovsem pouze jeden PCI slot:(

A cely to ma spotrebu 3-5 W!

Ale kde to u nas sehnat nemam sajn,

__________________

UncleFido
ICQ: 133814607

Dobrou noc, deti! Dobrou noc, strycku Fido!

Old Post 26.11.2002 v 15:19
UncleFido je offline   Click Here to See the Profile for UncleFido   Find more posts by UncleFido   Click here to Send UncleFido a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 15 

Naposledy upravil petrik 26.11.2002 v 16:42

Old Post 26.11.2002 v 16:15
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Marosh
Junior Member

Registrován: 04.10.2002
Příspěvků: 141

Spotreba CPU Příspěvek č. 16 

__________________

... :-/

Old Post 30.11.2002 v 12:05
Marosh je offline   Click Here to See the Profile for Marosh   Find more posts by Marosh   Click here to Send Marosh a Private Message   Click Here to Email Marosh   Visit Marosh's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:11.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz