CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > HOWTO HW routeru
1234
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 33 

Jja netrvdim, ze sdilene IRQ nikdy nefunguje, jenom tvrdim, ze s tim jsou casto problemy, zvlaste na Via chipsetech (VIA686B).

TX ma az 512kB cache a moznost pouziti SDRAM znamena mnohem rychlejsi pristup do pameti,umi UDMA, takze do routeru mi to pripada jako dobre reseni. Je ale divne, ze 512kB cachuje jen 64MB RAM, na tom webu to nepisou...

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 05.05.2003 v 10:40
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
honzaf
Newbie

Registrován: 02.06.2002
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 34 

Old Post 05.05.2003 v 11:37
honzaf je offline   Click Here to See the Profile for honzaf   Find more posts by honzaf   Click here to Send honzaf a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stewwwe
Newbie

Registrován: 17.10.2003
Příspěvků: 2

Příspěvek č. 35 

Jaký máte názor na bazarové značkové počítače (HP, IBM, ...), které se dají pořídit za cca 1kKč. Hodí se takový PC pro router?

Old Post 17.10.2003 v 11:52
stewwwe je offline   Click Here to See the Profile for stewwwe   Find more posts by stewwwe   Click here to Send stewwwe a Private Message   Click Here to Email stewwwe   Visit stewwwe's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 36 

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 18.10.2003 v 11:26
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stewwwe
Newbie

Registrován: 17.10.2003
Příspěvků: 2

Příspěvek č. 37 

Old Post 20.10.2003 v 07:27
stewwwe je offline   Click Here to See the Profile for stewwwe   Find more posts by stewwwe   Click here to Send stewwwe a Private Message   Click Here to Email stewwwe   Visit stewwwe's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
IOJ
Junior Member

Registrován: 05.11.2003
Příspěvků: 192

Cool VSE Pasivne Příspěvek č. 38 

Ja jsem dal dohromady Cyrix 133Mhz - P166+ a chodi docela slusne- ve windowsovskych aplikaci - chci z neho udelat router, ale nevim, jak to bude chodit. Z PC jsem vyhazel vsechny vetraky a chlazeni CPU a zdroje obsaravaji dva velke chladice.

El.

__________________

admin oblasti Repna pola
vaslepsi.net - 724 76 68 17
Nejlepsi zesilovac je ANTENA ! Pp=Pv+Gv+Gp-Lfsl-L Lfsl=32,45+20logf(MHz) +20logR(km)

Old Post 15.03.2004 v 12:03
IOJ je offline   Click Here to See the Profile for IOJ   Find more posts by IOJ   Click here to Send IOJ a Private Message   Click Here to Email IOJ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 39 

Pozor na chlazeni zdroje, nejaky japonec kvuli tomu uhorel, chtelo by to teplotni regulaci, ktera by spustila vetrak pri prekroceni urcite teploty vykonovych soucastek ve zdroji. Pozor! Na pasivnich chladicich ve zdroji je 230V!

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 15.03.2004 v 12:34
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Stay d
Old Post 17.03.2004 20:50
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 40 
IOJ
Junior Member

Registrován: 05.11.2003
Příspěvků: 192

Red face TEST Příspěvek č. 41




foto-snad se to povede...

__________________

admin oblasti Repna pola
vaslepsi.net - 724 76 68 17
Nejlepsi zesilovac je ANTENA ! Pp=Pv+Gv+Gp-Lfsl-L Lfsl=32,45+20logf(MHz) +20logR(km)

Old Post 19.03.2004 v 07:19
IOJ je offline Click Here to See the Profile for IOJ Click here to Send IOJ a Private Message Click Here to Email IOJ Find more posts by IOJ Upravit/Smazat Příspěvek Odpovědět s Citací
IOJ
Junior Member

Registrován: 05.11.2003
Příspěvků: 192

Snad se to bude libit Příspěvek č. 42 

Priste dam ty fotky trochu mensi...

__________________

admin oblasti Repna pola
vaslepsi.net - 724 76 68 17
Nejlepsi zesilovac je ANTENA ! Pp=Pv+Gv+Gp-Lfsl-L Lfsl=32,45+20logf(MHz) +20logR(km)

Old Post 19.03.2004 v 07:22
IOJ je offline   Click Here to See the Profile for IOJ   Find more posts by IOJ   Click here to Send IOJ a Private Message   Click Here to Email IOJ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
maximal
Junior Member

Registrován: 26.02.2004
Příspěvků: 169

Via systemy Příspěvek č. 43 

Old Post 10.04.2004 v 09:31
maximal je offline   Click Here to See the Profile for maximal   Find more posts by maximal   Click here to Send maximal a Private Message   Click Here to Email maximal     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vlasTIIK
Junior Member

Registrován: 04.10.2002
Příspěvků: 114

Komplety deska+CPU+tichy case Příspěvek č. 44 

Musim se svou troskou do mlyna, taky jsem pred nedavnem resil jak ze sveho bazaroveho stroje (compaq Deskpro EN5120, ktery stal v roce 2003 v obchode s takovymto HW 1000,- vcetne HDD 1.2GB, a 96MB RAM) neco, do ceho pujdou velke disky, co bude umet DIMM a v cem na ty disky bude i misto. Po jednom neuspesnem pokusu s kompletem na inzerat (PCCHIPS deska s Celerem 566) jsem nakonec koupil za 1200,- myslim si celkem slusny zaklad na cokoli: Compaq Deskpro EP350 (popis nize).
Myslim si, ze koupit znackove PC jako zaklad pro neco co z toho chceme udelat my, pripadne jako "all-in-one" reseni v pripade neprilis narocne aplikace je naprosto nejlepsi a pritom i celkem ekologicka cesta jak k sitovemu HW.
Obchodu s timto zamerenim jsou hromady, me se osvedcily dva mensi, zejmena diky vstricnosti a vybornym cenam:
Hypercomp (Praha-Sporilov)
a
Promocomp (Praha - Veletrzni)

Co za tech 1200,- bylo:
Case pouzitelny jako minitower i jako desktop - rychle prestavitelny - sam jsem si to v praxi vyzkousel.
- hromada mista uvnitr, 3*5.25 + 2*3.5 pozice
- velmi tichy ATX zdroj s regulovanymi otackami
HW:
- i440BX chipset, PII/350 s pasivem, !standardni! ATX format.
- 5xPCI
- 2xISA (1 sdileny)
- VGA AGP 8MB
- LAN 3Com etherlink PCI
- USB porty

Co jsem do toho nastrkal (bez sebemensiho problemu):
256MB v jednom oboustrannem DIMMu PC133(za 1000,-)
120GB WD
80GB WD
60GB IBM
CD-ROM 48x TEAC
Intel 100B (Druhou LANku) (za 100 z bazaru)
Zvuk ISA SB Vibra (za 150 z bazaru)

Benefits oproti P120:
-dost mista na HDD
-dost PCI slotu
-AGP
-DIMM (SDRAM az dp PC133)
-Tichy provoz
-UATA/UDMA33
-Boot z CD
-RockStable BX Chipset+CPU
-Minimalni cena
-USB
-rozsiritelnost az na 768MB RAM

Bezi mi to doma s Win2k Server uz nejake dva mesice bez restartu.

__________________

VlasTIIK

Old Post 10.05.2004 v 10:42
vlasTIIK je offline   Click Here to See the Profile for vlasTIIK   Find more posts by vlasTIIK   Click here to Send vlasTIIK a Private Message     Visit vlasTIIK's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
IOJ
Junior Member

Registrován: 05.11.2003
Příspěvků: 192

Re: Komplety deska+CPU+tichy case Příspěvek č. 45 

To zni dobre -mne to funguje uz mesic bez padu...

__________________

admin oblasti Repna pola
vaslepsi.net - 724 76 68 17
Nejlepsi zesilovac je ANTENA ! Pp=Pv+Gv+Gp-Lfsl-L Lfsl=32,45+20logf(MHz) +20logR(km)

Old Post 11.05.2004 v 07:49
IOJ je offline   Click Here to See the Profile for IOJ   Find more posts by IOJ   Click here to Send IOJ a Private Message   Click Here to Email IOJ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

SW cooling pro K7 Příspěvek č. 46 

Nasel jsem program pro linux Athcool (debian stable, pro Wokna je S2Kctl) , ktery zapina grant disconnect (SW chlazeni) u CPU rodiny AMD K7. Experimentalne jsem zjistil, ze pokud se pocitac flaka, tak se spotreba i meho Bartona 2500 snizi na par W,nebot CPU je vetsinu casu uplne odpojen od FSB. Pri zatezi je samozrejmne spotreba stejna. Na starych hodinach jsem zmeril, ze rozdil mezi idle a plnou zatezi (prime 95) je skoro 40W, navic bez onoho SW ma v idle teplotu asi 46stupnu, s Athcool asi 32. Jedna se tedy o velikou usporu.Jediny problem muze zpusobovat chipset,napr. na SIS 735 i 745 pri zapnuti SW chlazeni praska zvuk,coz znamena, ze northbridge nezvlada korektne obsluhovat IRQ, kdyz CPU spi, coz by mohlo zpusobovat velike problemy s hostAP s XI626,ktera je na IRQ velice citliva. Korektne vsak funguje napr. na KT133A a SIS746/748, s ostatnimi nemam zkusenost.Nejaky clovek na overclocking foru dokonce tvrdi, ze provozoval Duron silne podtaktovany na 500MHz a podvoltovany na myslim 1.2V sw zapnutym SW chlazenim a pry mu bezel dokonce BEZ PASIVU!!! To znamena spotrebu do rekneme 4W!!Z toho vypliva, ze pokud se vas router vetsinu casu flaka (jen routuje),nebojte se pouzit i zravy CPU K7,pokud to vas chipset zvladne.

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Naposledy upravil petrik 01.12.2004 v 11:14

Old Post 16.09.2004 v 10:48
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 47 

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 01.12.2004 v 11:14
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
truhlik
Newbie

Registrován: 27.03.2004
Příspěvků: 21

Dotaz Příspěvek č. 48 

Nevite nekdo, jestli se mi snizi spotreba u routeru. Pokud vymenim AT zdroj 200W za AT zdroj 60W.

Old Post 11.02.2005 v 10:18
truhlik je offline   Click Here to See the Profile for truhlik   Find more posts by truhlik   Click here to Send truhlik a Private Message   Click Here to Email truhlik   Visit truhlik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:33.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz