CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > RESETATOR
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
libor
Senior Member
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 22.05.2002
Příspěvků: 726

Re: chce to nekdo? Příspěvek č. 17 

jasně, sem s tím. Objednávám 4 kusy.

Libor

Old Post 13.11.2002 v 00:08
libor je offline   Click Here to See the Profile for libor   Find more posts by libor   Click here to Send libor a Private Message   Click Here to Email libor   Visit libor's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Re: Re: chce to nekdo? Příspěvek č. 18 

Old Post 13.11.2002 v 02:16
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Clock
Senior Member

Registrován: 10.04.2002
Příspěvků: 976

Příspěvek č. 19 

O Reiserfs vim, ze obsahuje chyby, ktere zpusobuji korupci dat. Ja tu mam 60G disk a na nem ext2 a jsem spokojen. Stroj mi nepada takze neni duvod k fsck a vzhledem k tomu ze disk je rychly, fsck moc dlouho netrva.

Znam se s Mikulasem Patockou co napsal do linuxoveho kernelu podporu pro filesystem HPFS(OS/2) a toho jsem se na ext2/ext3/reiserfs ptal a ext3 a reiserfs zavrhoval. Ten asi tem filesystemum rozumi kdyz jeden napsal a nasel haldu chyb v jadre linuxu. Taky rikal, jaka je 2.4 shit, ze obsahuje neopravene chyby, ktere vedou k poskozovani dat na disku.

__________________

Neposílejte prosím žádosti o uživatelskou podporu od Ronji na moje PM, ale posílejte je na Ronja mailing list.

Old Post 30.11.2002 v 09:21
Clock je offline   Click Here to See the Profile for Clock   Find more posts by Clock   Click here to Send Clock a Private Message     Visit Clock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Als
Newbie

Registrován: 01.08.2002
Příspěvků: 9

Příspěvek č. 20 

Old Post 30.11.2002 v 10:46
Als je offline   Click Here to See the Profile for Als   Find more posts by Als   Click here to Send Als a Private Message   Click Here to Email Als     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Watchdog Příspěvek č. 21 

Tak jsme zprovoznili ten muj watchdog s linuxovym serverem. Rezsetuje to v pohode, neni treba zadne rele a nic, proste se vyvod z toho jednocipu privede na reset (1 pin, druhy je zem) a ten jednocip to stahne do 0 a resetne. Necham vyrobit par tistaku mini a kdo bude mit zajem napiste mi.

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 12.12.2002 v 04:37
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Node #1

Registrován: 21.12.2000
Příspěvků: 373

Ext2, Ext3, ReiserFS Příspěvek č. 22 

Vidím, že tu spousta lidí brojí proti ext3, tak se tohoto FS musím trošku zastat, protože jde o výborný nástroj s kterým denně pracujeme. Ext3 je zatraceně stabilní, pokud tedy nepoužijete například nejnovější kernel 2.4.20, který má v ext3 kódu bugu. Jelikož jde o journaling filesystem, není na něm po rebootu třeba spouštět fsck, žurnál se obnoví automaticky, takže dosti značná úspora času. Každý ext3 doporučuji pomocí tunefs nastavit na autocheck 0, aby se například po třicátem startu stroje automaticky necheckovalo a resetátor to nezacyklyl dokola
Co se týče ReiserFS, staré verze jsou buggy (například teď nám spadnul jeden fs jen tak po roce :( ). Nové verze jsou lepší, nemám však potřebu je zaměňovat za nativní ext3. Reiser má ještě jednu vychytávku, a to velmi rychlé prohledání adresářové struktury, kteréž ext3 trvá věčnost...
Ext3 používáme na skoro všech routerech CZFree, a zkušenosti jsou více než pozitivní. Například jeden nestabilní koncový router se resetoval po dobu asi 10ti dnů tak 3x-4x do hodiny, a s fs nebyl jediný problém. Všem, kteří si instalují router do obtížných podmínek, doporučuji proto použít nativně ext3.

Old Post 12.12.2002 v 22:31
Deu je offline   Click Here to See the Profile for Deu   Find more posts by Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Click Here to Email Deu   Visit Deu's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 23 

Za vybornou vlastnost ext3 povazuji zpetnou kompatibilitu.

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 12.12.2002 v 23:27
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Re: Ext2, Ext3, ReiserFS Příspěvek č. 24 

__________________

Naposledy upravil Fyzik 13.12.2002 v 01:46

Old Post 13.12.2002 v 01:35
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

OT Příspěvek č. 25 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 14.12.2002 v 00:14
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
b3tL
Newbie

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 9

atx v at Příspěvek č. 26 

z ATX udelas AT ze vymenis tlacitko power za spinac )

__________________

b3tL

Old Post 09.01.2003 v 22:16
b3tL je offline   Click Here to See the Profile for b3tL   Find more posts by b3tL   Click here to Send b3tL a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
UncleFido
Newbie

Registrován: 17.11.2002
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 27 

Pro b3tL: Nevim, jestli to bylo mineny jako sranda, ale ATX pridava i napeti 3.3V, ktere na AT zdroji neni! (Snad nekecam )

__________________

UncleFido
ICQ: 133814607

Dobrou noc, deti! Dobrou noc, strycku Fido!

Old Post 10.01.2003 v 02:01
UncleFido je offline   Click Here to See the Profile for UncleFido   Find more posts by UncleFido   Click here to Send UncleFido a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
b3tL
Newbie

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 9

Příspěvek č. 28 

UncleFido: asi mas pravdu jen me to napadlo kamos startuje ATX desku mimo case svorkou na papiry (takova ta vec z wordu ) tak sem si myslel .....

__________________

b3tL

Old Post 15.01.2003 v 22:30
b3tL je offline   Click Here to See the Profile for b3tL   Find more posts by b3tL   Click here to Send b3tL a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MacMagor
Newbie

Registrován: 21.08.2002
Příspěvků: 94

Příspěvek č. 29 

Old Post 16.01.2003 v 15:11
MacMagor je offline   Click Here to See the Profile for MacMagor   Find more posts by MacMagor   Click here to Send MacMagor a Private Message   Click Here to Email MacMagor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
libor
Senior Member
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 22.05.2002
Příspěvků: 726

ATX zdroj s pasivnim chlazenim Příspěvek č. 30 

Ahoj lidi,

neumel byste nekdo udelat ATX zdroj s pasivnim chlazenim? Celkem by bodlo, kdyby bylo mozny vyhodit i posledni vetrak z kompu.

Libor

Old Post 17.01.2003 v 17:06
libor je offline   Click Here to See the Profile for libor   Find more posts by libor   Click here to Send libor a Private Message   Click Here to Email libor   Visit libor's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 31 

staci vymenit ty pasivy vevnitr za vetsi, ale POZOR, na jednom je 230V!!! Moznost pouziti slidove desticky mezi ten chladic a tu vec, co ma 3 nozicky a vypada jako tranzistor, ale je to menic

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 17.01.2003 v 17:10
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
profix
Junior Member

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 191

Příspěvek č. 32 

Old Post 17.01.2003 v 23:08
profix je offline   Click Here to See the Profile for profix   Find more posts by profix   Click here to Send profix a Private Message   Click Here to Email profix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:58.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz