CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Je lepsi koupit HWAP, nebo WiFi kartu do routeru?
1234567
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
macros
Network Operator
zastupce cloudu 10.13


Registrován: 16.07.2002
Příspěvků: 397

Příspěvek č. 33 

__________________

All your base are belong to us.

Old Post 22.12.2002 v 17:03
macros je offline   Click Here to See the Profile for macros   Find more posts by macros   Click here to Send macros a Private Message     Visit macros's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tangero
Newbie

Registrován: 07.03.2002
Příspěvků: 89

Příspěvek č. 34 

Nu, moc jsem toho nezkousel, protoze pro IPV6 jaksi nemam uplatnění. Ale normálně se připojím do jakékoliv sítě s IPV6 a funguje to, funguje i serverová podpora.
Ostatně, na těch stránkách, co jsem linkoval, je i seznam toho, co XPcka z IPV6 podporuji a nezdalo se mi, ze by tam neco podstatneho chybelo. Co jsi zkousel ty a co ti neslo Macrosi?

Old Post 22.12.2002 v 17:08
Tangero je offline   Click Here to See the Profile for Tangero   Find more posts by Tangero   Click here to Send Tangero a Private Message   Click Here to Email Tangero   Visit Tangero's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 35 

jen pockej na ty ping of dead akce...

Old Post 22.12.2002 v 17:30
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tangero
Newbie

Registrován: 07.03.2002
Příspěvků: 89

Příspěvek č. 36 

Old Post 22.12.2002 v 17:34
Tangero je offline   Click Here to See the Profile for Tangero   Find more posts by Tangero   Click here to Send Tangero a Private Message   Click Here to Email Tangero   Visit Tangero's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 37 

logicky se objevi dalsi )))

Old Post 22.12.2002 v 17:44
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tangero
Newbie

Registrován: 07.03.2002
Příspěvků: 89

Příspěvek č. 38 

Old Post 22.12.2002 v 18:12
Tangero je offline   Click Here to See the Profile for Tangero   Find more posts by Tangero   Click here to Send Tangero a Private Message   Click Here to Email Tangero   Visit Tangero's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
VasekD
Newbie

Registrován: 12.09.2002
Příspěvků: 71

Question Příspěvek č. 39 

Možná se teď projevím jako úplný ignorant, ale není mi jasné, proč by mělo APčku záležet na tom, jaký protokol sí?ové (?) vrstvy (IPv4, IPv6, IPX, NetBEUI...) přes něj leze? Myslel jsem, že předává pakety tak, jak je dostane a IP adresu má případně tak akorát na management?

Old Post 23.01.2003 v 02:49
VasekD je offline   Click Here to See the Profile for VasekD   Find more posts by VasekD   Click here to Send VasekD a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 40 

nejsi ignorat, mas pravdu, ja se asi nejak uklep :(

pokud se HWAP chova korekne, melo by opravdu pouze bridgovat na L2 urovni, cili by pres nej melo vsechno vyssi (IPv6, dynamicke routovani, ...) transparentne projit.

Prakticky jsem pres APcko zprovoznil zebru/ospfd - sice to zatim blbne, ale to bude zrejme zapricinene "kvalitou" stroje na druhe strane (P100, co ma sdilene IRQ pro vsechny = oba PCI sloty - eth0 a wlan0), ipv6 jsem zatim nezkousel z organizacnich duvodu.

Takze me vyhrady ohledne HW AP
* vyssi cena
* u vetsiny nemoznost regulace vystupniho vykonu
* nemoznost sledovat prijimany vykon od klientu (alespon u toho naseho, mozna to nektere umi), tedy nekdo Vam muze APcko zahlcovat, ostatni si neskrtnou a vy nezjistite kdo
* vzajemna nekompatibilita jednotlivych vyrobcu pri pouzivani pokrocilych funkci jako WDS nabo AP v Client modu

__________________

Old Post 23.01.2003 v 04:40
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Majklos
Newbie

Registrován: 25.01.2003
Příspěvků: 19

Příspěvek č. 41 

Old Post 03.02.2003 v 21:24
Majklos je offline   Click Here to See the Profile for Majklos   Find more posts by Majklos   Click here to Send Majklos a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ambry
Newbie

Registrován: 25.01.2003
Příspěvků: 9

Příspěvek č. 42 

NO, a rekne mi nekdo, jak vlastne funguje u tohoto APcka, ze se umi chovat zaroven jako AP a jako klient? Jede to na jednom kanale, nebo na vice..., atd? Musi byt na druhe strane take stejne APcko nebo to muze byt temer libovolne? DIky za info..., Martin

Old Post 03.02.2003 v 22:23
ambry je offline   Click Here to See the Profile for ambry   Find more posts by ambry   Click here to Send ambry a Private Message   Click Here to Email ambry     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Majklos
Newbie

Registrován: 25.01.2003
Příspěvků: 19

Příspěvek č. 43 

Old Post 04.02.2003 v 21:32
Majklos je offline   Click Here to See the Profile for Majklos   Find more posts by Majklos   Click here to Send Majklos a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jiří Šíma
Junior Member

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 139

Příspěvek č. 44 

Tak jsem si to celé přečetl a zjistil, že 24.1.02 byla položena otázka, která zní: "Je lepsi koupit HWAP, nebo WiFi kartu do routeru?" A má se to tady řešit. Je 4.3.03. Máte pro mě jako laika nějaký výstup této debaty? K čemu jste dospěli?

__________________

J.

Old Post 03.03.2003 v 22:41
Jiří Šíma je offline   Click Here to See the Profile for Jiří Šíma   Find more posts by Jiří Šíma   Click here to Send Jiří Šíma a Private Message   Click Here to Email Jiří Šíma     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 45 

Podle me nejlepsi APcko je hardwareove

__________________

I am the Linux/UNIX user only!!! It is because of Linux/UNIX is like teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!!!

Old Post 03.03.2003 v 22:44
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tygr
Junior Member

Registrován: 28.02.2003
Příspěvků: 110

Příspěvek č. 46 

Karta ti poskytuje vic moznosti nez HWAP.
HWAP - krome velmi drahych modelu - neumi reguovat vystupni vykon, takze jsou pouzitelne akorat na vsesmerove anteny. Da se tedy vhodne pouzit kombinace PC router s N wifinama na dalkove spoje + 1 HWAP na pripojeni lokalnich zajemcu.

__________________

Old Post 03.03.2003 v 23:34
tygr je offline   Click Here to See the Profile for tygr   Find more posts by tygr   Click here to Send tygr a Private Message   Click Here to Email tygr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
macros
Network Operator
zastupce cloudu 10.13


Registrován: 16.07.2002
Příspěvků: 397

Příspěvek č. 47 

__________________

All your base are belong to us.

Old Post 03.03.2003 v 23:59
macros je offline   Click Here to See the Profile for macros   Find more posts by macros   Click here to Send macros a Private Message     Visit macros's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jiří Šíma
Junior Member

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 139

Příspěvek č. 48 

No mně šlo hlavně o to, jestli si mám pořídit HW APčko nebo jsem schopen použít jako AČko tu kartu XI-626, když na druhé straně je taky XI-626 v modu AP (na něj jsem napojenej já a ještě jeden a na mě se chce taky někdo připojit).
Taky by mě zajímalo, jestli XI-626 je schopno fungovat v modu AP, pod WinXP (omlouvám s Linuxákům ale s počítačem to zvládám tak tak).
To vše s přihlédnutím k rychlosti přenosu dat, že jo.

__________________

J.

Old Post 04.03.2003 v 00:40
Jiří Šíma je offline   Click Here to See the Profile for Jiří Šíma   Find more posts by Jiří Šíma   Click here to Send Jiří Šíma a Private Message   Click Here to Email Jiří Šíma     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:26.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz