CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Je lepsi koupit HWAP, nebo WiFi kartu do routeru?
1234567
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
macros
Network Operator
zastupce cloudu 10.13


Registrován: 16.07.2002
Příspěvků: 397

Příspěvek č. 49 

__________________

All your base are belong to us.

Old Post 04.03.2003 v 00:43
macros je offline   Click Here to See the Profile for macros   Find more posts by macros   Click here to Send macros a Private Message     Visit macros's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jiří Šíma
Junior Member

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 139

Příspěvek č. 50 

Takže bez Linuxu ani ránu?
Mně šlo u té rychlosti o to, jestli se nezpomalí nějak tok dat, když to bude takhle fungovat.

__________________

J.

Old Post 04.03.2003 v 00:58
Jiří Šíma je offline   Click Here to See the Profile for Jiří Šíma   Find more posts by Jiří Šíma   Click here to Send Jiří Šíma a Private Message   Click Here to Email Jiří Šíma     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 51 

I velmi levna AP samozrejme umeji regulovat vystupni vykon. Takove AP postavene na ATMEL cipsetu to umeji od -5 az 15 dBm. A jelikoz prohazuje vsechno, tak kdyz das na kazdou stranu linux router, mas to pohodlnejsi. Navic stale se tu pise, jak XI-626 tuhne. S tim ja nemam zkusenosti.

__________________

I am the Linux/UNIX user only!!! It is because of Linux/UNIX is like teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!!!

Old Post 04.03.2003 v 06:55
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
macros
Network Operator
zastupce cloudu 10.13


Registrován: 16.07.2002
Příspěvků: 397

Příspěvek č. 52 

__________________

All your base are belong to us.

Old Post 04.03.2003 v 17:12
macros je offline   Click Here to See the Profile for macros   Find more posts by macros   Click here to Send macros a Private Message     Visit macros's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 53 

IPv6, jestli ho chces, i kdyz stale jeste neni uplne hotova specifikace, muzes tunelovat pres IPv4 - a je to jedno, kdyz mas na obou stranach linuxbox

__________________

I am the Linux/UNIX user only!!! It is because of Linux/UNIX is like teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!!!

Old Post 04.03.2003 v 19:19
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
macros
Network Operator
zastupce cloudu 10.13


Registrován: 16.07.2002
Příspěvků: 397

Příspěvek č. 54 

__________________

All your base are belong to us.

Old Post 04.03.2003 v 19:35
macros je offline   Click Here to See the Profile for macros   Find more posts by macros   Click here to Send macros a Private Message     Visit macros's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
paulie
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 97

Příspěvek č. 55 

ten ATMEL a IPv6, ked to neslo bol zapnuty alebo vypnuty IP Filter ?

Old Post 05.03.2003 v 12:02
paulie je offline   Click Here to See the Profile for paulie   Find more posts by paulie   Click here to Send paulie a Private Message   Click Here to Email paulie     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
macros
Network Operator
zastupce cloudu 10.13


Registrován: 16.07.2002
Příspěvků: 397

Příspěvek č. 56 

__________________

All your base are belong to us.

Old Post 05.03.2003 v 15:17
macros je offline   Click Here to See the Profile for macros   Find more posts by macros   Click here to Send macros a Private Message     Visit macros's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lukasv
Newbie

Registrován: 13.02.2003
Příspěvků: 23

Příspěvek č. 57 

Naposledy upravil Lukasv 06.03.2003 v 04:15

Old Post 06.03.2003 v 03:55
Lukasv je offline   Click Here to See the Profile for Lukasv   Find more posts by Lukasv   Click here to Send Lukasv a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Beny
Junior Member

Registrován: 19.11.2002
Příspěvků: 261

AP Edimax Příspěvek č. 58 

Neurazet HW AP Edimax! Sice nevim o jakych tunelech tu mluvite, ale mame na Kladne sit postavenou na Edimaxech. Jede to paradne, jen na jednom konci je router s 626 a ten porad pada.

Takze si myslim, ze HW AP je lepsi z duvodu stability. Samozrejme souhlasim s tim, ze nedokaze nektere veci, jako PCI karty, ale da se to vyresit i jinak.

Mam mezi AP pro klienty a AP v rezimu klient /Vigor 2200WE taky dobrej/ router na Linuxu, kde hlidam trafic, pristup do netu a budu tam omezovat i richlost pristupu jednotlivych klientu. Sam Linuxu nerozumim, mam na to jednoho kamarada.

Jak psal Cijoml, HW AP jsou v nekterych pripadaech lepsi. Sam klient si musi rozvazit co od toho ocekava a jake slizby potrebuje a jake naklady chce do toho dat.

Ja mam Edimaxe za 5000,- s dph. Jeho provozni teplota je do -25 stupnu a +60. Spise se bojim o router. Mam na mem udelanou statistiku, kde se vyhopdnocuje stale teplota na procesoru a i pri mrazech venku pod -10 stupnu byla teplota na +9 stupnich.

Takze co rici zaverem. At si kazdy sam udela predstavu co od spoje ceka, jake ma mit parametry a jake sluzby by chtel provozovat a at se pak rozhodne. Je to stejne, jako polemizovat o tom, jestli jsou lepsi jako OS Windows nebo Linux. Kazdy to potrebuje na neco jineho a neco jineho od toho ocekava.

Old Post 06.03.2003 v 09:10
Beny je offline   Click Here to See the Profile for Beny   Find more posts by Beny   Click here to Send Beny a Private Message   Click Here to Email Beny   Visit Beny's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
macros
Network Operator
zastupce cloudu 10.13


Registrován: 16.07.2002
Příspěvků: 397

Příspěvek č. 59 

__________________

All your base are belong to us.

Old Post 06.03.2003 v 14:54
macros je offline   Click Here to See the Profile for macros   Find more posts by macros   Click here to Send macros a Private Message     Visit macros's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Cool
Newbie

Registrován: 15.10.2002
Příspěvků: 39

Puvodni tema Příspěvek č. 60 

Podle mne je HW AP vhodnejsi, jednoucelova zarizeni budou vetsinou stabilnejsi nez komplikovane PC plne konektoru kabelu atd. Kdyby nebyl tak drahy tak nejlepe se mi zatim pracovalo s HW postavenem na Lucent chipech neboli Orinoco nebo Avaya. Protoze diagnostika a ovladani, lokalni i vzdalene jsou bezkonkurencni, mluvim samozrejme o zarizenich na 2.4GHz ne o profesionalnich zarizenich na licencni pasma. Ani Breeze nema tak dobtou diagnostiku. Pokud jen nehrajete, pak udaje o lince, jako jsou sila signalu a uroven sumu okamzita i dlouhodoba, jsou dost podstatne. Takze zaver, ja osobne pouzivam zatim vzdy variantu antena kratky kabel a hned krabicka jedno jestli AP nebo AP v klient modu nebo EC (ethernet converter) tak naziva Orinoco krabicku pro klienty. Podle mne je to nejspolehlivejsi reseni. Apropo co se tyce IPv4 a 6 skutecne nechapu proc by mel byt problem pokud by bezdratove zarizeni nepodporovalo 6 zabalit ji do 4 protoze pro globalni smerovani je to skutecne jedno jestli po lince bezi IPv4 nebo 6 kdyz je tunelovaci stroj dost rychlej.

Martin

__________________

Martin

Old Post 17.04.2003 v 22:35
Cool je offline   Click Here to See the Profile for Cool   Find more posts by Cool   Click here to Send Cool a Private Message   Click Here to Email Cool     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
macros
Network Operator
zastupce cloudu 10.13


Registrován: 16.07.2002
Příspěvků: 397

Re: Puvodni tema Příspěvek č. 61 

__________________

All your base are belong to us.

Old Post 19.04.2003 v 09:18
macros je offline   Click Here to See the Profile for macros   Find more posts by macros   Click here to Send macros a Private Message     Visit macros's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
paulie
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 97

Macros ? Příspěvek č. 62 

len zo zvedavosti...

kolko % SW Ap v CZFree pouziva dynamicke smerovanie ?

kolko % SW Ap v CZFree pouziva IPv6 ?

Old Post 19.04.2003 v 12:57
paulie je offline   Click Here to See the Profile for paulie   Find more posts by paulie   Click here to Send paulie a Private Message   Click Here to Email paulie     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
macros
Network Operator
zastupce cloudu 10.13


Registrován: 16.07.2002
Příspěvků: 397

Re: Macros ? Příspěvek č. 63 

__________________

All your base are belong to us.

Old Post 19.04.2003 v 12:59
macros je offline   Click Here to See the Profile for macros   Find more posts by macros   Click here to Send macros a Private Message     Visit macros's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tangero
Newbie

Registrován: 07.03.2002
Příspěvků: 89

Re: Re: Puvodni tema Příspěvek č. 64 

__________________

Nejsem nic. Stejně jako ostatní dlaněmi podpírám klenbu nebes...

Old Post 20.04.2003 v 08:05
Tangero je offline   Click Here to See the Profile for Tangero   Find more posts by Tangero   Click here to Send Tangero a Private Message   Click Here to Email Tangero   Visit Tangero's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:38.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz