CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > Páteř 5GHz na 4km
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Zmije
Junior Member

Registrován: 05.11.2005
Příspěvků: 136

Páteř 5GHz na 4km Příspěvek č. 1 

Zdravim, vím, že se to tu na různých fórech řeší každou chvíli, ale nějak mi schází čas se těmi dlouhými vlákny prokousávat. Potřeboval bych udělat páteřní spoj na 4km v 5ghz pásmu. Přímá viditelnost sice je, ale mám obavy, že do fresnelky zasahují stromy, tak bych ten spoj raději trochu naddimenzoval. Potřeboval bych nějaký tip na vhodné zařízení/sadu, mě napadá Airca + 19 nebo 23 dB anténa, ale nejsem si jistý, zda Airca splňuje všechny náležitosti VO pro autdoor na 5Ghz a zda je na takových spojích spolehlivá.
PS: pokud někdo má nepotřebné zařízení, může se mi ozvat na PM.

Old Post 01.09.2009 v 10:33
Zmije je offline   Click Here to See the Profile for Zmije   Find more posts by Zmije   Click here to Send Zmije a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: Páteř 5GHz na 4km Příspěvek č. 2 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 01.09.2009 v 10:38
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zmije
Junior Member

Registrován: 05.11.2005
Příspěvků: 136

Příspěvek č. 3 

Peníze schází také, nejde mi o rozsáhlou studii, bohatě mi postačí, když mi někdo napíše jaké řešení používá on, zda mu přijde Airca vhodná, nebo nevhodná (tím nemyslím konkretní případ, propočet, to už si najdu), stačí klidně dvě věty.

Old Post 01.09.2009 v 11:18
Zmije je offline   Click Here to See the Profile for Zmije   Find more posts by Zmije   Click here to Send Zmije a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 4 

mam zkusenost akorat s tema starsima aircama a stoji za prd, ty novy sou pry dobre, ale nikdy sem to nemel v ruce ani nevidel nasazene, osobne bych tam dal bud bullet a nebo nejaky RBcko, co znamena ze ti asi do fresnelky zasahuji stromy?nejaky foto vyhledu z obou stran treba?a jeste by me zajimalo kolik si tim predstavujes tahat Mbit?

Old Post 01.09.2009 v 12:21
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 5 

Jestli nemas cas, tak tam dej Bullet5 a paraboly aspon 30cm Prowax, DCOM nebo Jirous. pri vertikalni porarizaci je potreba natocit parababolu konektorem nahoru a bullet pripojit kabelem a nejlip ho schovat do krabicky.
Pokud potrebujes transparentni spoj, tak se nastavi na jedne strane AP WDS a na druhe klient WDS a je to.

__________________

http://laser.webpark.cz

Old Post 01.09.2009 v 13:31
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zmije
Junior Member

Registrován: 05.11.2005
Příspěvků: 136

Příspěvek č. 6 

Co se přenosové rychlosti týče, tak 10Mbit by bylo dobré, 5Mbit by ještě stačilo, zatím máme vpn přes adsl, ale to kvůli uploadu nevyhovuje.

Old Post 01.09.2009 v 13:40
Zmije je offline   Click Here to See the Profile for Zmije   Find more posts by Zmije   Click here to Send Zmije a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 7 

no a kdyz udelas primku z mnista A do mista B tak kolik metru pod tou primkou e tvym hrubym odhadem volno? tak na takovej spoj nic extra nepotrebujes 5Mbit protahnes podle me v pohode

Old Post 01.09.2009 v 14:03
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zmije
Junior Member

Registrován: 05.11.2005
Příspěvků: 136

Příspěvek č. 8 

Zatím jsem mohl vylést jen na jednu střechu, bohužel, jsem zjistil, že jsem se díval na jinou střechu, než se dostaneme, jsou v mém směru v zákrytu a mají i stejnou krytinu, bohužel ta naše je schovaná za kostelem, podle mapy.cz by šlo uhnout o trochu dál, jenže tam při pohledu zaclání min. jeden listnatý strom. Přes strom to asi bude problém a stavět stožár vyšší než kostel je teprve blbost.

Old Post 01.09.2009 v 17:53
Zmije je offline   Click Here to See the Profile for Zmije   Find more posts by Zmije   Click here to Send Zmije a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zmije
Junior Member

Registrován: 05.11.2005
Příspěvků: 136

Příspěvek č. 9 

Tak jsme se rozhodli to jednoduše vyzkoušet, koupíme použítý HW a v případě neúspěchu jej zase prodáme, jaký máte názor na COMPEX WP54AG?

Old Post 02.09.2009 v 09:09
Zmije je offline   Click Here to See the Profile for Zmije   Find more posts by Zmije   Click here to Send Zmije a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 10 

pokud mas na 4k v ceste strom tak je to prasarna, a pokud budes dodrzovat VO tak ti pri spatnym pocasi bude podle me blbnout, zalezi ja je ten strom rozlozitej jestli je to 100leta lipa nebo 10leta nevim co

Old Post 02.09.2009 v 13:08
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zmije
Junior Member

Registrován: 05.11.2005
Příspěvků: 136

Příspěvek č. 11 

Je to víc než 100letá lípá, na zimu ale zase shodí listí, pokud by ten compex dodržel podmínky VO pro outdoor pásmo, tak bych tam legálně mohl cpát trochu víc, v nejhorším případě tam bude ještě to adsl.

Old Post 02.09.2009 v 13:29
Zmije je offline   Click Here to See the Profile for Zmije   Find more posts by Zmije   Click here to Send Zmije a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 12 

__________________

Old Post 02.09.2009 v 13:46
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zmije
Junior Member

Registrován: 05.11.2005
Příspěvků: 136

Příspěvek č. 13 

S uzemněním bleskojistek si už delší dobu lámu hlavu, dle nové normy na hramosvody, by se antény neměly vodivě spojovat s hromosvodem, ale umistit do ochrané zóny jímače, protože, pokud vodivě propojím hromosvod s vodičem PE, tak při zásahu ohrozím ostatní zařízení připojené k PE.
PS: je adekvátní cena 1000 kč za použité funkční WP54AG?

Old Post 02.09.2009 v 13:59
Zmije je offline   Click Here to See the Profile for Zmije   Find more posts by Zmije   Click here to Send Zmije a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
VAS
Junior Member

Registrován: 10.10.2002
Příspěvků: 105

Příspěvek č. 14 

je to dost, to už radši bullet5. Tyhle jeté/použité krabičky ovis/airca/compex mají cenu tak 5set max.

Old Post 02.09.2009 v 14:17
VAS je offline   Click Here to See the Profile for VAS   Find more posts by VAS   Click here to Send VAS a Private Message   Click Here to Email VAS     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 15 

na zimu shldi listi a na jare ti spoj spadne to je slepa ulicka,
to lazna: tak dej na ten eth kabel prepetovou ochranu od APC, pouzivame a v pohode
ps: doporucuju bullet5 ma to peknej firmware a ukazuje dopodrobna sily signalu, coz nevim jestli ten compex taky nemel sem to v ruce

Old Post 02.09.2009 v 14:20
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 16 

Starsi WP54AG mely problem nektere serie, ze se nafukovaly kondenzatory. Projevovalo se to ze ping po ethernetu sel bez problemu, ale radio blblo i pri silnem signalu. Jinak za 1000Kc koupit raci bulleta.
S tim stromem na 5GHz to nema cenu ani zkouset. Pres lipu, jasan, orech to v lete nejede ani na relativne male vzdalenosti. Na 2,4GHz to s poradnou antenou jede aniz by se musel moc zvedat vykon.

__________________

http://laser.webpark.cz

Old Post 02.09.2009 v 16:38
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:04.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz