Dělal jsem nějaké pokusy s PCIMCIA kartou RangeLAN2. V utilitách karty je i jednoduchý spektrální analyzátor, který je nejzajímavější a jediný, kvůli čemu jsem kartu pořídil. Karta má externí konektor, ke kterému jsem připojil měřicí anténu oddělenou atenuátorem, protože dynamika toho přijímače v kartě není schopna zaznamenat slabé/ silné signály najednou. Navíc na vyhledávání rušení je to nezbytný doplněk.
Takže se s tím dá sledovat zaplnění celého spektra wifi.
Při nastavení útlumu atenuátoru na cca 25 db ( maximum co umí) jsem náhodou zjistil signál, který nemá charakter wifi signálu - je "ostrý" a velmi silný. Pokud je připojena anténa přímo ke kartě, její vstup je tímto signálem tak zahlcen, že "spektrální analyzátor" ukazuje nesmyly...
Po chvíli jsem zjistil, že je to produkt naší mikrovlnné trouby umístěné v kuchyni - ta momentálně běžela. Nicméně "nevysílala" stále ale jen v určitých úsecích daných nastavením výkonového přepínače na troubě.
Zkoušel jem pak i jiné mikrovlnné trouby a zjistil jsem , že tento "sajrajt" produkují více či méně všechny. Až donedávna jsem si myslel, že je trouba dokonale odstíněna. Omyl. Snad každá vysílá, což jsem si ověřil i jednoduchou detekční sondou s diodou a mikroampérmetrem. Detekovaný signál za touto sondou poslechnutý jako nf signál je silně "zabrumovaný".
Myslím si, že tak silný signál může dost ovlivnit wifi pásmo, zejména pak přijímač wifi karty ( zahlcení) ....
a je to neco _protitechnickeho_, nebo fakt? nikde jsem v tom clanku nevidel odkazy na zahranicni studie. jako udelalo se mi z toho spatne, vyhlidky opravdu nejsou az tak ruzove ... no, ale kdyz si vezmu, ze mame mobilni telefony - uz jsme vlastne predem mrtvi
ne fakt, jako nevim, jestli lze tomu clanku verit. mozna ze trochu zaguglim a zkusim najit nejake zahranicni studie - i tak dost pochybuju, ze rodice MW vyhodi
Budu citovat s toho článku. To je jen krásnej příklad toho jak je to manipulativní:
quote:
Byla zveřejněna celá řada velmi vážně míněných výstrah, jichž si ale stěží někdo povšiml. Například v příručce Mladým rodinám, od Minnesota Extension Service Minnesotské univerzity, vydané v roce 1989, stojí:
Ačkoli mikrovlny ohřejí jídlo rychle, nelze je doporučit pro ohřívání kojeneckých lahví. Láhev se může zdát na dotyk chladná, ale tekutina uvnitř může být extrémně horká a může dětem popálit ústa a jícen. Také tvorba páry v uzavřené nádobě, jakou je dětská láhev, může způsobit výbuch.
Ohřívání láhve v mikrovlnce může být příčinou nepatrných změn struktury mléka. V kojenecké směsi může dojít ke ztrátě některých vitamínů. V ohřátém mateřském mléce mohou být zničeny jisté ochranné látky. Ohřívání láhve držené v proudu horké vody z kohoutku, nebo postavené do mísy teplé vody sice vyžaduje několik minut navíc, ale je to mnohem bezpečnější.
Všimněte si jak ten tučnej text krásně navazuje na to co se píše v té příručce Mladým rodinám. Ale to nikdo z Minnesota Extension Service nikdy nenapsal! Ačkoli je to tam vloženo tak aby to tak vypadalo
Atomy, molekuly a buňky zasažené tvrdým elektromagnetickým zářením jsou nuceny obracet svou polaritu 1 až 100-miliardkrát za sekundu. Přitom v žádné organické soustavě neexistuje atom, molekula či buňka, která by po delší dobu dokázala vzdorovat této násilné ničivé síle, a to dokonce ani při nízké hladině energie v rozsahu miliwatt. Veškeré bipolární přírodní látky - jako například kyslík v molekulách vody - reagují velmi citlivě
proc tedy ta blba briza jeste nechcipla? :(
lol a za vsechno muzou Nackove ... hehehe! ja vzdycky vedel, ze Hitler byl jestirek!
Atomy, molekuly a buňky zasažené tvrdým elektromagnetickým zářením jsou nuceny obracet svou polaritu 1 až 100-miliardkrát za sekundu. Přitom v žádné organické soustavě neexistuje atom, molekula či buňka, která by po delší dobu dokázala vzdorovat této násilné ničivé síle, a to dokonce ani při nízké hladině energie v rozsahu miliwatt. Veškeré bipolární přírodní látky - jako například kyslík v molekulách vody - reagují velmi citlivě
nojo, vono je to průser, když se atomům zadírají ložiska. A zvláš? teda ten kyslík, se divím, že ještě máme co dejchat.
Takovým demagogickým argumentům velmi snadno podléhají méně vzdělaní lidé. Připomíná mi to moji tchýni, která pod vlivem vymývání mozků od pochybného podomního agenta nakoupila za desítky tisíc kastrólů s nápisem Zepter a pak za mnou chodila otravovat několik týdnů proč že si je nekoupíme taky, že prý když budeme žrát z těch obyčejných nerezových, budeme nemocní a brzo umřeme. Nakonec to dopadlo tak, že jsem ji musel natvrdo ubezpečit, že pokud nepřestane otravovat, umře mnohem dřív ona, sice zdravá ale násilím.
proc se tu kazde vlakno nakonec zvrhne v hroznou ptakovinu?