CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > KABEL NET - ANTENA
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
krynn
Newbie

Registrován: 12.06.2002
Příspěvků: 59

Question Příspěvek č. 1 

Doslechl jsem se od roota, ze pry Deu zkousi jestli by nesla pouzit antena od byvaleho KABEL NETU - ten ma urcite jeste dost lidi (treba ja) :-) nevite o tom nekdo neco?

Old Post 14.06.2002 v 07:39
krynn je offline   Click Here to See the Profile for krynn   Find more posts by krynn   Click here to Send krynn a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Clock
Senior Member

Registrován: 10.04.2002
Příspěvků: 976

MMDS Příspěvek č. 2 

Ty antenty jsou na stejny pasmo - 2.45GHz. Byl to system MMDS, kterym kabelovky driv (nekryptovane) distribuovaly signal na mista, kam neved kabel. Dalo se to chytat a dost lidi to melo na baraku. Ted to zrusili protoze prichazeli o zisky. Ty anteny byly bud drateny paraboly nebo takovy kotoucky napichany na tycce s ruznejma rozestupama. BTW neslo by taky pouzit antenu Pringles Can?

__________________

Neposílejte prosím žádosti o uživatelskou podporu od Ronji na moje PM, ale posílejte je na Ronja mailing list.

Old Post 14.06.2002 v 08:32
Clock je offline   Click Here to See the Profile for Clock   Find more posts by Clock   Click here to Send Clock a Private Message     Visit Clock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
krynn
Newbie

Registrován: 12.06.2002
Příspěvků: 59

MMDS Příspěvek č. 3 

Co ja vim tak to zrusili to ne proto, ze prichazeli o zisky, ale proto ze pasmo dostal tusim rozhlas od 1.1.2002 (aspon to mi sdelili v dopise) :-) ja mel nejdriv nacerno tu nekodovanou a pak asi od 2000 i s dekoderem - legalne. Myslim, ze naopak o zisky prisli tim zrusenim, protoze UPC direct je naprosto odporne draha nahrada a na tu sem se jim vykaslal. (pro vic nez jednu televizi - si clovek, (pokud chce neco oficialne) musi objednat 2 a vice zarizeni a platit 2x a vicekrat mesicni poplatek coz je samozrejme hloupost). Aspon jsem si ulevil :-)
ale moje informace jsou 1/2 roku stary mozna, ze uz je to jinak - tak me kdyztak nebijte :-)
Ale stejne pokud nekdo vi neco co by pomohlo freenteu sem s tim :-)

Old Post 14.06.2002 v 08:52
krynn je offline   Click Here to See the Profile for krynn   Find more posts by krynn   Click here to Send krynn a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Node #1

Registrován: 21.12.2000
Příspěvků: 373

Antény Příspěvek č. 4 

Old Post 14.06.2002 v 12:40
Deu je offline   Click Here to See the Profile for Deu   Find more posts by Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Click Here to Email Deu   Visit Deu's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pepus
Newbie

Registrován: 20.05.2002
Příspěvků: 27

Příspěvek do diskuze Příspěvek č. 5 

Taky mam tuto antenu a vyzkousel jsem ji zapojit na moji wifi Avayu - nic moc. Bez uprav sice funguje, ale jeste hur, nez integrovana antena. Signal se asi po 100metrech snizi na 8db (s integrovanou antenou 21db). Takze to chce jinou elektroniku.

Old Post 16.06.2002 v 19:56
pepus je offline   Click Here to See the Profile for pepus   Find more posts by pepus   Click here to Send pepus a Private Message   Click Here to Email pepus     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Clock
Senior Member

Registrován: 10.04.2002
Příspěvků: 976

Re: Příspěvek do diskuze Příspěvek č. 6 

__________________

Neposílejte prosím žádosti o uživatelskou podporu od Ronji na moje PM, ale posílejte je na Ronja mailing list.

Old Post 16.06.2002 v 20:10
Clock je offline   Click Here to See the Profile for Clock   Find more posts by Clock   Click here to Send Clock a Private Message     Visit Clock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pepus
Newbie

Registrován: 20.05.2002
Příspěvků: 27

Příspěvek č. 7 

Je to pasivni sitova antena + nejaka elektronika, originalni, beze zmeny. Meli sme to na TV, takze asi je to to same, co maji vsichni ostatni. Namiril jsem to z okna smerem do ulice, vzal notebook s dalsi Avayou (bez externi anteny => integrovanou antenu se polarizovat neda) a usel asi 100m a zmeril signal. Potom to same, jenze jsem z okna nevystrcil antenu, ale cely PC jenom s integrovanou antenou.

Old Post 16.06.2002 v 20:24
pepus je offline   Click Here to See the Profile for pepus   Find more posts by pepus   Click here to Send pepus a Private Message   Click Here to Email pepus     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Clock
Senior Member

Registrován: 10.04.2002
Příspěvků: 976

Příspěvek č. 8 

Integrovana antena je v tom kusu plastiku, co vycuhuje z PCMCIA slotu? To se polarizovat da, pokavad ten notebook das klavesnici svisle tak otocis polarizaci - Avaya musi trcet smerem k prijimaci. Jsou to radiove vlny, vzpomen na prutovou antenu u tranzistoraku. Myslim, ze ta elektronika z te anteny by se mela vyhodit, protoze tam budou asi nejake divne filtry a podobne veci, ktere budou naladene o pasmo vedle. U samotny anteny je jedno jestli to je 2.45 nebo 2.5 nebo ja nevim kde presne ty dve pasma jsou (ale MMDS myslim nejelo na ISM, mam matny pocit, ze to bylo vedle).

__________________

Neposílejte prosím žádosti o uživatelskou podporu od Ronji na moje PM, ale posílejte je na Ronja mailing list.

Old Post 16.06.2002 v 20:55
Clock je offline   Click Here to See the Profile for Clock   Find more posts by Clock   Click here to Send Clock a Private Message     Visit Clock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pepus
Newbie

Registrován: 20.05.2002
Příspěvků: 27

Příspěvek č. 9 

Tak v tom pripade jsem to mel polarizovano spravne, aniz bych o tom vedel . Nejsem nejaky elktrotechnicky mag, pockam az Deu a spol. dopracuje upravu zarice (jak psal) a potom to zkusim zbastlit. Jinak kdyby chtel nekdo neco zkouset, tak mu rad antenu zapujcim.

Old Post 16.06.2002 v 21:05
pepus je offline   Click Here to See the Profile for pepus   Find more posts by pepus   Click here to Send pepus a Private Message   Click Here to Email pepus     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Node #1

Registrován: 21.12.2000
Příspěvků: 373

TV anténa Příspěvek č. 10 

Pepus > Mrkni na link výše, bez úprav ti to ani fungovat nemůže, je třeba vyndat elektroniku s downconvertorem, který u TV signálu zajiš?oval převod VF signálu na nižší frekvenci, která už jde posouvat po koaxu, jako je to třeba u satelitu.

Old Post 17.06.2002 v 08:47
Deu je offline   Click Here to See the Profile for Deu   Find more posts by Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Click Here to Email Deu   Visit Deu's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Drakula
Junior Member

Registrován: 09.06.2002
Příspěvků: 124

funguji obe ? Příspěvek č. 11 

V tom clanku je uprava takove te "parabolicke matrace"
pujde to i na tu "stangli s pivnima tackama" ?
Mam totiz pocit, ze jsem ji videl u sousedu :)))

Old Post 20.06.2002 v 17:38
Drakula je offline   Click Here to See the Profile for Drakula   Find more posts by Drakula   Click here to Send Drakula a Private Message   Click Here to Email Drakula     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaha2x
Junior Member

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 246

Příspěvek č. 12 

Pro: Drakula , ta antena typu pivni tacky je pro kruhovou
polarizaci, tedy pro toto pouziti ne prilis vhodna.

Old Post 03.07.2002 v 14:23
jaha2x je offline   Click Here to See the Profile for jaha2x   Find more posts by jaha2x   Click here to Send jaha2x a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pepus
Newbie

Registrován: 20.05.2002
Příspěvků: 27

antena Příspěvek č. 13 

Jenom k tomu navodu - uz jsem "modifikaci" udelal, spociva to v tom, ze se vyrve vsechno, co je v ty tyci mezi pulkruhem anteny a tim patvarem nakonci. Funguje to dobre.

Old Post 03.07.2002 v 14:27
pepus je offline   Click Here to See the Profile for pepus   Find more posts by pepus   Click here to Send pepus a Private Message   Click Here to Email pepus     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

antena MMDS Příspěvek č. 14 

a jeste pry upilovat o 2 mm ty zarice, na nejakym webu tusim starhill network to doporucujou

Old Post 04.07.2002 v 01:32
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaha2x
Junior Member

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 246

Příspěvek č. 15 

To s tim zkracenim toho dipolu to v tom navodu bylo taky. Alternativou ( snad smerovejsi ?) je misto toho dipolu pouzit feedhorn vyrobeny treba z plechovky, navic zde odpadnou ztraty spusobene s tou symerizacni smyckou. Je to popsane v jednom z tech odkazu v mem prispevku v sekci Ustredna. Je pravda, ze mechanicka konstrukce je slozitejsi (jak tu plechovku rozumne upevnit?).

Old Post 04.07.2002 v 09:35
jaha2x je offline   Click Here to See the Profile for jaha2x   Find more posts by jaha2x   Click here to Send jaha2x a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hajekr
Newbie

Registrován: 08.07.2002
Příspěvků: 5

Pivní tácky Příspěvek č. 16 

Myslím že by to mělo chodit také. Samozřejmě bez uvnitř integrovaného konvertoru a po na ladění. Už jste někdo zkoušel klasickou YAGY anténu ?

Old Post 08.07.2002 v 10:02
hajekr je offline   Click Here to See the Profile for hajekr   Find more posts by hajekr   Click here to Send hajekr a Private Message   Click Here to Email hajekr   Visit hajekr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:30.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz