CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Diskuze před hlasovaním cloudů > Provoz a vyvoj ripe.czfree.net
123456
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Re: Prepis kodu Příspěvek č. 17 

__________________

Old Post 22.11.2006 v 07:09
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 18 

__________________

Old Post 22.11.2006 v 07:55
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 19 

__________________

Old Post 22.11.2006 v 08:11
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
netdave
@Node #1

Registrován: 01.06.2002
Příspěvků: 77

Příspěvek č. 20 

muzete mi nekdo, pls, poslat aktualni kod&db ? prip dat pristup na aktualni ripe? napsal bych sem asi par veci z hlediska veci, ktere je potreba okomentovat, upravit atp. diq

Old Post 22.11.2006 v 17:53
netdave je offline   Click Here to See the Profile for netdave   Find more posts by netdave   Click here to Send netdave a Private Message   Click Here to Email netdave   Visit netdave's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 21 

__________________

Old Post 22.11.2006 v 21:51
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pihhan
Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 493

Příspěvek č. 22 

Přimlouval bych se pro možnost přidat adresu serveru vlastního whois pro informace o daném cloudu. Už několikrát jsem narazil na situaci, kdy by se mě hodilo vědět, kdo spravuje nějakou IP. Whois uvnitř cloudu by se na tohle celkem hodilo, nevím jak vy, ale asi každý trochu větší cloud informace o přidělených IP má určitě nějak dokumentované. Pokud by se povedlo udělat lokální whois (zatím není), umožnil by odkaz z hlavního whois pěkný rekurzivní dotaz podobně jak to umí DNS. Nevím kolik lidí to má nějak funkční svoje whois, ale do budoucna by se to mohlo ujmout.

Hlavně nám někdo znalý sepište, co do kterého parametru patří a nepatří. Ne každý je tu zaměstnanec v sitelu, a tuší co do jaké kolonky patří, a z příkladu ne všechno je vidět.

Taky by to chtělo se dohodnout aspoň na uvedení názvu společnosti provozující ten který AS, a pokud možno jeho umístění typu Praha, Dejvice. Hlavně pro Pražáky by bylo dobré zdůraznit, že jsou lidé, co neznají všechny části prahy, a tedy uvedení městské částí NEbude vždy stačit, čili obětovat těch 5 písmen "Praha" navíc. Tyhle 2 věci asi udělat nějak strojově čitelné, aby z toho šlo generovat třeba seznam cloudů pro CZF4BFU. Tedy mít spešl kolonky, nebo fixní umístění, třeba 1. řádek desc: jméno cloudu, 2. řádek umístění, jak to má třeba Danny.

Pro méně pokročilé adminy cloudů by se hodil vyplňovací html formulář, který by si člověk podle instrukcí vyplnil, a vyplivlo i uložilo to nový RIPE záznam v základním provedení.

Old Post 25.11.2006 v 17:22
pihhan je offline   Click Here to See the Profile for pihhan   Find more posts by pihhan   Click here to Send pihhan a Private Message   Click Here to Email pihhan   Visit pihhan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 23 

__________________

Old Post 25.11.2006 v 19:08
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pihhan
Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 493

Příspěvek č. 24 

Old Post 25.11.2006 v 19:33
pihhan je offline   Click Here to See the Profile for pihhan   Find more posts by pihhan   Click here to Send pihhan a Private Message   Click Here to Email pihhan   Visit pihhan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 25 

S timhle bych asi souhlasil, samotnymu mi trvalo HODNE dlouho, nez jsem pochopil, co mam v templatu umazat a co kam napsat.

L.

__________________

Old Post 26.11.2006 v 11:27
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 26 

__________________

Old Post 26.11.2006 v 13:03
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 27 

__________________

Old Post 26.11.2006 v 13:07
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
belgarat
Senior Member

Registrován: 13.05.2004
Příspěvků: 777

Příspěvek č. 28 

Old Post 26.11.2006 v 15:17
belgarat je offline   Click Here to See the Profile for belgarat   Find more posts by belgarat   Click here to Send belgarat a Private Message   Click Here to Email belgarat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 29 

__________________

Old Post 26.11.2006 v 15:21
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
belgarat
Senior Member

Registrován: 13.05.2004
Příspěvků: 777

Příspěvek č. 30 

Naposledy upravil belgarat 26.11.2006 v 16:04

Old Post 26.11.2006 v 15:52
belgarat je offline   Click Here to See the Profile for belgarat   Find more posts by belgarat   Click here to Send belgarat a Private Message   Click Here to Email belgarat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 31 

ale to je pravda ja tomu vazne nerozumim. J a JS jsem bral vicemene jako jednu vec jinak ani jedno z toho nemam rad, ale na ty dynamicke formulare by to bylo potreba ... pokud maji nejake byt

__________________

Old Post 26.11.2006 v 16:54
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pihhan
Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 493

Příspěvek č. 32 

To by nevadilo. Vícenásobné položky bych zas tak neprožíval, a dal tam třeba 3 kolonky, které asi budou stačit. Prázdné kolonky by se potom ignorovaly. Pro náročnější uživatele by bylo už asi editace textového záznamu. Jde jen o to, aby úvodní vyplňování nepoděsilo uživatele tak strašně, že už by se nechtěl vrátit. Stejně u většiny menších sítí tam bude jeden, možná 2 kontakty. Nevím co tam ještě musí být vícenásobné, ale pokud to někdo umíte, tak se to tam může dát, ale zas nemusí to být nutně full-featured editor. Spíš jako úvod do problematiky pro ty, co na tohle nemají čas.

Pochybuju, že by někoho bavilo cpát routovací údaje do RIPE html forumlářem. Na to by se spíš hodil skript na převedení nastavení zebry Předpokládám, že stále bude možnost udělat to i přes editaci textu. Krom toho, když se použije textarea, a řekne se lidem, že každou položku mají odentrovat, tak pro začátek by to stačilo, ne? Sice to není nějak geniální, ale a? funguje aspoň něco, než nic.

Old Post 26.11.2006 v 20:57
pihhan je offline   Click Here to See the Profile for pihhan   Find more posts by pihhan   Click here to Send pihhan a Private Message   Click Here to Email pihhan   Visit pihhan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:20.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz