CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > modersions - kterak uspesne prelozit Linuxiii jadro a hostap
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

modversions Příspěvek č. 1 

Old Post 11.12.2002 v 21:50
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 2 

Ahoj Diano

mas nainstalovane zdrojaky jadra? Bud si nainstaluj zdrojaky od jadra, na kterem bezis, nebo - nejlepe si sosni novy kernel 2.4.20, rozbal ho do /usr/src/linux, preloz, nainstaluj, rebootni a pak preloz ten hostap s novym kernelem.
Doporucuji pak take prelozit wireless-utils.

__________________

Old Post 11.12.2002 v 22:08
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 3 

Ahoj, já tam ty zdrojáky nemám, (nenapadlo mě, že je tam potřebuji) mám 2.4.20 stažený, jenže překládat celé jádro už je na mě opravdu moc. Zkouším linux sotva pár dní. Musím tam mít rozbalené to původní nebo tam můžu dát i to nové (původní jsem našla na cd ve formátu .deb a nevím jak to rozbalit) jen pro tu instalaci Wifiny

Old Post 11.12.2002 v 22:17
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Lightbulb Příspěvek č. 4 

__________________

Old Post 11.12.2002 v 22:32
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Unhappy Příspěvek č. 5 

Ahoj, tak zdojáky jsem stáhnula, rozbalila a chyba je stejná. Někde mi radili, že musím dát v usr/src/linux make dep, i to jsem zkusila. make dep proběhlo ale výsledek zase stejný soubor nenalezen :-(

Old Post 12.12.2002 v 10:46
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 6 

Jinak do se týká toho překladu jádra, četla jsem tu stránku, jen je tam trošku problém s tím .config hodí to spoustu otázek, ne které nevím co odpovědět a jak tam píší, z běžícího jádra .config nezískám.. do začátku je to na mě asi moc složité. Chtěla bych aspoň rozjet ten hostap..

Old Post 12.12.2002 v 10:49
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 7 

Ahoj

ad hostap> pred kazdym novym prekladem doporucuji smaznout adresar, kam se rozbalil a postupovat uplne od zacatku.

ad kompilace kernelu> 1) myslim si, ze v /usr/src/linux musi byt prelozena verse aktualiniho kernelu, hostap zrejme linkuje nejake objektove soubory (*.o)

2) tys pouzila make config ? tak to je i na me moc
pouzij make menuconfig , pak make dep clean bzImage, etc viz jaxem psal vyse a viz ten clanek

__________________

Old Post 12.12.2002 v 12:20
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 8 

Ano, zkoušela jsem make config protože menuconfig mě napsal ze nemam Ncurses. Dívala jsem se teď na CD Debianu a našla jsem jich tam hned několik:

libncurses5_5.2.20020112a-7_i386.deb
libncurses5-dev_5.2.20020112a-7_i386.deb
ncurses-base_5.2.20020112a-7_all.deb
ncurses-bin_5.2.20020112a-7_i386.deb
ncurses-term_5.2.20020112a-7_all.deb

který z nich mám použít, nebo všechny? To je vážně děs, mě se to snad nepodaří, pořád něco píše chyby, nebo něco chybí. Ještě že je kde poprosit o pomoc Je to legrace, ještě že mám čas si s tím hrát.

Old Post 12.12.2002 v 13:31
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 9 

No, zkusila jsem nainstalovat všechno, a už to jede, musím na hodinku pryč, tak jak se vrátím, hned jdu nato. Zkusím to jádro přejet (jsem sama zvědavá :-)

Old Post 12.12.2002 v 13:45
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 10 

myslim, ze pokud tam hodis vsechny, tak nic nezkazis. (pokud mas dost mista)
ja se s tim taky tedka trapim, zrovna vcera jsem si dal kompilaci jadra pres make config (hledat ty baliky aby chodil menuconfig se mi nechtelo) a prekvapive sem vsechno rozjel, prekompiloval hostap i wireless ext - vsechno s verzi 14 a projelo to, ale bohuzel puvodni problem, kvuli kteremu jsem to cele delal to neodstranilo (po nastaveni zaporne hodnoty txpower se mi objevi v iwconfigu naka haluz ala -284394830284dBi ). rozhodl jsem se zkusit ijne distro, ted mam RH8, mam tu pripraveneho slacka, tak jsem zvedav.

Old Post 12.12.2002 v 13:47
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 11 

__________________

Naposledy upravil Fyzik 12.12.2002 v 14:02

Old Post 12.12.2002 v 13:56
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 12 

dik, ja jsem to jen spatne napsal, prekompilovaval jsem wireless tools, sice ne uplne presne podle tveho postupu ale:
1) menil jsem naky cesty v makefile - ale myslim, ze jen cestu k jadru a pak force na verzi 14, protoze bez toho mi zkompiloval verzi 12.
2) make, make install
myslim, ze se mi to povedlo, protoze napr. iwconfig --version pak ukazoval spravne verzi 14

.. takze jak nad tim tak uvazuju, tak jsem asi neprekompiloval ty wireless extensions.. skoda ze tu ten stroj nemam, mrknu na to vecer, mam v tom jeste dost chaos.. (je tohle taky potreba prekompilovat s aktualnim jadrem?)

Old Post 12.12.2002 v 14:07
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 13 

wireless ext jsou SOUCASTI jadra takze jestli chces novou versi, pathni kernel

cd /usr/src/linux
patch -p1 < /cesta.k.patchi/wireless-ext-XX.patch

make dep ....

__________________

Old Post 12.12.2002 v 14:16
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 14 

supr, zatim dik, takze jsem udelal vsechno spravne a presto to zlobi, dam vedet zitra, jak jsem dopadl se slackem. jadro mam 2.4.20, je tam sice ten ext3 bug, ale to me moc netrapi.

Old Post 12.12.2002 v 15:29
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 15 

ten slack se tvari skvele, dal jsem tam nativne raiser FS a je to nesrovnatelne rychlejsi proti ext3.
prekompiloval jsem jadro 2.4.20 a to uz teda nedopadlo tak slavne...

Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on 03:05.

lilo.conf:
image = /boot/vmlinuz #origos jadro bootuje porad bez problemu
root = /dev/hda5
label = Linux2.4.18
read-only
image = /boot/bzImage #novy jadro, hazi hlasku vyse
root = /dev/hda5
label = Linux2.4.20
read-only

a je to kompilovany oldconfigem, kterej mi sel na rh bez problemu.
.. nevim kde hledat chybu, zkusim kompilovat znova jinak, bohuzel to na tom p90 trva nekolik hodin, takze jde debugovani trochu pomaleji.

Old Post 12.12.2002 v 22:51
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 16 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 12.12.2002 v 23:04
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:15.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz