CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > modersions - kterak uspesne prelozit Linuxiii jadro a hostap
12345678
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 17 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 12.12.2002 v 23:06
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 18 

to mi nedoslo, ze v tom starym configu asi nebyla podpora pro reiserfs. uz se 2 hodiny kompiluje novy s podporou raiseru i wireless lan, tak snad nebude zadnej dalsi problem.

Old Post 12.12.2002 v 23:18
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 19 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 12.12.2002 v 23:19
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

raiserFS Příspěvek č. 20 

__________________

Naposledy upravil Fyzik 13.12.2002 v 01:00

Old Post 13.12.2002 v 00:50
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 21 

zatim si necham raisera, kdyby delal problemy, tak zkusim XFS, k line ext3 bych se uz nerad vracel.
zkopiloval jsem to jadro, rebootnul - stejna hlaska: kerne panic: blabla, ale pomohlo odstranit to read-only v lilo.confu a najelo.
jinak problemy se nevyresily, jak rikal fyzik, distrem to nebylo, porad iwconfig hlasi naprosty ptakoviny pri nastaveni zaporne hodnoty dBi. zkusim jeste stahnout vyvojove verze hostap a wireless tools a uvidime, jestli se nekam pohnu.

Old Post 13.12.2002 v 13:34
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 22 

Ahoj,
tak jsem se dneska vrhla na překlad jádra a zatím jsem u úpravy lilo.conf postupuji podle odkazu co sem dával fyzik. Je to tam dobře popsané, ale u tohto kroku si nejsem jistá :( V lilo.conf je toho spousta, podle návodu tam mám dopsat:

image=/boot/bzImage-2.4.20
label=2.4.20
#initrd=/boot/initrd-2.4.20
read-only
root=/dev/hda1
(už jsem si to lehce upravila) ale nevím, kam to napsat. Na začátek, na konec, mám tam něco smazat nebo...? Můj lilo.conf končí takhle:

vga=normal

# Kernel command line options that apply to all installed images go
# here. See: The `boot-prompt-HOWO' and `kernel-parameters.txt' in
# the Linux kernel `Documentation' directory.
#
# append=""

# Boot up Linux by default.
#
default=Linux

image=/vmlinuz
label=Linux
read-only
# restricted
# alias=1

image=/vmlinuz.old
label=LinuxOLD
read-only
optional
# restricted
# alias=2

# If you have another OS on this machine to boot, you can uncomment the
# following lines, changing the device name on the `other' line to
# where your other OS' partition is.
#
# other=/dev/hda4
# label=HURD
# restricted


Omlouvám se že toho píši tolik, ale dělám na tom od rána a nerada bych to zvrtala. Poradíte někdo?

Old Post 13.12.2002 v 14:14
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 23 

pokud mas jadro s novymi wifi exts, preloz si wifi tools, ale tak, abys pouzil includy toho noveho jadra a abys pri make install premazal stare wifi tools .. jinak to muze delat popsane nesmysly

__________________

Old Post 13.12.2002 v 14:16
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 24 

diana> mas to spravne, dej to nakonec. pokud se ti neovede jadro nabootovat, nabootuj stare a napis na cem to zkoncilo.

PS.: po uprave nezapomen spustit /sbin/lilo aby se zmeny provedly.

Old Post 13.12.2002 v 14:29
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 25 

jeste k memu problemu> myslim, ze jsem stare wifi tools premazal, nasel jsem kde sou a v makefile jsem upravil ten prefix, jak jsi psal vcera. bud sem vazne hrozna lama, nebo mam na neco smulu, jeste si s tim pohraju pres vikend a zkusim pre version wifi tools, treba budu mit vetsi stesti.

diana> jeste jsem nepochopil jestli uz mas jadro zkompilovane nebo jestli proces kompilace zacinas upravou lilo confu - ten image s jadrem (bzImage-2.4.20) musi existovat, kdyz se snazis spustit sbin/lilo, jinak lilo napise ze neexistuje a nic nezapise.

linuxu zdar!

Old Post 13.12.2002 v 14:40
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 26 

Díky za radu, už jsem to restartovala a najelo to normálně. Uf...
Tu úpravu lilo.conf jsem dělala až po kompilaci. Jak poznám že už jede nové jádro? Po najetí se mi tam pod přihlášením napsalo :
Linux Debian 2.2.20-idepci #1 Sat Apr 20 12:45:19 EST 2002 i686 unknown

:( to asi nebude dobře že...

Old Post 13.12.2002 v 14:50
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 27 

napis

cat /proc/sys/kernel/os*

jesli tam budes mit 2.2.20 tak jsi asi spatne zvolila nabidku v LILu

__________________

Old Post 13.12.2002 v 14:57
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 28 

verze beziciho jadra je ulozena v /proc/version
zvolila jsi pri bootu v lilu spravne jadro?
zda se mi, ze v tvem lilo.confu nevidim nikde parametr timeout=xx, netusim jak se to chova bez toho ani nevim jestli takhle ten parametr je, nemam po ruce zadny linux. jinak to jadro muzes nastavit jakou defaultni zmenou parametru default=2.4.20, coz nedelej, pokud se ti nezobrazuje lilo pri bootu, kdyby byl nejaky problem s novym jadrem.
zkus tam pridat ten parametr treba timeout=50, dej to nekam na zacatek, treba pred vga=normal.

Old Post 13.12.2002 v 15:01
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 29 

Hmm, tak mě to vypsalo "2.2.20-idepci" :(

v čem jsem mohla udělat chybu?
v /boot mám podle návodu jak bzImage-2.4.20; config-2.4.20 tak System.map-2.4.20 a do lilo.conf jsem to nspsala přesně jak sem to napsala sem :(

Old Post 13.12.2002 v 15:03
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 30 

Díky, vyzkouším, musím teď pryč, tak to zkusím tak za hodinku a pak se ozvu. Jinak všem moc díky za pomoc

Old Post 13.12.2002 v 15:05
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 31 

Tak, právě jsem to zkusila a pořád nic :( Já jsem sem minule nedala všechno z lilo.conf, protože to bylo moc dlouhé. Zkusila jsem změnit pár věcí (co mě napadlo) ale výsledek je pořád stejný... takhle vypadá celý lilo.conf Co jsem tam zvrtala?

# /etc/lilo.conf - See: `lilo(8)' and `lilo.conf(5)',
# --------------- `install-mbr(8)', `/usr/share/doc/lilo/',
# and `/usr/share/doc/mbr/'.

# +---------------------------------------------------------------+
# | !! Reminder !! |
# | |
# | Don't forget to run `lilo' after you make changes to this |
# | conffile, `/boot/bootmess.txt', or install a new kernel. The |
# | computer will most likely fail to boot if a kernel-image |
# | post-install script or you don't remember to run `lilo'. |
# | |
# +---------------------------------------------------------------+

# Support LBA for large hard disks.
#
lba32

# Overrides the default mapping between harddisk names and the BIOS'
# harddisk order. Use with caution.
#disk=/dev/hde
# bios=0x81

#disk=/dev/sda
# bios=0x80

# Specifies the boot device. This is where Lilo installs its boot
# block. It can be either a partition, or the raw device, in which
# case it installs in the MBR, and will overwrite the current MBR.
#
boot=/dev/hda

# Specifies the device that should be mounted as root. (`/')
#
root=/dev/hda1

# Enable map compaction:
# Tries to merge read requests for adjacent sectors into a single
# read request. This drastically reduces load time and keeps the
# map smaller. Using `compact' is especially recommended when
# booting from a floppy disk. It is disabled here by default
# because it doesn't always work.
#
# compact

# Installs the specified file as the new boot sector
# You have the choice between: bmp, compat, menu and text
# Look in /boot/ and in lilo.conf(5) manpage for details
#
install=/boot/boot-menu.b

# Specifies the location of the map file
#
map=/boot/map

# You can set a password here, and uncomment the `restricted' lines
# in the image definitions below to make it so that a password must
# be typed to boot anything but a default configuration. If a
# command line is given, other than one specified by an `append'
# statement in `lilo.conf', the password will be required, but a
# standard default boot will not require one.
#
# This will, for instance, prevent anyone with access to the
# console from booting with something like `Linux init=/bin/sh',
# and thus becoming `root' without proper authorization.
#
# Note that if you really need this type of security, you will
# likely also want to use `install-mbr' to reconfigure the MBR
# program, as well as set up your BIOS to disallow booting from
# removable disk or CD-ROM, then put a password on getting into the
# BIOS configuration as well. Please RTFM `install-mbr(8)'.
#
# password=tatercounter2000

# Specifies the number of deciseconds (0.1 seconds) LILO should
# wait before booting the first image.
#
delay=20

# You can put a customized boot message up if you like. If you use
# `prompt', and this computer may need to reboot unattended, you
# must specify a `timeout', or it will sit there forever waiting
# for a keypress. `single-key' goes with the `alias' lines in the
# `image' configurations below. eg: You can press `1' to boot
# `Linux', `2' to boot `LinuxOLD', if you uncomment the `alias'.
#
# message=/boot/bootmess.txt
prompt
# single-key
# delay=100
timeout=100

# Specifies the VGA text mode at boot time. (normal, extended, ask, <mode> )
#
# vga=ask
# vga=9
#
vga=normal

# Kernel command line options that apply to all installed images go
# here. See: The `boot-prompt-HOWO' and `kernel-parameters.txt' in
# the Linux kernel `Documentation' directory.
#
# append=""

# Boot up Linux by default.
#
default=Linux

image=/vmlinuz
label=Linux
read-only
# restricted
alias=1

image=/vmlinuz.old
label=LinuxOLD
read-only
optional
# restricted
alias=2

# If you have another OS on this machine to boot, you can uncomment the
# following lines, changing the device name on the `other' line to
# where your other OS' partition is.
#
# other=/dev/hda4
# label=HURD
# restricted
# alias=3
image=/boot/bzImage-2.4.20
label=2.4.20
#initrd=/boot/initrd-2.4.20
read-only
root=/dev/hda1
alias=3

Old Post 13.12.2002 v 17:16
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 32 

Hurá, povedlo se
Ještě jednou všem díky za pomoc!

Old Post 13.12.2002 v 17:55
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:14.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz