CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > modersions - kterak uspesne prelozit Linuxiii jadro a hostap
12345678
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 33 

zmenit default=2.4.20 ?

__________________

Old Post 13.12.2002 v 17:55
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 34 

Změnila jsem tam toho víc (mohla jsem si vybrat které chci aby najelo), ale protože jádro už najelo v pořádku, dám tam default 2.4.20

Old Post 13.12.2002 v 18:02
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 35 

Timto Ti udeluji cestny titul CyberWoman Linux Capable

__________________

Old Post 13.12.2002 v 18:34
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 36 

Ó děkuji, děkuji, děkuji

Alespoň něco se mi tedy podařilo. Teď ještě rozběhnout XI626.. Tedy, už zase problém.. Podařilo se mi instalovat jak hostap, tak wireless tool, ale když dám iwconfig --version napíše mi to že:

iwconfig Version 25
Compatible with Wireless Extension v15 or earlier,
Currently compiled with Wireless Extension v12.

Nevíte někdo proč mi to napsalo, že momentálně je to kompilované s WE 12? A ještě jedna otázka, jde to "odinstalovat" a nainstalovat znovu? -jako ve woknech

Old Post 13.12.2002 v 19:08
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 37 

Tak, hledala jsem o tom něco na netu, a nejspíš to bude tím, že jsem "neodkomentovala" pár věcí v Makefile... Já tam změnila cestu, jenže zapomněla na # (doufám že to je tím)

Tedy, musím pozměnit otázku, jde wireless tools "odinstalovat" (abych ho pak mohla nainstalovat v pořádku? Jestli ano, jak? To jsou ale hloupé otázky že

Old Post 13.12.2002 v 19:23
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 38 

reinstall provedes onim make install (proste se nahradi stare verze novymi), pokud mas spravne nastaveny prefix.
verze 12 se mi taky defaultne zkompilovala, musis tam nastavit
FORCE_WEXT_VERSION = 14 (hlavne predtim nesmi byt #)

jinak uz mi to chodiiiiiiii
wlan0 IEEE 802.11-b ESSID:"CZFree.NET lunix-JH"
Mode:Ad-Hoc Frequency:2.457GHz Cell: 02:60:63:BD:EA:91
Bit Rate=2Mb/s Tx-Power=-1 dBm Sensitivity=1/3
Retry min limit:8 RTS thrff Fragment thrff
Encryption keyff
Power Managementff
Link Quality:0/92 Signal level:-69 dBm Noise level:-90 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

root@lunix:~# iwconfig --version
iwconfig Version 26
Compatible with Wireless Extension v16 or earlier,
Currently compiled with Wireless Extension v14.

wlan0 Recommend Wireless Extension v13 or later,
Currently compiled with Wireless Extension v14.

wlan1 Recommend Wireless Extension v13 or later,
Currently compiled with Wireless Extension v14.

... s wireless tools v26pre5 mi mi vsechno chodi naprosto bez problemu, asi v 25 byla nejaka buga, ktera se projevila jen na mem routeru

linuxu zdar!

Old Post 13.12.2002 v 19:42
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 39 

heh, koukam, ze se to trefilo do nejakeho emotu )

jinak pro zpresneni uvadim radsi presny navod:
cd wireless_tools.xx
make clean
edit Makefile > nastavit ten radek z minuleho postu
make
make install

Old Post 13.12.2002 v 19:45
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 40 

Super, díky jdu na to

Jinak samozřejmě gratulace k tvému úspěchu!

Old Post 13.12.2002 v 19:52
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 41 

Ahoj,
tak a už mi to jede, problém vyřešen!!!

Naposledy upravil Diana 14.12.2002 v 12:13

Old Post 14.12.2002 v 09:50
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Uložení? Příspěvek č. 42 

Tak, všechno se mi podařilo, wifi pracuje jak má Jen mám trošku problém s "udržením" nastavení. Když počítač restartuji, tak musím všechno (modprobě hostap_pci, iwconfig........... ) udělat znovu, všechno od začátku nastavit. Nejde to nějak udělat, abych to tam pokaždé nemusela datlovat?

Old Post 14.12.2002 v 16:05
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 43 

pokud se nepletu, tak by melo stacit pridat do /etc/modules.conf radek:
alias wlan0 hostap_pci, tim vyresis to modprobe a nastaveni sitovek se resi v kazdem distru zrejme jinak - nekde je to ulozeny a tam to prepises.
pak existuje univerzalni reseni - to pouzivam ja, mam skript ktery mi nastavi vsechny parametry u vsech sitovek - vsechno krasne pohromade. tenhle skript musis nechat spoustet pri startu. (jak to konkretne udelat taky zavisi na distru)

z diskuze jsem vypozoroval, ze mas debian, ten vubec neznam, takze konkretne neporadim, ale zkus hledat v /etc/init.d a /etc/rc.d, pravdepodobne tam nekde objevis nejaky skript, podle ktereho zvladnes napsat ten svuj, pripadne nejaky skript ktery spousti jine skripty pri startu. (znam jen rh a slack a u obou se to resi dost odlisnym zpusobem)

jinak samozrejme taky gratuluju k uspechu a preji hodne zdaru pri reseni dalsich problemu.

linuxu zdar!

Old Post 14.12.2002 v 16:29
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jbohac
Team Leader

Registrován: 16.05.2002
Příspěvků: 329

initscripty na Debianu Příspěvek č. 44 

taky mam na routeru Debian a jako vhodne misto pro spousteni vlastniho skriptu se mi zda adresar /etc/rcS.d

Je to adresar, kde jsou symbolicky linky na skripty ktery se maj provest pri staru, jeste pred tim nez se provadi skripty specificke pro jednotlive runlevely. Napriklad se tu inicializuje sit. Mam to takhle:

1)
modprobe se resi, jak psal lunix, v modules.conf - akorat ze v Debianu je to s timhle souborem trochu slozitejsi. generuje se programem update-modules ze souboru v adresari /etc/modutils. V tom adresari je soubor aliases, kam by se mela ta radka "alias wlan0 hostap_pci" pridat. Potom spustit update-modules

2) sitovy mezixychti a ip adresy se konfiguruji v /etc/network/interfaces
za slovem "auto" je seznam mezixychtu ktery se maj nahodit pri bootu. melo by tam bejt urcite "lo" a "wlan0", pripadne dalsi sitovky.... Pak nasleduji parametry jednotlivych mezixychtu. Muj /etc/network/interfaces zacina takhle:

auto lo eth0 wlan0
iface lo inet loopback
iface eth0 inet static
address 10.10.21.1
netmask 255.255.255.0
broadcast 10.10.21.255
iface wlan0 inet static
address 10.10.22.1
netmask 255.255.255.0
broadcast 10.10.22.255


3)
zbytek nastaveni doporucuju napsat do zvlastniho skriptu, treba /etc/czfree. Ten skript udelat spustitelnej (chmod a+x /etc/czfree). Dat do nej vsechny ty iwconfig-y a iwpriv-y...

No a pak v adresari /etc/rcS.d zajistit aby se skript poustel. Odkazy v tomhle adresari maji podivna jmena. Vsechny zacinaji pismenem "S", pak nasleduje dvoumistne cislo a pak nejake jmeno. Pri startu se provadi podle abecedy vsechny skripty zacinajici na "S". Takze ta cisla elegantne urcuji poradi vykonavani jednotlivych skriptu. Ja bych ten skript dal na konec. Odkazy se vytvareji programem "ln" (jako LiNk), symblicke s parametrem "-s". Takze treba: "ln -s /etc/czfree /etc/rcS.d/S90czfree"

jak naznacil lunix, mohlo by se ve skriptu /etc/czfree resit i nastaveni IP adres a vynechat tak bod 2), pripadne i bod 1)

Jeste pozor: nejsem si jistej jestli pri provadeni tehle skriptu je do promenne PATH nastavena cesta na /usr/local/bin a /usr/local/sbin, kam se nekdy instaluji wireless-tools - takze pokud to bude hlasit ze je to nemuze najit tak bud u prikazu iwconfig & spol. zadat plnou cestu, nebo na zacatku skriptu nastavit PATH....

Snad to pomuze...

Old Post 14.12.2002 v 17:34
jbohac je offline   Click Here to See the Profile for jbohac   Find more posts by jbohac     Click Here to Email jbohac   Visit jbohac's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 45 

Super, díky, díky Už to jdu zkusit. Doufám že se mi to podaří. Připadám si na Linux kapku levá. Naděje však naštěstí umírá poslední

Old Post 15.12.2002 v 12:07
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 46 

Pročítala jsem teď znovu všechny rady co jsem tu dostala a je to myslím docela slušný návod pro začátečníky. Doufám že se to celé bude hodit někomu dalšímu a pomůže to k zprovoznění hostap pod linuxem i dalším lidem

Old Post 16.12.2002 v 12:07
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nd
Newbie

Registrován: 23.10.2002
Příspěvků: 21

wlan traffic Příspěvek č. 47 

nevite jestli se da nekde sledovat trafic na wlanu? tedy na zarizeni wlan0 .. iptraf mi jede jen na eth0 a lo...
zkousel sem tam pridavat wlan0 pres MAC adresu ale nejde to ... ma nekdo nejaky napad?

Old Post 16.12.2002 v 20:27
nd je offline   Click Here to See the Profile for nd   Find more posts by nd   Click here to Send nd a Private Message   Click Here to Email nd     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nd
Newbie

Registrován: 23.10.2002
Příspěvků: 21

iptraf Příspěvek č. 48 

moc se omlouvam uz sem to nasel, blbe sem hledal...problem byl ve verzi

Old Post 16.12.2002 v 20:48
nd je offline   Click Here to See the Profile for nd   Find more posts by nd   Click here to Send nd a Private Message   Click Here to Email nd     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:00.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz