CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > modersions - kterak uspesne prelozit Linuxiii jadro a hostap
12345678
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Re: wlan traffic Příspěvek č. 49 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 17.12.2002 v 03:38
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 50 

Ahoj, jen dotaz trošku mimo mísu a k tomu nejspíš pro fyzika, protože tu na to upozorňoval. Týká se to XFS, byla jsem se dívat na stránky na které tu byl odkaz a docela mě zaujal. Hledala jsem o něm něco v češtině, a našla jen "útržky" v nějaké konferenci. Někdo tam psal, že lilo a snad ještě něco musí být v EX2 a teprve ostatní věci mohou být na XFS. Je to pravda? Jinak, dívala jsem se do .config co jsem dělala při překladu jádra a našla jsem tam položku VXFS je to ono? (při dalším překladu bych to zkusila

Old Post 19.12.2002 v 19:38
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

XFS Příspěvek č. 51 

__________________

Old Post 19.12.2002 v 20:07
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 52 

Super, díky, už to pročítám, s tím VXFS je to škoda, už jsem si říkala jak to bude snadné..

Old Post 19.12.2002 v 20:15
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 53 

Old Post 19.12.2002 v 20:55
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 54 

pokud mas nejakou partisnu na nejakem FS a chces ji mit na jinem FS, vetsinou (krome trivialnich pripadu jako ext2->ext3 ... ) nezbyva, nez zazalohovat, preformatovat, obnovit ze zalohy.

Nebo zazalohovat pouze konfiguraci (tj adresar /etc . Treba pomoci " tar -xzvf /<zalohovaci_disk>/<masina>-<datum>-etc.tgz /etc "), reinstalovat system pomoci toho XFS instalatoru, na ktery jsi napsala odkaz, obnovit konfiguraci ze zalohy, nezapomenout prepsat /etc/fstab

__________________

Old Post 19.12.2002 v 23:36
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 55 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 20.12.2002 v 02:03
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 56 

LILO zna XFS ... aspon to moje - standard od RedHatu pripadne ted z gentoo - nikdy jsem ho nepatchoval. A jelikoz me nebavi mit spustu parisnu na disku, nedelam separe boot partisnu ani na velkych diskach - staci napsat lba32 do /etc/lilo.conf

Ale je pravda, ze separatni /boot na ext2 je safest bet a zacatecnikum to muze usetrit problemy.

__________________

Old Post 20.12.2002 v 02:46
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 57 

Ahoj, zkoušela jsem udělat bootovací diskety k instalaci jádra s podporou XFS, ale nějak mi to hapruje :( Ze stránky na kterou jsem tu nechávala odkaz jsem si stáhnula všechny .bin soubory. Udělala z nich diskety a nabootovala. První disketa prošla v pořádku, potom to požádá o "root" disk. Ten tam dám, a no napíše že to ho to našlo a začne načítat. Po nějaké době se všechno zastaví a napíše mi to:
VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory:272k freed
init started: BusyBox v0.60.3-pre (2002.01.21-22:55+0000) multi-call binary
EXT2-fs warning: checktime reached, running e2fsck is recomended

a tím co celé skončí :( jen mi tam bliká kurzor a nemůžu do toho nic napsat, nic udělat. Zkusila jsem stáhnout ten .bin soubor několikrát, několikrát ho vytvořit na různé diskety ale pořád je to stejné :( Co může být příčinou?

Old Post 20.12.2002 v 12:12
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jacob
Newbie

Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 74

Příspěvek č. 58 

__________________

War is peace, freedom is slavery, ignorance is strenght

Old Post 21.12.2002 v 14:34
Jacob je offline   Click Here to See the Profile for Jacob   Find more posts by Jacob   Click here to Send Jacob a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 59 

Na té stránce už jsem byla, trošku jsem se tam rozhlížela, ale jak jsem tu už několikrát psala, s angličtinou na tom nejsem nejlépe (i když se s tím poslední dobou snažím něco dělat Nicméně, někde jsem našla .iso Debianu s podporou XFS Jen jsem ho testla a najelo normálně (celou instalaci jsem zatím nezkoušela) Zatím se teprve odhodlávám k nové instalaci, hezky si všechno zkouším a tak..
Snad ještě jeden dotaz, i když nevím jestli patří sem, nebo ne. Když mi najíždí systém, všechno proběhne v pořádku, až jeden bod. Tím je hláška, že modprobe nemůže nalézt "af_packet" našla jsem na něj odkaz v souboru modules. Prohlédla jsem systém a našla af_packet.c a af_packet.o (ve složce s rozbaleným jádrem) zkopírovala jsem ho co nové složky v /etc a doplnila cestu co souboru modules. Výsledek je ale stejný

Old Post 21.12.2002 v 19:26
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jacob
Newbie

Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 74

Příspěvek č. 60 

__________________

War is peace, freedom is slavery, ignorance is strenght

Old Post 21.12.2002 v 19:43
Jacob je offline   Click Here to See the Profile for Jacob   Find more posts by Jacob   Click here to Send Jacob a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 61 

Ahoj,
Díky za radu, dívala jsem sedo toho .config a opravdu to tam mám už nastavené

Old Post 22.12.2002 v 08:41
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mitch
Junior Member

Registrován: 27.05.2002
Příspěvků: 113

Linux distribuce pro XI626 Příspěvek č. 62 

Zdar,

rad bych se zeptal P.T. fora, jaka je nejlepsi distribuce Linuxu pro router s XI 626, je to P I-226 MHz.

dosavadni zkusenosti:

RedHat (aspon v nejnovejsi verzi) se nam jevi jako takovy otesanek, ktery se na starsi stroje pomalu ani neda nainstalovat vzhledem k HW narokum.

Mandrake nas vyfuckoval, ze k FTP instalaci potrebuje 52MB RAM (ten comp ma 32 a ta RAM uz se nevyrabi )

Co Debian zde zminovany, nebo Slackware, nebo nemate nahodou nejakou vlastni distribuci?

Zatim tam bezi FreeBSD, ale BSD driver pro XI626 asi neumi regulovat vykon, takze zbabele opoustime tuto genialni platformu a pridavame se k masam nekamenujte me...

mitch

__________________

There are only 10 types of people in this world:
Those who understand binary, and those who don't.

Old Post 24.12.2002 v 23:31
mitch je offline   Click Here to See the Profile for mitch   Find more posts by mitch   Click here to Send mitch a Private Message   Click Here to Email mitch     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jacob
Newbie

Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 74

Re: Linux distribuce pro XI626 Příspěvek č. 63 

__________________

War is peace, freedom is slavery, ignorance is strenght

Old Post 25.12.2002 v 10:13
Jacob je offline   Click Here to See the Profile for Jacob   Find more posts by Jacob   Click here to Send Jacob a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Supík
Newbie

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 75

nejde mi zkompilovat hostap Příspěvek č. 64 

Ahojky kolegove.. mam mensi problem ,kdyz chci zkompilovat hostap tak mi to pise ze nemuze najit soubor .config v ceste /usr/src/linux/ :( kde ho mam sehnat ? co je to vlastne zac?

Taky mi neni jasny co mam presne napsat? mam orinoco silvera v pci redukci... takze mam dat make pci nebo make pccard ? (je to pcmcia karta v pci tak nevim :( ), z readme jsem to nepochopil lec ma anglictina je velmi intuitivni ..

Old Post 10.01.2003 v 06:21
Supík je offline   Click Here to See the Profile for Supík   Find more posts by Supík   Click here to Send Supík a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:42.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz