CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > modersions - kterak uspesne prelozit Linuxiii jadro a hostap
12345678
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 65 

to je soubor s konfiguraci kernelu vytvoreny configem, nebo menuconfigem. pokud sis nekompiloval vlastni jadro, tak si nainstaluj balicek "kernel source" (nebo podobny nazev to ma) a pak uprav v makefile cestu k jadru.

Old Post 10.01.2003 v 14:18
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 66 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 10.01.2003 v 19:21
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Supík
Newbie

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 75

hostap Příspěvek č. 67 

Diky (LADA,LUNIX) za pomoc... hostap mam ted zkompilovany...
do modules.cnf jsem napsal ten alias wlan0 ... jenze kdyz tam treba ifconfig wla0, tak mi to napise ze driver not found (mam RH8.0) wireless extensions mam uz v jadre ... jinak mam tam ted dve karty intel10/100 a orinnoco v pci redukci ... RH8.0 si je obe nasel a zjkonfiguroval jako eth0 a eth1 obe behaj ... jenze ja z toho potrebuju udelat APcko...
vubec nechapu co mam psat: make pci ?(je to v pci sbernici) make pccard (je to pcmcia karticka)? make plx ? (je to pcmcia karta v redukci) ze zoufalstvi jsem uz vyzkousel vsechny tyto moznosti ... jenze to porad nenachazi ten driver...

Taky mi pripadne divny, ze kdyz nastavim tu eth1(orinoco) jako ad-hoc tak sice z notebooku (w98) tu PtP sit Netstumblerem vidim, ale kdyz se do te site pripojim, tak si na ty karty nepinknu ...(192.168.1.2 vs 192.168.1.3 ! to pinkat musi!!)

Dekuju moc za odpovedi ... zacinam si uz zoufat ...

Old Post 13.01.2003 v 07:00
Supík je offline   Click Here to See the Profile for Supík   Find more posts by Supík   Click here to Send Supík a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 68 

ja mam jen PCI karty, tak nevim, ale zkusil bych (nejdrive "make clean", at tam nemas nejakej bordel z tech predchozich) "make plx" a po kompilaci nezapomenout "make plx_install", pak zkus "modprobe hostap_plx" a napis jestli porad pise driver not found.
a v modules.conf ten radek musi byt "alias wlan0 hostap_plx", nebo podle toho co se ti nakonec chyti.
pokud ti to nebude fungovat, tak mas zrejme nejaky problem s cestami k tem modulum.. mozna nekdo zkusenejsi poradi v tomhle smeru vic.

Old Post 13.01.2003 v 12:25
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Re: hostap Příspěvek č. 69 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 13.01.2003 v 21:15
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Supík
Newbie

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 75

Příspěvek č. 70 

No a taky mi neni jasny ze kdyz uz jsem zkompiloval ten hostap , tak ze mi iwconfig mode master hlasi ze to je naznamy mód :(

kdyz dam modprobe hostap_cokoli , tak mi to hlasi ze v ceste .../lib/hostap_plx.o je neco s ovladacem...

jinak jeste abych to lepe pochopil: nemam se vykaslat na tu wlan0 kdyz uz mam systemem naintalovanou wifi kartu na eth1 ?

Vcera jsem nemel moc casu nad tim dal badat (hlavne tomu nerozumim ... bohuzel jsem uz dost zklikoidnel..) dnes vecer na to zas mrknu.. jinak dekuju za kazdou radu.

Jo aby jste vedeli komu radite.... jsem z Decina, kde zakladame czfree klon site ...

Supik


Origin:
V pekle je krasne horko....

Old Post 14.01.2003 v 06:30
Supík je offline   Click Here to See the Profile for Supík   Find more posts by Supík   Click here to Send Supík a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 71 

nejdriv musis zavest ten ovladac, tim ze ho prelozis nezacne tu kartu ovladat, tak mi prijde zbytecne snazit se o nastaveni jakychkoli parametru.

jestli chces poradit, tak sem napis presne co ti napise, "neco s ovladacem" je dost nekonkretni.

systemem nainstalovanou na eth1? tomu moc nerozumim, ale kazdopadne musis ten system donutit, aby se ty karty pustil na instatalovat tam hostap, jinak se ti to asi nepovede - lsmod jak ti radil lada atd.

Old Post 14.01.2003 v 11:18
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Supík
Newbie

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 75

Příspěvek č. 72 

sorry za to nejasne specifikovani problemu ... od vcerejska se mi to vykourilo z hlavy ... dnes prijde kamos,tak snad to dame nejak do kupy ..

budu informovat ...

thnx

Old Post 14.01.2003 v 11:24
Supík je offline   Click Here to See the Profile for Supík   Find more posts by Supík   Click here to Send Supík a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 73 

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 14.01.2003 v 11:31
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
peyrak
Newbie

Registrován: 19.08.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 74 

nop ja si myslim ze je nejlepsi to dat vsechno co v tom kompu je natvrdo do jadra - s tim nejsou problemy - modules sux - to je akorat pro lidi ktery neumej kompostovat jadro nebo casto menej hw. nicmene pro routery si myslim by bylo optimalni snad ani vubec nekompilovat do jadra podporu modulu - na co?

Old Post 31.01.2003 v 14:25
peyrak je offline   Click Here to See the Profile for peyrak   Find more posts by peyrak   Click here to Send peyrak a Private Message   Click Here to Email peyrak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 75 

Jak chces dostat hostap ovladace napevno do jadra?

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 31.01.2003 v 16:47
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 76 

v distribuci hostap je patch na zdrojaky jadra ...

podle me to nema zadny smysl a ovladac hostap mam rad jako modul, ovsem uznavam, ze to je vec nazoru

__________________

Old Post 31.01.2003 v 17:22
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaha2x
Junior Member

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 246

Příspěvek č. 77 

Old Post 14.02.2003 v 22:12
jaha2x je offline   Click Here to See the Profile for jaha2x   Find more posts by jaha2x   Click here to Send jaha2x a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crab
Newbie

Registrován: 14.10.2002
Příspěvků: 18

problemek Příspěvek č. 78 


Caukys lidi, tak jsem stravil den a pul kompilovanim novyho jadra a nakonec vzdavam snahu hledat v ruznejch FAQacich a pisu rovnou sem.
Za zivyho boha se mi nepodarilo zkompilovat jadro tak, aby potom bezelo s hostap.

Pokud jsem zrovna nekompiloval pro jinej procesor (obcas to nastaveni clovek prehlidne), tak mi pri kompilaci a neasledne modprobe hostap_pci psalo hlasku insmod failed, unknown symbols in hostap.o (nebo hostap_pci) "pskfm_hostap".
A mezitim mi tehletech hlasek stylu unresolved symbol in hostapxy vyskocilo este vic u jinejch kernelu...

/nebo neco na ten zpusob. Kdyztak upresnim..



Nicmene zkompilovat to aby modprobe nehlasil zadnou chybu, se mi podarilo jen jednou, ale to mi zase nebehala zadna sit - pri ifconfig neukazal ani lo, natoz eth0 a nahlasil ze device not found..

Tak se chci zeptat, jestli nekdo nevite, cim to muze bejt. Linuc jadro zdrojaky mam nejnovejsi 2.4.20 s patchem na 2.4.12-pre5, hostap mam nejakou verzi z CVS z 03.03.
Kompiloval jsem to nejdriv na Suse 7.1 a pak na RH 7.1 a pak zase na Suse a pak zase na rh... Az me to prestalo bavit a pisu sem.

Nevite nekdo, jestli to nemuze bejt distribuci? A jestli ne a kompiloval jste to nekdo pro p200mmx, nemate .config ?

jo pro info jak jsem psal, chci to rozchodit na p200mmx, pro kompile sem tam strcil 128MB ramky, a snazim se rozchodit z-com xl-626 pci.

Dik..

__________________

----------------

Old Post 16.03.2003 v 23:57
crab je offline   Click Here to See the Profile for crab   Find more posts by crab   Click here to Send crab a Private Message   Click Here to Email crab   Visit crab's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lunix
Junior Member

Registrován: 26.10.2002
Příspěvků: 216

Příspěvek č. 79 

Old Post 17.03.2003 v 00:42
lunix je offline   Click Here to See the Profile for lunix   Find more posts by lunix   Click here to Send lunix a Private Message   Click Here to Email lunix     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 80 

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 17.03.2003 v 03:49
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:22.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz