CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > Jak na router
1234
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Hyvris
Member

Registrován: 06.05.2002
Příspěvků: 468

Příspěvek č. 33 

To ja uz sem takovej, ... proste komunikuju na nakym HIGH portu akorat to cislo sem jeste nezjistil a nikdo se mnou nenevaze kloudne TCP/IP spojeni...

__________________

Petr 'Hyvris' Ludera

Old Post 20.12.2002 v 21:11
Hyvris je offline   Click Here to See the Profile for Hyvris   Find more posts by Hyvris   Click here to Send Hyvris a Private Message   Click Here to Email Hyvris   Visit Hyvris's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
akv7v
Newbie

Registrován: 11.12.2002
Příspěvků: 71

Příspěvek č. 34 

Old Post 29.12.2002 v 17:38
akv7v je offline   Click Here to See the Profile for akv7v   Find more posts by akv7v   Click here to Send akv7v a Private Message   Click Here to Email akv7v   Visit akv7v's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklovec
zastupce cloudu 10.93

Registrován: 18.09.2002
Příspěvků: 481

Příspěvek č. 35 

Ahoj, dostali jsme veřejné IP adresy a pár lidí, by je chtělo používat.

Jak ale udělám, aby ten, kdo nechce mít veřejné IP ho neměl a ten kdo chce měl?

Udělal jsem alias na eth1 (směrem do Intranetu) s jednou z přidělených IP. Nastavil routu. Ale co dál?

Jak zařídit, aby nebyly verejne adresy NATovany?

Zkoušel jsem:

/sbin/iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -s 192.168.1.0/24 -j SNAT --to a.b.c.d

a.b.c.d - je verejna adresa routeru

diky

Old Post 06.02.2003 v 01:11
majklovec je offline   Click Here to See the Profile for majklovec   Find more posts by majklovec   Click here to Send majklovec a Private Message     Visit majklovec's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pihhan
Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 493

Příspěvek č. 36 

nejak nerozumim tomu, proc delas na spoj do internetu alias. Vetsinou jde pripojka do netu k providerovi, ktery prijima pouze jednu sit. Na co je tam druha IP?

Podle me je ten prikaz, co jsi napsal v poradku. Over, jestli tam nezustala nekde viset puvodni nat, ktera by prevadela vsechno.
Sice jsi napsal, co jsi zkusil, ale nenapsal jsi vysledek testu. Predpokladam ze nefunguval. Zkus jeste pred tvuj radek pripsat tohle:

iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -s 111.111.111.0/24 -j ACCEPT

I kdyz si myslim, ze to je zbytecne. Ted jenom tak koukam, jestli ses nespletl s nastavenim sitovky. Pises ze eth1 je do internetu, a pritom provadis NAT na pakety jdouci do site pres eth0, tedy do vnitrni site? Nemelo tam byt vystupni-internetove rozhrani eth1? Nebo jsem spatne pochopil ten 3. radek?

Stejne si myslim, ze spoj do internetu by mel byt pouze s jednou IP. Ledaze bys provadel NAT jeste v ramci nejake vlastni site, ktera ma neverejne adresy a potreboval to mit pristupne. Potom by ovsem melo provadet NAT spis zarizeni na konci teto site, mam ten pocit.

__________________

tisnov.czf

Old Post 12.02.2003 v 14:28
pihhan je offline   Click Here to See the Profile for pihhan   Find more posts by pihhan   Click here to Send pihhan a Private Message   Click Here to Email pihhan   Visit pihhan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tii
Newbie

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 4

Příspěvek č. 37 

Ako sa da zakazat vypnutie obrazu (blank screen) pri login-e v textovom rezime, ktore
nastane po uplynuti URCITEHO casu? Co to ma na starosti?

Skutocny dovod tejto - na prvy pohlad patetickej - otazky je celkom podstatny.
Rozoberiem problem do hlbky. Po nastartovani Linux-u (RedHat 7.3 (2.4.20)) ping
na dany stroj vyzera nasledovne:

PING 192.168.61.20 (192.168.61.20) from 192.168.61.2 : 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=1 ttl=128 time=0.670 ms
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=2 ttl=128 time=0.519 ms
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=3 ttl=128 time=0.527 ms
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=4 ttl=128 time=0.520 ms
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=5 ttl=128 time=0.516 ms

--- 192.168.61.20 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% loss, time 4042ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.516/0.550/0.670/0.063 ms

Po uplynuti URCITEHO casu, cca 30 minut, ping na dany stroj vyzera nasledovne:

PING 192.168.61.20 (192.168.61.20) from 192.168.61.2 : 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=1 ttl=128 time=1.49 ms
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=2 ttl=128 time=1.42 ms
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=3 ttl=128 time=1.34 ms
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=4 ttl=128 time=1.34 ms
64 bytes from 192.168.61.20: icmp_seq=5 ttl=128 time=1.33 ms

--- 192.168.61.20 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% loss, time 4048ms
rtt min/avg/max/mdev = 1.335/1.386/1.494/0.078 ms

Treba si vsimnut rapidny narast casu odozvy. Z povodnych avg 0.550 ms na
uctihodnych avg 1.386 ms! Jediny moj zasah ktory tejto udalosti predchadza je, ze stroj zapnem, on bez chyb nabootuje a
ponukne mi login screen. Tym moja interakcia konci. Zaujimave je, ze akonahle stlacim lubovolnu klavesu
(blank screen login-u samozrejme zmizne), tak ping sa vrati na avg 0.550 ms, ale
po uplnuti tych cca 30 minut je opat hore na avg 1.386 ms. Po preskumani
roznych (divokych) teorii mi zostala jedina stopa po ktorej som sa mohol vydat a to
bola prave suvislost medzi blank screen a vysokym ping-om. Este dodam, ze pouzity stroj je 486 DX
s 32 RAM a ma sluzit ako (wifi) router. Tuto ulohu sice plni aj pri uvedenom vyssom ping-u ale
vobec sa mi toto spravanie nepaci!

V com moze byt pricina tohto PRAPODIVNEHO narastu odozvy?

Old Post 24.02.2003 v 20:28
tii je offline   Click Here to See the Profile for tii   Find more posts by tii   Click here to Send tii a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklovec
zastupce cloudu 10.93

Registrován: 18.09.2002
Příspěvků: 481

Thumbs up Diky Příspěvek č. 38 

Old Post 24.02.2003 v 23:50
majklovec je offline   Click Here to See the Profile for majklovec   Find more posts by majklovec   Click here to Send majklovec a Private Message     Visit majklovec's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pihhan
Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 493

Příspěvek č. 39 

__________________

tisnov.czf

Old Post 27.02.2003 v 12:23
pihhan je offline   Click Here to See the Profile for pihhan   Find more posts by pihhan   Click here to Send pihhan a Private Message   Click Here to Email pihhan   Visit pihhan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tii
Newbie

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 4

Ping Příspěvek č. 40 

Ano, problem bol v BIOSe. Tiez som sa cudoval ze to ma vplyv na Linux. APM bol nastaveny na 30 minut. Dal som OFF a vsetko ide tak ako ma.
Dakujem za reply.

Old Post 05.03.2003 v 20:41
tii je offline   Click Here to See the Profile for tii   Find more posts by tii   Click here to Send tii a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
eaglecz
Newbie

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 99

Re: Jak na router Příspěvek č. 41 

Naposledy upravil eaglecz 08.03.2003 v 23:35

Old Post 08.03.2003 v 23:27
eaglecz je offline   Click Here to See the Profile for eaglecz   Find more posts by eaglecz   Click here to Send eaglecz a Private Message   Click Here to Email eaglecz     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rcr
Newbie

Registrován: 24.09.2003
Příspěvků: 3

Distra na router Příspěvek č. 42 

Neni to skoro jedno? U redhata vidim spoustu woknovitosti (viz co udela s chybnym instalacnim cd), ale poslouzi...
Osobne bych volil FreeBSD jako dobrej kompromis mezi uzitelnosti na ws a backgroundovym serverem.
Neni lepsi se zamyslet nad router/firewall optimized distribucemi? Jsou jich kila a jejich konfigurace je nejjednodussi, pac se v nich nic jinyho konfit neda )))
Ipcop (tez zminovany na rootu) je mozna nejvhodnejsi...

Old Post 27.09.2003 v 00:50
rcr je offline   Click Here to See the Profile for rcr   Find more posts by rcr   Click here to Send rcr a Private Message     Visit rcr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 43 

Old Post 03.02.2004 v 09:07
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 44 

Old Post 03.02.2004 v 09:42
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Diana
Newbie

Registrován: 06.12.2002
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 45 

Tak svuj dotaz beru z5. V diskuzi k clanku na rootu o FW byla zminka, ze je potreba mimo ip_conntrack_ftp zavest jeste ip_nat_ftp, coz v clanku neni. Ted jiz funguje i FTP

Stejne by to chtelo nejaky "blbovzdorny" navod na nastaveni FW. Clanek na rootu neni spatny, ale alespon ja se v nem kapku ztracim.

Old Post 03.02.2004 v 10:14
Diana je offline   Click Here to See the Profile for Diana   Find more posts by Diana   Click here to Send Diana a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

logovani Příspěvek č. 46 

chtel bych, aby se veskere logy psaly do ramdisku /mnt/rd a jeden krat denne by se obsah ramdisku zapsal na HDD. Nevim, jak mam donutit klogd a ostatni logovaci deamony, aby logovaly do ramdisku. Do rc2.d jsem dal na 1. misto skript s prikazem klogd -f /mnt/rd/syslog. Skutecne se po rebootu vytvori syslog v /mnt/rd, ale vypise se zde pouze mala cast bootu kernelu, navic bez casu, a pak vypis pokracuje do /var/log/syslog a messages. Co mam udelat, aby veskere logovani porbihalo do /mnt/rd? Dekuji

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 14.02.2004 v 18:28
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pihhan
Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 493

Příspěvek č. 47 

zkus zabrousit do /etc/syslog.conf a nastav svoje logy do tvyho ramdisku. To by melo stacit.

Old Post 17.02.2004 v 20:00
pihhan je offline   Click Here to See the Profile for pihhan   Find more posts by pihhan   Click here to Send pihhan a Private Message   Click Here to Email pihhan   Visit pihhan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 48 

uz mi to poradil jeden IT. Ted dalsi problem:
instalace NTOP, coz je vyborny probram na sitove statistiky, ma vyborne web rozhranni, ale jednu chybku, nefunguje mi. Potrebuje k behu libpcap, coz je v pohode, ale take soubor /net/bpf.h , ktery se ma vytvorit pri kompilaci libpcap, ale nevytvoril se mi. Nainstaloval jsem to normalne ./configure, make, make install, zadna chyba, nic. Nenapada nekoho, co s tim?

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 17.02.2004 v 22:38
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:58.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz