CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 2.4GHz > Zcomax WA-2204A-TX
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Zcomax
Newbie

Registrován: 14.05.2007
Příspěvků: 49

Zcomax WA-2204A-TX Příspěvek č. 1 

Jako distributor výše uvedeného zařízení připravujeme vlastní firmware. Dosavadní zkušenosti jsou takové že chipset RTL8186 (MIPS na 150MHz) nemá dostatečný výkon pro provozování nějakých sofistikovaných procesů, jako plnohodnotné QoS atp. Chtěl bych se tedy tímto zájemců optat, jaké vlastnosti jim u tohodle zařízení chybí a které jim naopak připadají nadbytečné, rád bych aby tahle snaha byla ku prospěchu uživatelů.

Jenom pro informaci dodávám že firmware bude vyvíjen v Čechách (kvůli rychlejší odezvě) a že nebude nabízen za úplatu, nýbrž volně ke stažení.

Zatím se sešly následující požadavky:
- 3 nezávislá a samostatně konfigurovatelná síťová rozhraní
- možnost vypnout NAT
- editovatelná routovací tabulka
- možnost ovládání přes konzoli (SSH/telnet)
- tlačítko reboot

Připomínky prosím buďto do fóra nebo PM

__________________

Zcomax - www.zcomax.cz

Old Post 31.05.2007 v 16:25
Zcomax je offline   Click Here to See the Profile for Zcomax   Find more posts by Zcomax   Click here to Send Zcomax a Private Message     Visit Zcomax's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vic
Junior Member

Registrován: 29.04.2003
Příspěvků: 123

Staticke DHCP Příspěvek č. 2 

Primlouval bych se pro staticke pridelovani IP adres DHCP serverem na zaklade MAC adres pro radove desitky klientu (jednotky jsou malo).
Postacuji pole MAC adresa, IP adresa a Popis (20 znaku).

Old Post 01.06.2007 v 16:13
Vic je offline   Click Here to See the Profile for Vic   Find more posts by Vic   Click here to Send Vic a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Orange Juice
Member

Registrován: 23.05.2004
Příspěvků: 398

Re: Staticke DHCP Příspěvek č. 3 

Old Post 02.06.2007 v 15:19
Orange Juice je offline   Click Here to See the Profile for Orange Juice   Find more posts by Orange Juice   Click here to Send Orange Juice a Private Message   Click Here to Email Orange Juice   Visit Orange Juice's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zcomax
Newbie

Registrován: 14.05.2007
Příspěvků: 49

Re: Staticke DHCP Příspěvek č. 4 

__________________

Zcomax - www.zcomax.cz

Old Post 02.06.2007 v 21:01
Zcomax je offline   Click Here to See the Profile for Zcomax   Find more posts by Zcomax   Click here to Send Zcomax a Private Message     Visit Zcomax's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zcomax
Newbie

Registrován: 14.05.2007
Příspěvků: 49

Re: Re: Staticke DHCP Příspěvek č. 5 

__________________

Zcomax - www.zcomax.cz

Old Post 02.06.2007 v 21:40
Zcomax je offline   Click Here to See the Profile for Zcomax   Find more posts by Zcomax   Click here to Send Zcomax a Private Message     Visit Zcomax's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 6 

Jeste me napadlo - umoznit nastaveni FD 10Mbit bud na portu wan, nebo nejake zaklikavatka

A jeste k vnitrni stavbe - nevyslo by lip nez spolehat na chlazeni krabickou hladit nejakym chladicem jako pridava dovnitr wline nebo appro ?

__________________

Old Post 02.06.2007 v 22:30
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zcomax
Newbie

Registrován: 14.05.2007
Příspěvků: 49

Příspěvek č. 7 

__________________

Zcomax - www.zcomax.cz

Old Post 04.06.2007 v 08:42
Zcomax je offline   Click Here to See the Profile for Zcomax   Find more posts by Zcomax   Click here to Send Zcomax a Private Message     Visit Zcomax's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FCCC
Newbie

Registrován: 27.05.2006
Příspěvků: 64

Příspěvek č. 8 

Mam tu dalsi namet k zamysleni. Pokud pridavam MAC do access controlu, tak ji tam musim davat bez dvojtecek, ktere musim umazavat, coz je zdlouhave a nesikovne. Pokud by tohle slo v novem firmware osetrit, bylo by to prinosne.

Old Post 04.06.2007 v 18:38
FCCC je offline   Click Here to See the Profile for FCCC   Find more posts by FCCC   Click here to Send FCCC a Private Message     Visit FCCC's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bestial
Junior Member

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 168

Příspěvek č. 9 

Docela by se hodila v klientskem modu propusnost pro Mac adresy, pokud chci udelat maly vykryvak u nektereho klienta, tak at vidim na routeru Mac jednotlivych klientu.

Old Post 04.06.2007 v 21:08
bestial je offline   Click Here to See the Profile for bestial   Find more posts by bestial   Click here to Send bestial a Private Message   Click Here to Email bestial     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 10 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 04.06.2007 v 22:28
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
standam
Senior Member

Registrován: 06.01.2005
Příspěvků: 512

Příspěvek č. 11 

Old Post 04.06.2007 v 23:26
standam je offline   Click Here to See the Profile for standam   Find more posts by standam   Click here to Send standam a Private Message   Click Here to Email standam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 12 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 04.06.2007 v 23:40
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bestial
Junior Member

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 168

Příspěvek č. 13 

Old Post 05.06.2007 v 08:02
bestial je offline   Click Here to See the Profile for bestial   Find more posts by bestial   Click here to Send bestial a Private Message   Click Here to Email bestial     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 14 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 05.06.2007 v 08:53
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RPELKA
Member

Registrován: 19.02.2003
Příspěvků: 331

Příspěvek č. 15 

Old Post 05.06.2007 v 21:46
RPELKA je offline   Click Here to See the Profile for RPELKA   Find more posts by RPELKA   Click here to Send RPELKA a Private Message     Visit RPELKA's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
discovery
Junior Member

Registrován: 26.11.2002
Příspěvků: 143

Příspěvek č. 16 

Ahoj, měl bych také pár nápadů...

1) Mám FW v1.4.2.P a v něm zásadní problém - nelze nastavit port forwarding na portu 80 a taktéž nelze zakázat WAN www server (což bude ten problém). Tohle by chtělo opravit.

2) statistika i v KB nebo MB by byla přehlednější, popřípadě statistika na klienta (MAC nebo IP) by taky byla zajímavá

3) IP a Port filtering by měli být v jednom - ne vždy je zapotřebí zablokovat celou síť, ale jen učité IP/port kombinace

4) chlazení lze vyřešit teplovodivou podložkou ve správné tloušťce - je to nevodivá měkká silikonová podložka, často se používá k přenostu tepla z budičů motoru v CD mechanikách na kovový kryt, tj. přesně stejný princip .

5) neškodilo by přidat RAM a USB disk, pak by šlo zařízení používat jako mediagateway, samba disk, nebo cokoli dalšího - v tomto případě by se zaškrtávátkem automaticky vyplo QOS, ale myslím, že by to mohlo zajímat větší skupinu homeuserů... na USB by pak mohlo být více aplikací, třeba bittorent stahovač, atd... byla by to slušná alternativa proti ASUSu.

RG

Old Post 06.06.2007 v 12:36
discovery je offline   Click Here to See the Profile for discovery   Find more posts by discovery   Click here to Send discovery a Private Message   Click Here to Email discovery   Visit discovery's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:14.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz