CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > Prometheus QoS 0.7.8
12345678 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Re: Re: Re: Chyba pri klucovych slovach Příspěvek č. 17 

__________________

Old Post 18.02.2008 v 19:36
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 18 

__________________

Old Post 18.02.2008 v 19:44
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 19 

bylo by fajn, kdyby prometheus podporoval vice lan-iface(nebo treba imq). dokumentace je urcite vyborny napad. hlavne jsem narazil na to, ze soubor A se odkazuje na neco v souboru B. ale soubor B je ocividne z jine doby

__________________

Old Post 18.02.2008 v 19:50
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 20 

jediná věc, která brání nasazení IMQ, je nějaký jeden řádek v iptables... který prometheus svým násilným dropováním tabulky mangle vymaže, takže by ho tam bylo potřeba přidat až po jeho spuštění.

IMHO, když ten řádek do iptables přidáš po každém spuštění Promethea, tak ti IMQ půjde, ale já to nikdy nerozběhl, takže nevím

(v zásadě - shapování na více interfacech nám topologicky nedává smysl... smysl IMHO dává QoSovat úzké hrdlo sítě, a na "vícesměrných" routerech pouze prioritizovat dálkový traffic před místním... ale to je asi věc vkusu)

__________________

Old Post 18.02.2008 v 19:56
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 21 

pridal jsem, ale nefungovalo. otazka nasazeni promethea na vice eth zustava. premyslel jsem o duplikaci pravidel, ale nevim. prijde mi to docela ... ble. je nejaky duvod, proc by prometheus nemel jit nasadit na vice nez na jeden eth resp. 1:1?

jo, a ad imq. podarilo se mi kernel panic. hadam, ze kvuli tomu, ze imq melo(ma?) problemy s lokalne generovanym trafficem/tunely(ktere tam samozrejme jsou).

__________________

Old Post 18.02.2008 v 20:22
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
EagleSK
Newbie

Registrován: 11.09.2006
Příspěvků: 49

Příspěvek č. 22 

Old Post 18.02.2008 v 20:54
EagleSK je offline   Click Here to See the Profile for EagleSK   Find more posts by EagleSK   Click here to Send EagleSK a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 23 

__________________

Old Post 18.02.2008 v 21:02
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 24 

ok, co me tak napadlo.
- duplikovat tc pro N lan eth(identicke)
- predelat(?) markovani na -i !waneth -d !10.0.0.0/8 -s 10.1.1.1.30 -j MARK --set-mark 30 nebo do toho ifacy netahat vubec nebo mit naopak MARK pro ethX, ethY, etc., coz by znamenalo 2*N tolik zaznamu v iptables *cough*

__________________

Old Post 18.02.2008 v 21:34
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 25 

__________________

Old Post 19.02.2008 v 16:19
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 26 

__________________

Old Post 19.02.2008 v 16:20
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 27 

__________________

Old Post 19.02.2008 v 16:22
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 28 

__________________

Old Post 19.02.2008 v 16:24
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 29 

my budeme mít na GW více interfaců, ale nebudou používané současně (bude to interface, který bude schopný dělat i NAT, ale bude jen záložní... default GW, ale s velkou metrikou).

vyřeší se to spuštěním promethea s jiným konfigurákem a ještě jednou. uploady před záložní GW holt nebudou započítané do statistik, download se použije stejný jako u hlavní GW.

__________________

Old Post 19.02.2008 v 16:34
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 30 

takhle. zajima me, jestli je to "modifikaci" kodu mozne, a jestli je to realne dosazitelne. pridani featury se nedozaduji, ale nerad bych marnil cas nad veci, ktera nemuze fungovat

edit: tam dochazi k "rozlozeni" trafficu, protoze to je v podstate takovy trojuhelnik. takze staty se musi pocitat na obou ifacech.

ad N-spusteni promethea - mno, ale prometheus ti smazne cely mangle(v jednu chvili mi to prislo fakt otravne ), a pak asi aj cely tc root class na danem device, ne?

__________________

Old Post 19.02.2008 v 16:35
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 31 

(popravdě... ta záloha dává smysl i zcela bez Qos. bude totiž totálně nouzová...)

__________________

Old Post 19.02.2008 v 16:37
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 32 

__________________

Old Post 19.02.2008 v 16:38
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:30.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz