CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > Prometheus QoS 0.7.8
1234567891011 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Misla
Junior Member

Registrován: 26.11.2002
Příspěvků: 250

Příspěvek č. 65 

tak jsme udelal par pokusu a zjistil jsem, ze posledni verze ktera maka korektne je

Prometheus QoS - "fair-per-IP" Quality of Service setup utility.
Version 0.7.7-1 - Copyright (C)2005-2007 Michael Polak (xChaos)
iptables-restore & burst tunning & classify modification 0.7d by Ludva
Credits: CZFree.Net, Martin Devera, Netdave, Aquarius

od 0.7.8 mi to uz zacina blbnout

__________________

Old Post 13.03.2008 v 15:20
Misla je offline   Click Here to See the Profile for Misla   Find more posts by Misla   Click here to Send Misla a Private Message     Visit Misla's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 66 

ach jo, tak mi pošli mailem prometheus.conf a hosts soubor, podívám se na to. (můžeš i jako ticket do SVN, a ty soubory attachnout jako přílohu)

__________________

Old Post 13.03.2008 v 16:08
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 67 

__________________

Old Post 14.03.2008 v 16:46
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lq2
Newbie

Registrován: 14.03.2008
Příspěvků: 5

Traffic logy Příspěvek č. 68 

Hoj.

Může mi někdo prosím vysvětlit, co je potřeba k "log-traffic-url-path"? Resp nemohu nikde vyčíst jak to nastavit aby mi pak na webu po kliknutí na uživatele něco zobrazilo. Zkrátka mi to žádně traffic logy negeneruje/-: Může mě někdo nasměrovat/poradit? Asi špatně gůglím.. Děkuji.

lq2

Old Post 14.03.2008 v 20:31
lq2 je offline   Click Here to See the Profile for lq2   Find more posts by lq2   Click here to Send lq2 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 69 

Hele, v podstatě je to tam jen pro případ, že by mezi plnou cestou k HTML výstupu a plnou cestou k logům nebyla žádná logická souvislost (třeba jedno by šlo přes NFS na jiný server, nebo tak něco).

Měla by to být relativní cesta v URL. nedovedu si moc představit případ, že by to někdo chtěl nastavit jinak, než je výchozí hodnota "logs/" (tzn. logy v podadresáři HTML statistik) - ale samozřejmě, já jsem jen hloupý programátor... nikdy nevím, co naši geniální linuxoví admini vymyslí nového... :-) očekávejte neočekávané :-)

__________________

Old Post 15.03.2008 v 09:46
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lq2
Newbie

Registrován: 14.03.2008
Příspěvků: 5

Příspěvek č. 70 

Old Post 15.03.2008 v 14:54
lq2 je offline   Click Here to See the Profile for lq2   Find more posts by lq2   Click here to Send lq2 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lq2
Newbie

Registrován: 14.03.2008
Příspěvků: 5

Příspěvek č. 71 

Old Post 15.03.2008 v 14:57
lq2 je offline   Click Here to See the Profile for lq2   Find more posts by lq2   Click here to Send lq2 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pavelr1
Newbie

Registrován: 02.04.2008
Příspěvků: 7

omezeni uploadu u agregovanych linek Příspěvek č. 72 

Ahoj, pouzivam promethea 0.7.8, mam 20 useru a linku 3M. Na downloadu je agregace OK, lidi jedou jak maj ale mam problem s uploadem. Pokud nekdo zacne p2p posilat upem, tak se vsem zvednou pingy a linka je ucpana. Potrebuju nejak nastavit aby i agregovanej clovek mel jasne definovanej upload napr. 128kbps a nehltil ostatni. Poradi prosim nekdo ? Zvladne toto prometheus ? Jinak je to skvelej soft. Dik

Old Post 02.04.2008 v 10:53
pavelr1 je offline   Click Here to See the Profile for pavelr1   Find more posts by pavelr1   Click here to Send pavelr1 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 73 

to to nemusí být nutně problém QoS. máte opravdu symetrickou linku na uplinku ? zvládá vaše technologie symetrické připojení ? apod.

nicméně problém s uploadem má snad každý... přesto, že každý se snaží ten upload neshapovat...

__________________

Old Post 02.04.2008 v 11:28
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pavelr1
Newbie

Registrován: 02.04.2008
Příspěvků: 7

Příspěvek č. 74 

Old Post 02.04.2008 v 11:47
pavelr1 je offline   Click Here to See the Profile for pavelr1   Find more posts by pavelr1   Click here to Send pavelr1 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 75 

asymetrické nastavení zatím pokud vím nikdo nikde netestoval...

nevím, co mi napadá, je ověření, jestli třídy a iptables pravidla pro upload skutečně vznikají...

__________________

Old Post 02.04.2008 v 12:06
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 76 

nebo ještě jinak... pošli mi /var/log/prometheuslog (nebo /var/log/prometheus, dle verze, nebo dle tvého nastavení), a mrknem se na to, jak se ty třídy sestavily.

třeba je tam zase nějaké špatné zaokrouhlení (při dělení něčím jiným než jedničkou).

__________________

Old Post 02.04.2008 v 12:13
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pavelr1
Newbie

Registrován: 02.04.2008
Příspěvků: 7

Příspěvek č. 77 

Old Post 02.04.2008 v 12:15
pavelr1 je offline   Click Here to See the Profile for pavelr1   Find more posts by pavelr1   Click here to Send pavelr1 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 78 

vůbec nechápu, co v souvislosti s Prometheus QoS označuješ jako "agregovanou skupinu" a "bez agregace".

jedním směrem chceš provoz zcela bez QoS a v druhém traffic shaping ? v kterém co ?

__________________

Old Post 02.04.2008 v 14:17
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pavelr1
Newbie

Registrován: 02.04.2008
Příspěvků: 7

Příspěvek č. 79 

Old Post 02.04.2008 v 14:23
pavelr1 je offline   Click Here to See the Profile for pavelr1   Find more posts by pavelr1   Click here to Send pavelr1 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 80 

takhle to zatim nejde, je tam jen asymetry-ratio, ktere vydeli upload i download. nebo tam mozna nejake reseni je, ale uz jsem ho zapomel.

tvuj pozadavek je relativne zajimavy, ale debugovat to musime u tebe, u nas s tim laborovat nehodlam.

__________________

Old Post 02.04.2008 v 14:26
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:15.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567891011 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz