CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > Co do husiho krku SAT/STA?
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
hnipak
Newbie

Registrován: 16.04.2005
Příspěvků: 9

Co do husiho krku SAT/STA? Příspěvek č. 1 

Zdar, resim zasitovani bytovky (20 bytu). Mame rozvedeny koax SAT/STA (snad cela bytovka jedna velka hvezda - rikal elektrikar).

Husi krky vypadaji dobre, a ted co natahnout - s/f tp (5e? 6?) nebo optiku? Max dylka bude do 70-80 metru odhaduju (centralni bod je "uprostred" baraku), teoreticky jeden velkej switch a hotovo, spis mi ale jde o snadnost rozvedeni+neruseni televize+investici do budoucna, cena samozrejme taky rozhoduje ;-) Diky!

Dival jsem se i na ruzny bazmeky ethernet pres koax, ale je s nima malo zkusenosti(?) a ceny zarizeni jsou dost mimo kdyz ma clovek moznost si natahnout kabel...

Old Post 11.03.2008 v 13:56
hnipak je offline   Click Here to See the Profile for hnipak   Find more posts by hnipak   Click here to Send hnipak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 2 

stinene pet-ecko by mohlo stacit. provoz optickeho switche o 16p vyjde na cca 3-4k/rok. imao eth bude zrat tak 1/2.

__________________

Old Post 11.03.2008 v 17:39
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
standam
Senior Member

Registrován: 06.01.2005
Příspěvků: 512

Příspěvek č. 3 

Mame pripojen dum ve kterem je obdobne reseni.

Jeden husi krk pro koax STA a UTP cat 5E.

Nevim o zadnych problemech.

Old Post 11.03.2008 v 18:08
standam je offline   Click Here to See the Profile for standam   Find more posts by standam   Click here to Send standam a Private Message   Click Here to Email standam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nanotop
Junior Member

Registrován: 11.04.2005
Příspěvků: 198

Kabel Příspěvek č. 4 

Pokud tě netrápí finance, vyber si nejlepší řeření.
Do husích krků v domě optiku.
.
Nejlevnější řešení je klasika UTP 100 Mbps Cat. 5E.
Toho bych se vůbec nebál.
Už jsem dělal několik paneláků s vnitřím rozvodem
UTP 5E 100Mbps - naprosto bezproblémový provoz.
Je to levné, rychlé, snadné.
.
Pokud chceš tu síť hodláš více zatěžovat, tak UTP Cat. 6
a máš 1Gbps síť. To je myslím pro 20 domácností skoro
zbytečný. 100Mbps síť určitě bude stačit.
.
OK1CQC

Old Post 11.03.2008 v 18:17
nanotop je offline   Click Here to See the Profile for nanotop   Find more posts by nanotop   Click here to Send nanotop a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hnipak
Newbie

Registrován: 16.04.2005
Příspěvků: 9

Příspěvek č. 5 

Diky diky. Taky myslim ze stineny 5e bude ok - ostatni totiz asi uslysi na to, ze je to levnejsi

Old Post 11.03.2008 v 21:16
hnipak je offline   Click Here to See the Profile for hnipak   Find more posts by hnipak   Click here to Send hnipak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Somik
Moderator

Registrován: 05.11.2002
Příspěvků: 537

Team Member: MOD

Příspěvek č. 6 

no kdyz uz se tu resi takoveto tema, prihreju si polivcicku

poradte , jak nejlepe protahnout kabely pres radove domy, jestli nejak venkem nebo poprosit vsechny sousedy a tahat pudama(ktere jsou neobyvatelne, tedy jim to prekazet nebude), ci mate nejake lepsi napady?

Old Post 12.03.2008 v 00:07
Somik je offline   Click Here to See the Profile for Somik   Find more posts by Somik   Click here to Send Somik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 7 

to Somik - neni tam ve sklepe spolecna chodba ?? Tady to dost casto resime tak, ze je treba 5ti vchodovy barak ... ale chodba v sklepe vede od prvniho do posledniho vchodu ... vetsinou tam uz je kupa rozvodu v chranickach ... tak jen pridame chranicku svou.

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 12.03.2008 v 17:45
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
standam
Senior Member

Registrován: 06.01.2005
Příspěvků: 512

Příspěvek č. 8 

Old Post 12.03.2008 v 18:11
standam je offline   Click Here to See the Profile for standam   Find more posts by standam   Click here to Send standam a Private Message   Click Here to Email standam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
standam
Senior Member

Registrován: 06.01.2005
Příspěvků: 512

Příspěvek č. 9 

Old Post 12.03.2008 v 18:15
standam je offline   Click Here to See the Profile for standam   Find more posts by standam   Click here to Send standam a Private Message   Click Here to Email standam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hnipak
Newbie

Registrován: 16.04.2005
Příspěvků: 9

Příspěvek č. 10 

Old Post 12.03.2008 v 18:59
hnipak je offline   Click Here to See the Profile for hnipak   Find more posts by hnipak   Click here to Send hnipak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Somik
Moderator

Registrován: 05.11.2002
Příspěvků: 537

Team Member: MOD

Příspěvek č. 11 

Old Post 12.03.2008 v 21:29
Somik je offline   Click Here to See the Profile for Somik   Find more posts by Somik   Click here to Send Somik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 12 

__________________

Old Post 12.03.2008 v 21:35
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Somik
Moderator

Registrován: 05.11.2002
Příspěvků: 537

Team Member: MOD

Příspěvek č. 13 

Old Post 12.03.2008 v 21:57
Somik je offline   Click Here to See the Profile for Somik   Find more posts by Somik   Click here to Send Somik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 14 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 13.03.2008 v 07:47
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 15 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 13.03.2008 v 07:50
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RadeK_B
Senior Member

Registrován: 05.06.2003
Příspěvků: 742

Příspěvek č. 16 

Jen par poznamek k ruseni STA :
- pokud je pouzit kvalitni koax. kabel (Belden, Nordix, Cavel, Draka), nemel by byt s rusenim problem
- pokud je pouzit prevod do VHF pasma, byl bych opatrny, kombinace VHF pasmo (kanaly 1,2,6,7,8,9) a nekvalitni koax - ruzne RG6U dokaze neprijemne potrapit s rusenim od UTP kabelu
- pokud je kvalitni koax a neni zadny program ve VHF, je temer jiste ze problem nebude

Old Post 13.03.2008 v 18:06
RadeK_B je offline   Click Here to See the Profile for RadeK_B   Find more posts by RadeK_B   Click here to Send RadeK_B a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:55.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz