CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Troubleshooting > nastavení spolupráce ADSL router\AP router
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Jan Paloma
Newbie

Registrován: 09.05.2008
Příspěvků: 1

nastavení spolupráce ADSL router\AP router Příspěvek č. 1 

Zdravím, řeším tenhle problém: mám službu O2 ADSL, se kterou jsem dostal modem\router Zyxel 600 series, který má jeden ethernet výstup a poskytuje přes DHCP server jakousi adresu. Potřeboval jsem napojit malou domácí síť, zakoupil jsem tedy čtyřportový TP-LINK WR543G,který jsem zapojil za tento Zyxel, a který poskytuje DHCP i NAT, takže jsem doufal, že všechny počítače přes něj připojené dostanou svou vlastní IP adresu z ranku, který mám v tomto novém routeru nastavený. Po připojení však dostávají všechny počítače stejnou adresu, kterou určitě neposkytuje nově zakoupený router, protože je stejná, kterou jsem dostával ze Zyxelu. Poradí někdo, jak systém nastavit, aby šla jedna IP, kterou poskytuje O2 přemaskovat novými adresami pro vnitřní síť? Jsem laik a mé znalosti jsou omezené. Díky

Old Post 09.05.2008 v 11:25
Jan Paloma je offline   Click Here to See the Profile for Jan Paloma   Find more posts by Jan Paloma   Click here to Send Jan Paloma a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dzioush
Junior Member

Registrován: 13.02.2008
Příspěvků: 102

Příspěvek č. 2 

nastav v počítači dhcp client a zapoj to k tomu tp linku . podivej se na adresu jakou ti to dalo ( v windows příkazovém řádku : ipconfig -all ) zadej do porhlížeče ip adresu která je v tom výpisu jak "Výchozí brána" . Tady se přihlaš ( jméno heslo je v dokumentaci routeru ) . nyní v tom nastavení nastav to jako dhcp client ( rozhrani wan ) a zapni dhcp server na rozhraní lan . ujisti se že je zaplý NAT a uPnP ( kvůlu windowsům ) . ulož nastavení , vypni router , zapoj všechny kabely a zapni router . to by melo být vsechno ( taky je mozne ze budes muset klonovat MAC pokud je to adsl závislé na mac ) .

Old Post 09.05.2008 v 15:19
Dzioush je offline   Click Here to See the Profile for Dzioush   Find more posts by Dzioush   Click here to Send Dzioush a Private Message     Visit Dzioush's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb
Senior Member

Registrován: 29.10.2004
Příspěvků: 809

Příspěvek č. 3 

a co takhle nastavit nat a dhcp na tom zyxelu 600 a za nej dat uz jen switch s potrebnym mnozstvim portu?

__________________

Old Post 10.05.2008 v 10:20
superweb je offline   Click Here to See the Profile for superweb   Find more posts by superweb   Click here to Send superweb a Private Message     Visit superweb's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lahori
Banned

Registrován: 12.01.2015
Příspěvků: 1

Příspěvek č. 4 

Je tam DHCP, router , iptables, IP aliasy,
ale nevim jestli umi dynamicky routovat ale to by tam šlo určitě doplnit.

__________________

adil

Old Post 12.01.2015 v 09:56
lahori je offline   Click Here to See the Profile for lahori   Find more posts by lahori   Click here to Send lahori a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:57.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz