CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Navod jak na POE (Napajeni pres Ethernet) 100%funkcni a jednoduchy
1234567
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Dargos
Member

Registrován: 30.08.2002
Příspěvků: 392

Příspěvek č. 33 

__________________

Old Post 16.01.2004 v 10:07
Dargos je offline   Click Here to See the Profile for Dargos   Find more posts by Dargos   Click here to Send Dargos a Private Message   Click Here to Email Dargos   Visit Dargos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Peter
Team Leader

Registrován: 03.10.2002
Příspěvků: 311

Příspěvek č. 34 

Iá iá iá
:-)

__________________

-- Dalibor Peter Straka

Naposledy upravil Peter 02.02.2004 v 15:40

Old Post 16.01.2004 v 10:43
Peter je offline   Click Here to See the Profile for Peter   Find more posts by Peter     Click Here to Email Peter   Visit Peter's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yablos
Junior Member

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 126

Příspěvek č. 35 

Strecha domu je prostredi stresni, tudiz to nebezpecne. je tam mokro, jindy sucho a nekdy zas nadelano od ptactva

__________________

Yablos - P.T.

Old Post 18.01.2004 v 21:14
Yablos je offline   Click Here to See the Profile for Yablos   Find more posts by Yablos   Click here to Send Yablos a Private Message   Click Here to Email Yablos   Visit Yablos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yablos
Junior Member

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 126

Příspěvek č. 36 

Zitra to zkusim protlacit bez niceho skrz 40m UTP, 2zily+ 2zily zem. Uplne obyc kabel cat6 za 3kc/metr. Sem zvedav co z toho vyleze bez jakekoliv stabilizace a zvyseneho napeti.

__________________

Yablos - P.T.

Old Post 22.01.2004 v 10:02
Yablos je offline   Click Here to See the Profile for Yablos   Find more posts by Yablos   Click here to Send Yablos a Private Message   Click Here to Email Yablos   Visit Yablos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gwartass
Senior Member

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 651

Příspěvek č. 37 

Z 5ti voltu tak 2? ;-D

__________________


vlasaty spravce AP Gwartass, Ostrava - Svinov
********
NH! ..a ve slove "krava" se nad prvnim "a" pise carka!!!

Old Post 22.01.2004 v 10:13
gwartass je offline   Click Here to See the Profile for gwartass   Find more posts by gwartass   Click here to Send gwartass a Private Message     Visit gwartass's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yablos
Junior Member

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 126

Příspěvek č. 38 

2V!?, to uz ale prestava byt sranda ... asi se hold bude merit a merit.

__________________

Yablos - P.T.

Old Post 22.01.2004 v 10:19
Yablos je offline   Click Here to See the Profile for Yablos   Find more posts by Yablos   Click here to Send Yablos a Private Message   Click Here to Email Yablos   Visit Yablos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Peter
Team Leader

Registrován: 03.10.2002
Příspěvků: 311

Příspěvek č. 39 

Ahoj,

moje AP SMC2655 ma uvnitr jeste stabilizator nebo DC menic na 3.3V a pousti se do toho adapterem 5.5V (naprazdno). Tudiz to nektera HW AP mohou krasne ustat.
Pokud chcete takto hazardovat, tak doporucuji alespon na konec kabelu napajet jeden elektrolyt tak 400uF a dva "rychle" kvalitni kondiky tak 100nF.

Preji krasny den vsem

__________________

-- Dalibor Peter Straka

Old Post 22.01.2004 v 10:22
Peter je offline   Click Here to See the Profile for Peter   Find more posts by Peter     Click Here to Email Peter   Visit Peter's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dargos
Member

Registrován: 30.08.2002
Příspěvků: 392

Příspěvek č. 40 

__________________

Old Post 22.01.2004 v 10:34
Dargos je offline   Click Here to See the Profile for Dargos   Find more posts by Dargos   Click here to Send Dargos a Private Message   Click Here to Email Dargos   Visit Dargos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

Příspěvek č. 41 

OHLEDNE PROUDU BYCH MEL TAKOVOU POZNAMKU.
Moje AP - Signamax - OEM D-Link 900AP+ zere pri behu
(ping -f IP-za-AP :-) "pouze" 570mA pri cca 5V.
Takze tutove vysilalo co mohlo :-)
Zkousel jsem ho napajet i z baterii (4xburt 2500mAh) a vydrzelo docela dlouho - zhruba 4 hodiny.

Takze adapter je drobatko predimenzovan (5V/2.5A) a PoE bude asi taky stacit dimenzovat na 1A ne?

Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Old Post 22.01.2004 v 12:31
yupee je offline   Click Here to See the Profile for yupee   Find more posts by yupee   Click here to Send yupee a Private Message   Click Here to Email yupee   Visit yupee's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yablos
Junior Member

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 126

Příspěvek č. 42 

Taky v to doufam. Vsechno zitra promerim a dam presnou zpravu o vysledku...... Idea je pouzit primo trafo dodavane k AP a metodou pokus omyl si pohrat s "okolim".

__________________

Yablos - P.T.

Old Post 22.01.2004 v 12:39
Yablos je offline   Click Here to See the Profile for Yablos   Find more posts by Yablos   Click here to Send Yablos a Private Message   Click Here to Email Yablos   Visit Yablos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Peter
Team Leader

Registrován: 03.10.2002
Příspěvků: 311

Příspěvek č. 43 

__________________

-- Dalibor Peter Straka

Old Post 22.01.2004 v 14:38
Peter je offline   Click Here to See the Profile for Peter   Find more posts by Peter     Click Here to Email Peter   Visit Peter's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

Příspěvek č. 44 

To je urcite pravda, ale takovehle, "temer nemeritelne" spicky se daji _velmi snadno_ pokryt velkym kondenzatorem u AP.

Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Old Post 22.01.2004 v 16:02
yupee je offline   Click Here to See the Profile for yupee   Find more posts by yupee   Click here to Send yupee a Private Message   Click Here to Email yupee   Visit yupee's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yablos
Junior Member

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 126

Absolutne LEVNE Příspěvek č. 45 

Muzu z vlastni poukazat asi na nejlevnejsi reseni 40m:

UTP kabel - to nejlevnejsi co sezenete, klidne za 3Kc/metr At to ma 8zil a hotovo, zadne stineni,

zadne lanko, nic....

Trafo/adapter
Pokud prilozeny k AP da 7V+ nekupujte zbytecne dalsi.(jinak promerit predem a poridit napajeni

aspon 12V/1.5A)


1 faze 30minut
1) Vemte jeden konec UTP, vyvedte 2x2 fousy(zeleny a hnedy - poznacit!!). - dle libosti

dlouhe(10cm staci). Nakrimpujte 1koncovku RJ45.(jako A-A kabel)
2)Stabilizator na 5V/2A(podle toho co AP chce)+chladic,
pripajejte(klidne na pavouka) kondenzatory a 2vyvedene zily dratu z UTP kabelu (nejlepe na

zeleny+ a hnedy- par).
3) Vemte si nekde aspon 10cm jineho izolovaneho dratu 2 zily a dopajejte od stabilizatoru jako

vystup. Ke konci pripajejte napajeci koncovku Samici a pripojte na AP. Pripojte UTP.
3+)Pokud to vypada strasne, tak to zalijte(vosk) nebo necim zalepte(silikon). Vsecko hodte treba

do krabice od bot a soupnete do sacku.

Tim mame hotovou koncovou(venkovni) cast - Jendoduse odpojitelna jak po strance napajeni tak

sitove. Natahnete UTP kabel a ted je treba udelat druhy konec(domaci). "Ven" uz se vracet

nebudete muset, pokud pracujete dobre

2 faze 10minut
1) Opet oddelime poznacene 2x2fousky(zeleny a hnedy)
2) Nakrimpujeme RJ45 koncovku A-A
3) Zkouseckou zkusime jestli jsou fousky po parech vodive
4) K fouskum(zeleny+) pridame napajeci koncovku - Samec
5) jestli si verime, pripojime UTP a pak napajeni

Pokud vse probehlo dobre, mela by se rozsvitit konrolka sitovky/switche a hotovo.

Co to stalo? Trochu casu a asi 40Kc(trafo 12V/2A 200Kc).
Co tim napajim? ovislink 5420AP(802.11g) s 6dB homemade vsesmerkou.

Pokud chce nekdo fotodokumentaci tak by to urcite slo


Vidi v tom snad nekdo problem?

__________________

Yablos - P.T.

Old Post 31.01.2004 v 17:17
Yablos je offline   Click Here to See the Profile for Yablos   Find more posts by Yablos   Click here to Send Yablos a Private Message   Click Here to Email Yablos   Visit Yablos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gwartass
Senior Member

Registrován: 14.01.2003
Příspěvků: 651

Příspěvek č. 46 

Az na to, ze bych jako napajeni rozhodne pouzil modry a hnedy par, at to zbytecne nemate ty, co se k tomu jednou nahodne dostanou.

__________________


vlasaty spravce AP Gwartass, Ostrava - Svinov
********
NH! ..a ve slove "krava" se nad prvnim "a" pise carka!!!

Old Post 01.02.2004 v 10:11
gwartass je offline   Click Here to See the Profile for gwartass   Find more posts by gwartass   Click here to Send gwartass a Private Message     Visit gwartass's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D@vid
...nikdo...

Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 322

Absolutne LEVNE Příspěvek č. 47 

Mám něco podobného akorát jedu uplně bez stabilizatoru,protože skoro každé zařízení které má externí vstup napájení v sobě stabilizátor má.
Dole mam trafo (Bůchvíodkaď ) štelovatelný ,vyoperovaný dráty z utp napájený přes pojistku na trafo a nahoře vyoperovaný dráty napájený na konektor.Potom sem se párkrát proběh na půdu a zpět a nastavil napajeni na vstupu AP na cca 5.3V.?o? vše a krásně to funguje.

Souhlasim s GWARTASSem že barevné označení kabelů by se mělo dodržovat člověk nikdy neví kdo tam přijde poněm.

Old Post 01.02.2004 v 18:37
D@vid je offline   Click Here to See the Profile for D@vid   Find more posts by D@vid   Click here to Send D@vid a Private Message   Click Here to Email D@vid     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yablos
Junior Member

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 126

Příspěvek č. 48 

K tomu barevnemu znaceni:

Obsleh sem vodice podle UTP kabelu A-A(OvisLink) ktery mel jen 4zily a byly to modra + oranzova. Takze fakt zbyl ten hnedy a zeleny ..... co z toho vyplyva? Kazdy si to asi znaci dle libosti.

__________________

Yablos - P.T.

Old Post 02.02.2004 v 08:11
Yablos je offline   Click Here to See the Profile for Yablos   Find more posts by Yablos   Click here to Send Yablos a Private Message   Click Here to Email Yablos   Visit Yablos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:07.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz