CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > debian - neodpovida ping na lokalni adresu
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

debian - neodpovida ping na lokalni adresu Příspěvek č. 1 

Narazil jsem na to, ze si nepingnu na mistne nastavenou IP adresu. Normalne jsem priradil na iface prvni IP adresu z rozsahu /29, provedl restart site, potom i restart celeho routeru, ifconfig i "ip addr" rikaji ze IP tam je, ale nepingnu ji. Jedna se o novy router, prave po instalaci. Krome rozjete quaggy je tam vsechno default. Na vedlejsim iface mam jinou ptp linku a po ni je router normalne dostupny. Adresy nahazujeme na pokyn spravce cloudu z quaggy, ale v tom by problem byt nemel, delame to tak uz leta. Muze to signalizovat problem s HW??

L.

__________________

Old Post 20.01.2009 v 10:48
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Příspěvek č. 2 

ifconfig lo

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Old Post 20.01.2009 v 16:55
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lentil.CZ
Junior Member

Registrován: 18.03.2006
Příspěvků: 208

Příspěvek č. 3 

Problem s HW nejspis ne. Nemas treba nahodou v iptables policy na DROP v INPUTu a nezapomels povolit INPUT na lo?

Old Post 20.01.2009 v 17:27
Lentil.CZ je offline   Click Here to See the Profile for Lentil.CZ   Find more posts by Lentil.CZ   Click here to Send Lentil.CZ a Private Message   Click Here to Email Lentil.CZ     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 4 

__________________

Old Post 20.01.2009 v 20:43
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 5 

__________________

Old Post 20.01.2009 v 20:44
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Příspěvek č. 6 

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Old Post 20.01.2009 v 21:05
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 7 

Asi si nerozumime: nemuzu pingnout IP ktera je na eth4, tim lokalni interface jsem nemyslel iface "lo" nybrz normalni fyzicky sitovy adapter, ktery je ovsem v te same masine odkud pingam.

L.

__________________

Old Post 20.01.2009 v 22:05
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Příspěvek č. 8 

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Old Post 20.01.2009 v 22:57
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Příspěvek č. 9 

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Naposledy upravil ValXdater 20.01.2009 v 23:07

Old Post 20.01.2009 v 23:04
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 10 

valx popisuje obligatni problem... na lokalni loopack jsou navazane veci, ktere 'zdanlive' nesouvisi..... a pokud ten nebezi, nejde i neco jineho

PS: neplest s dummy aka globalnim loopbackem, ten ma jiny ucel

__________________

Old Post 20.01.2009 v 23:24
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
8an
Praha12.Net admin

Registrován: 02.09.2002
Příspěvků: 564

Příspěvek č. 11 

__________________

Jabber: 8an@praha12.net

Old Post 21.01.2009 v 00:55
8an je offline   Click Here to See the Profile for 8an   Find more posts by 8an   Click here to Send 8an a Private Message   Click Here to Email 8an   Visit 8an's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Příspěvek č. 12 

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Old Post 21.01.2009 v 01:02
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 13 

hele v Linuxu jsem totalni BFUcko. Nevim co je debootstrap (sice sem to ted hodil do google ale moudrej z toho nejsem). Proste stahnu z nejakyho ftp posledni image Debianu, vypalim, zalozim do mechaniky a instaluju. Pak udelam "apt-get install all_i_need" a zacnu konfigurovat. S iface "lo" jsem na rozdil od "dummy" nikdy nic nedelal. Uz jsem to tak udelal asi u deseti masin a jelo to. Asi se neco zmenilo, nebo sem udelal neco blbe ja.

Kazdopadne jsem se na to ted mrknul a bylo tam jenom na jednom radku "interface lo" dopsal jsem tam co radil ValX, resnul quaggu a uz tam nemuzu (ani po ptp) :-(

Az tam budu mit cestu, vezmu klavesku, LCD a mrknu na to.

L.

__________________

Old Post 21.01.2009 v 09:37
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 14 

vyreseno: problem byl skutecne v nahozeni loopbacku. Pokousel jsem se ho nahazovat v zebra.conf, jako ostatni ifacy, ale to neproslo. Po premisteni do /etc/network/interfaces/ uz to maka.

Diky za nakopnuti spravnym smerem.

L.

__________________

Old Post 21.01.2009 v 22:52
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 15 

__________________

Old Post 25.01.2009 v 09:56
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
aquarius
Team Leader
zastupce cloudu 10.254


Registrován: 20.07.2002
Příspěvků: 340

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 16 

__________________

Old Post 25.01.2009 v 10:29
aquarius je offline   Click Here to See the Profile for aquarius   Find more posts by aquarius   Click here to Send aquarius a Private Message   Click Here to Email aquarius   Visit aquarius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:07.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz