CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > straightCore 627ST - 5GHz
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Lojzak
Newbie

Registrován: 09.02.2009
Příspěvků: 14

straightCore 627ST - 5GHz Příspěvek č. 1 

Zdravim,potreboval bych radu ohledne tohoto zarizeni.Jake hodnoty v nastaveni (AP) maji vliv pouze na upload?
Download je v poradku , ale u odesilani je nekde zrada.Max 10% vykonu.

Naposledy upravil Lojzak 12.02.2009 v 06:59

Old Post 09.02.2009 v 20:20
Lojzak je offline   Click Here to See the Profile for Lojzak   Find more posts by Lojzak   Click here to Send Lojzak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lojzak
Newbie

Registrován: 09.02.2009
Příspěvků: 14

Příspěvek č. 2 

Dalsi dotaz k tomuto HW.Je moznost nahrat do 627ST jiny firmware?Napriklad nejaky co pouziva Mikrotik?
Uvnitr je chipset Atheros AR2313.Jsou nejake dälsi nutnosti?

Old Post 12.02.2009 v 09:52
Lojzak je offline   Click Here to See the Profile for Lojzak   Find more posts by Lojzak   Click here to Send Lojzak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nechtej
Newbie

Registrován: 01.08.2005
Příspěvků: 51

Příspěvek č. 3 

Taky by mě to zajimalo, mám 627VE a je to nepoužitelný. S dodávaným FW to vůbec nejelo, upgradnul jsem na 1.0.4 a jelo to alespoň mizerně :-(

__________________


To že jste paranoidní ještě neznamená, že po Vás nejdou...

Old Post 13.02.2009 v 19:13
nechtej je offline   Click Here to See the Profile for nechtej   Find more posts by nechtej   Click here to Send nechtej a Private Message   Click Here to Email nechtej     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 4 

Moc toho nerikas, proto zadna odpoved.
StraightCore je to AP? Upload je z perspektivy AP nebo klienta?
A pri flashovani ciziho firmware je bezdratova karta posledni cast, co te zajima. Hlavni je typ procesoru, velikost pameti a jestli to zarizeni pouziva stejne druhy sbernic.
Mam pocit, ze u velikosti flash pameti koncis. Straightcore se snad vejde na 2 nebo 4 MB, na Mikrotik potrebujes 32.
A co mate vsichni proti jejich firmwaru? Podle me je to jedna z nejpromakanejsich veci, co jsem na bezdratovem zarizeni videl. A je cesky.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 14.02.2009 v 09:04
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lojzak
Newbie

Registrován: 09.02.2009
Příspěvků: 14

Příspěvek č. 5 

Me jde spis o to ze muj provider me nepusiti na jiny anteny z duvodu nejakych nepodporujicich veci ze strany StraightCore.Jinak jejich firmware ten posledni co ted mam 1.0.7 je uz odladen a zarizeni funguje v poradku.
Jde mi to ze prvni mesic mi pripojeni fungovalo skvele down i upload.Cca po mesici se ale rapidne zhorsilo>Signal, kvalita i ping je stejny jako kdyz fungovalo pripojeni dobre.
.Je mozna pomoci techto hodnot zlepsit stav uploadu?(mel bych mit 2MB ale namerim cca 5kB.

__________________

Naposledy upravil Lojzak 14.11.2009 v 22:35

Old Post 14.02.2009 v 10:36
Lojzak je offline   Click Here to See the Profile for Lojzak   Find more posts by Lojzak   Click here to Send Lojzak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 6 

Ten signal je celkem slusny, s tim by problem byt nemusel. Hledal bych problemy s rusenim. Udelej sken na svoji strane a hlavne na strane APcka, urcite najdes nekoho na stejnem kanale.
Prozatim muzes zkusti Long Preamble a RTS 128. To zajisti, ze AP vyhradi kanal, kdyz chces vysilat; vhodne, pokud je na AP klient, ktery ma vyrazne lepsi signal a navic neslysi tvoje vysilani.
Pak fragmentace a MTU v pocitaci udela to, ze vysilas jenom kratke pakety, ktere nikdo nestihne prerusit v prubehu vysilani. Podle me to moc velky rozdil neudela.
Snizeni linkove rychlosti na 2Mbit/s zvysi odolnost proti externimu ruseni.
Vykon mas uz na hranici zakona. (nebo nad?)
Vzdalenost od AP ma co do cineni s dobou cekani na potvrzeni prijmu od AP. Spravne nastaveni zmensi prodlevy opakovaneho vysilani. Neco mi rika, ze 50 znamena asi 4km.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 14.02.2009 v 12:24
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lojzak
Newbie

Registrován: 09.02.2009
Příspěvků: 14

Příspěvek č. 7 

Nejmensi hodnota linkove rychlosti 6MB,tu sem nastavil.Pak preambul na long a je tu citit rozdil.Upload na 1MB.Stim limiten na txpower.Mam antenu 19dB takze tam stejne vic nejde.Nebo ano?
U vzdalenosti AP 50 myslis 50 000 ?

__________________

Old Post 14.02.2009 v 15:58
Lojzak je offline   Click Here to See the Profile for Lojzak   Find more posts by Lojzak   Click here to Send Lojzak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 8 

Nikoliv.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 14.02.2009 v 17:27
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lojzak
Newbie

Registrován: 09.02.2009
Příspěvků: 14

Příspěvek č. 9 

Protoze je tam moznost 0-65535

__________________

Old Post 14.02.2009 v 19:09
Lojzak je offline   Click Here to See the Profile for Lojzak   Find more posts by Lojzak   Click here to Send Lojzak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rouchi
Junior Member

Registrován: 28.09.2005
Příspěvků: 113

omg Příspěvek č. 10 

tohle je bázmek jak má bejt měl to pučený jeden můj připojenec a ukazovalo mu to signál - 60 (je vzdálen asi 100m od AP) a Mikrotik mi ale ukazoval, že má signál jenom nějakých -86 což je na 100m opravdu tragické...

__________________

Sice vim o sítích maalinečko, ale i tak mě to bavíí :-)

Old Post 07.04.2009 v 16:41
rouchi je offline   Click Here to See the Profile for rouchi   Find more posts by rouchi   Click here to Send rouchi a Private Message     Visit rouchi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Libi
Newbie

Registrován: 24.06.2004
Příspěvků: 2

nastaveni 627ST Příspěvek č. 11 

Dobry den,


Poridil jsem 2 kusy modelu 627ST na propojeni 2PC. Prima vzdalenost je 1,5 km. Bohuzel narazil jsem na několik problemu s kterymi si nevim rady.
Jednu antenu jsem nastavil na rezim pristupovy bod a druhou na rezim stanice.. pokud jsem nechal kanal nastaveny na auto tak kanal se nastavil na 36. A zarizeni se spojila. Signal se pohyboval kolem -70, šum kolem 80 a odstup kolem 20. Rychlost vetsi jak 40 kB/s jsem z toho nedostal. Pingy jeli stabilne, ale vic proste ne. Rezim pouziti je brigde. Pokud jsem nastavil jiny kanal. Třeba 120, tak se zarizeni sice spojila, ale vzajemna komunikace vůbec nefungovala. Zadny ping. Zkousel jsem i rezim WDS, na obou zarizeni jsem nastavil stejne parametry, zadal MAC adresy . ve statistice se objevila informace ze zarizeni jsou spojena, ale přesto jsem neprotalcil jeden jediny bajt. Pokud s timto zarizenim mate nekdo zkusenosti, budu vdecen za jakou koli radu. Predem dekuji.

Old Post 14.11.2009 v 19:19
Libi je offline   Click Here to See the Profile for Libi   Find more posts by Libi   Click here to Send Libi a Private Message   Click Here to Email Libi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lojzak
Newbie

Registrován: 09.02.2009
Příspěvků: 14

Příspěvek č. 12 

v prvni rade si nahraj posledni firmware.Pouzivam 1.07 a 2PC , cca 1km nastaveni podobne,pripojen 54MB

__________________

Old Post 14.11.2009 v 22:33
Lojzak je offline   Click Here to See the Profile for Lojzak   Find more posts by Lojzak   Click here to Send Lojzak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 13 

Co takhle to zkusit na stole?

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 15.11.2009 v 08:17
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rouchi
Junior Member

Registrován: 28.09.2005
Příspěvků: 113

testy Příspěvek č. 14 

No ja jsem taky koupil na pokusy 4 domu.. a dva sem už nasadil ke kliošům.. pokud je v tom novej firmware, tak se to tváří celkem stabilně...ale dal jsem to jenom k lidem na velmi malé vzdálenosti... (do 100m) a asi bych se to nasadit na víc jak 200m bál... jo jinak jednoho z nich sem kuchnul a nafotil to, tak pokud by byl zájem, tak bych to moh někam postnout...

__________________

Sice vim o sítích maalinečko, ale i tak mě to bavíí :-)

Old Post 15.11.2009 v 14:32
rouchi je offline   Click Here to See the Profile for rouchi   Find more posts by rouchi   Click here to Send rouchi a Private Message     Visit rouchi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Libi
Newbie

Registrován: 24.06.2004
Příspěvků: 2

Příspěvek č. 15 

Tak jeste zkousim na stole. REzim WDS se podarilo rozjet,ale chova se to nestabilne. Zkusim firmware. V jednom je nahrana verze 1.0.10-RC1 datum 30.3.2009 a v druhem verze 1.0.8. Na strankach vyrobce jsem ale nasel maximalne verzi 1.0.5 Nemate odkaz nekde na stranky kde jsou novejsi verze. Jinak co se tyce parametru nastaveni jako je vzdalenost AP, RTS, preambule ci fragmentace. Mam s tim experimentovat nebo nechat default.

Old Post 15.11.2009 v 15:09
Libi je offline   Click Here to See the Profile for Libi   Find more posts by Libi   Click here to Send Libi a Private Message   Click Here to Email Libi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nechtej
Newbie

Registrován: 01.08.2005
Příspěvků: 51

Smile Příspěvek č. 16 

__________________


To že jste paranoidní ještě neznamená, že po Vás nejdou...

Old Post 15.11.2009 v 19:24
nechtej je offline   Click Here to See the Profile for nechtej   Find more posts by nechtej   Click here to Send nechtej a Private Message   Click Here to Email nechtej     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:04.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz