CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > Dobre fungujíci outdoor reseni pro 5 GHz
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
pvobr
Newbie

Registrován: 11.05.2003
Příspěvků: 63

Dobre fungujíci outdoor reseni pro 5 GHz Příspěvek č. 1 

Zdravím,

planujem v siti hromadnou vymenu 2,4 klientu na 5.

Hledam vhodne reseni nejlepe ve venkovnim boxu napajene po ethernetu.

1) ma smysl kupovat Mikrotik klienta, nebo staci neco postavene na ubiqi wipstation... max rychlosti clenum planujem cca okolo 10 Mbit.

2) co rikate na na straightcore 627ST?

Vsechny klienty mam cca do 300 m budou napojeni na sektor. A ap bude mikrotik 433AH (max 2 karty, tedy max dva sektory)

Hledam jen informace co bych mohl poridit... a jake mate zkusenosti.

Diky
Petr

Old Post 05.05.2009 v 10:20
pvobr je offline   Click Here to See the Profile for pvobr   Find more posts by pvobr   Click here to Send pvobr a Private Message   Click Here to Email pvobr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 2 

JC-217UF + RB411 + nejaky bezdrat. Idealni reseni, ktere nebudes menit pri tehle vzdalenosti, dokud ti bude stacit kapacita do 30Mbit.

__________________

Old Post 05.05.2009 v 11:35
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pvobr
Newbie

Registrován: 11.05.2003
Příspěvků: 63

Příspěvek č. 3 

Old Post 05.05.2009 v 13:16
pvobr je offline   Click Here to See the Profile for pvobr   Find more posts by pvobr   Click here to Send pvobr a Private Message   Click Here to Email pvobr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
raptor13
Newbie

Registrován: 29.01.2004
Příspěvků: 43

opravdové outdoor řešení Příspěvek č. 4 

no pokud chceš opravdové outdoor řešeni existuje jedina volba a to je Motorola CANOPY.. ostatní je WIFI hračka.. malé České čííípacké řešení ve střednědobém phledu k ničemu.. vyhozené feniky..

Old Post 05.05.2009 v 14:11
raptor13 je offline   Click Here to See the Profile for raptor13   Find more posts by raptor13   Click here to Send raptor13 a Private Message   Click Here to Email raptor13   Visit raptor13's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pvobr
Newbie

Registrován: 11.05.2003
Příspěvků: 63

Re: opravdové outdoor řešení Příspěvek č. 5 

Old Post 05.05.2009 v 14:42
pvobr je offline   Click Here to See the Profile for pvobr   Find more posts by pvobr   Click here to Send pvobr a Private Message   Click Here to Email pvobr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 6 

__________________

Old Post 05.05.2009 v 18:57
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 7 

hmm routerboard ... to je mor

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 05.05.2009 v 19:29
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
casio007
Newbie

Registrován: 12.02.2006
Příspěvků: 81

Příspěvek č. 8 

říkej si co chceš ale profící nasazujou Canopy, to je ověřena kvalita (viz 802.cz s několika tisíci klientů) , ostatní je amateřina.

Old Post 05.05.2009 v 19:36
casio007 je offline   Click Here to See the Profile for casio007   Find more posts by casio007   Click here to Send casio007 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 9 

hmm 802.cz ... nevim no .. kdyz si vezmes jak to s nima dopadlo ...

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 05.05.2009 v 19:51
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Defendrius
Newbie
zastupce cloudu 10.110


Registrován: 12.09.2005
Příspěvků: 82

Příspěvek č. 10 

Old Post 05.05.2009 v 20:33
Defendrius je offline   Click Here to See the Profile for Defendrius   Find more posts by Defendrius   Click here to Send Defendrius a Private Message     Visit Defendrius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pvobr
Newbie

Registrován: 11.05.2003
Příspěvků: 63

Příspěvek č. 11 

Dobra, zatim jeden ohlas na to ze pouzit RB 411, motorolu opravdu nechci,dekuji...

Nerikejte me, ze nikdo nepouziva nic od ubiqi... v budějcich jsou na kazdym druhym baraku (pak hned canopy)

Ma smysl pouzivat nstream? kdyz neni dual?

Petr

Old Post 05.05.2009 v 20:58
pvobr je offline   Click Here to See the Profile for pvobr   Find more posts by pvobr   Click here to Send pvobr a Private Message   Click Here to Email pvobr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Defendrius
Newbie
zastupce cloudu 10.110


Registrován: 12.09.2005
Příspěvků: 82

Příspěvek č. 12 

osobne pouzivam gentlebox s wispstationem a pro uzivatele to ma stejnej vykon jako s RB411 bych rek, pokud tam nepotrebujes nastavovat ten nstreme a nejaky dalsi vychytavky tak te jeste prijde vhod to nastavovani wispstationa a je to o dost levnejsi

Old Post 05.05.2009 v 21:04
Defendrius je offline   Click Here to See the Profile for Defendrius   Find more posts by Defendrius   Click here to Send Defendrius a Private Message     Visit Defendrius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 13 

__________________

Old Post 05.05.2009 v 21:09
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 14 

Old Post 05.05.2009 v 21:22
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 15 

to 6host .. ja muzu mluvit jen co mam, ze zkusenosti s cca 50 ti rb ... 433AH vzdy 3x karta R52H ... sestaveno tak, ze prvni karta 5G .. druha 2.4G .. treti 5G .......... no vyhazujeme to proto, ze casem (cca pul rok) se na tech kartach jak na 2.4 tak na 5G zacala jak kdyby ztracet citlivost ... tedy .. pri nasazeni mel klios (z pohledu apecka) treba -65 .............. postupne se dostal treba az na zoufale -92 ... no a to uz je smrt .. nepomohlo zadne preladeni nic .. prvne sem si myslel, ze to je zaruseno atd ... ale prd .. kdyz jsem tam dal treba wispa ... stejny kanal atd ... tak kliosi zase peknych -65 ............... tudiz byla jednoznacne chyba nekde v kartach R52H ............. tak se rozhodlo, ze RB433AH nechame jen jako eth routery tam kde je treba ... bo vykon (680Mhz) na maly router to docela ma ... ale jako wificko uz to nechcu ani videt .....

nevylucuju, ze se treba u wispu casem tez neco takeho ukaze ... ale .. zatim jich je nasazeno dost uz cca od zari ... a jedou porad pekne... tak doufam, ze to vydrzi jeste nejaky cas ..

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 05.05.2009 v 22:45
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 16 

hmm to je zajímavý, kvůli kartám zavrhueš celej routerboard. Tohle odpalování se mi stávalo jenom s blbýma anténama a špatný kabely. Jinak celá síť na tom jede úplně bez problému, chyba asi bude jinde.

__________________

ja to nebyl

Old Post 05.05.2009 v 23:03
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:05.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz