CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > CANOPY vs. šrot
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
raptor13
Newbie

Registrován: 29.01.2004
Příspěvků: 43

CANOPY vs. šrot Příspěvek č. 1 

Old Post 13.05.2009 v 15:11
raptor13 je offline   Click Here to See the Profile for raptor13   Find more posts by raptor13   Click here to Send raptor13 a Private Message   Click Here to Email raptor13   Visit raptor13's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 2 

Jaky velky rozdil je mezi nasim spatnym wifi a OFDM canopy? Vytraci se tam jedina vyhoda a to je drsna modulace.

__________________

Old Post 13.05.2009 v 15:34
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
raptor13
Newbie

Registrován: 29.01.2004
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 3 

Old Post 13.05.2009 v 15:52
raptor13 je offline   Click Here to See the Profile for raptor13   Find more posts by raptor13   Click here to Send raptor13 a Private Message   Click Here to Email raptor13   Visit raptor13's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 4 

__________________

Old Post 13.05.2009 v 16:37
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 5 

no, když atherosa přepnu na 10MHz kanál získám taky lepší vlastnosti a pomocí nstreme podobných vlastností jako TDD/TDMA i když ne tak dobrých ale šance tu je.

Canopy používá dobrou technologii ale za tu cenu to neprodám a to se některým nelíbí ani cena za RB411 v jirousboxu a raději si koupí nanostation.

Pokud budu používat wifinu na kanálu 10MHz tak prorazim o dost víc a defakto 2x počet bodů či sektorek což mě přivádí na zajímavou myšlenku a přesně toho asi využívá i canopy a 20Mbit což v reálu nebude 20Mbit ale spíš o něco míň ale i tak je to furt rychlost až až.

Už jenom tim že přepnu kanál na 10MHz se zvíší citlivost karty a ne o málo + co jsem zkoušel tak i stabilita.

__________________

ja to nebyl

Old Post 13.05.2009 v 16:42
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
raptor13
Newbie

Registrován: 29.01.2004
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 6 

To Soooc + hapi: CNP 400 má na 10Mhz kanále lehce přes 19Mbps reálné propustnosti... CNP 430 na 20Mhz (sorry) cca 40Mbps reál. Cena cena no rad bych něco řekl k 430ce ale nejdřív po 29.5 (setkaní MOTO v Brně) ještě doplním jeden v jiném foru napsaný fakt: díky TDD/TDMA si můžete jakkoliv hrát s priorizací paketu už na radiové vrstvě taktéž libovolně omezovat propustnost již na straně klienta.. jinak obecně MOTO SW netuhnou.. (jasně nějakej bug má každá verze svyjímkou zlaté 7.3.6 no upřímě doufám že ze 430 se stane nástupce 200 pro ty kteří to se službama myslí opravdu vážně...

Old Post 13.05.2009 v 16:53
raptor13 je offline   Click Here to See the Profile for raptor13   Find more posts by raptor13   Click here to Send raptor13 a Private Message   Click Here to Email raptor13   Visit raptor13's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 7 

no tak ja cekam na tu cenu ... pak se treba rozhodnu

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 13.05.2009 v 17:15
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb
Senior Member

Registrován: 29.10.2004
Příspěvků: 809

Příspěvek č. 8 

__________________

Old Post 13.05.2009 v 23:17
superweb je offline   Click Here to See the Profile for superweb   Find more posts by superweb   Click here to Send superweb a Private Message     Visit superweb's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

M vs. W Příspěvek č. 9 

Kazdy si musi uvedomit, ze WiFi bylo projektovane pro indoorovou distribuci signalu s nedefinovanym poctem zarizeni s trvdym durazem na cenu.

To ze to reseni nekdo znasilnil je vec druha..

Vellkou vyhodou Konopek je, ze se jedna o proprietarni vyrobky, ktere maji primo inbuildovane anteny, koaxialni vedeni, tudiz jejich radiove parametry jsou jasne definovane z vyroby a nikdo neresi utlumy na kabelech, odrazy.
Kdyz si clovek veme Wificko, tak tech bodu kde se da co posrat jsou tuny. Bllbej pigos, blbej kabel, blba antena, tak samozrejeme potom i blbej vysledek, protoze pokud se kabel ma promlatit pres tolik hnoje, musi ho to nekde poznamenat..
Mohu jenom tise konstatovat, ze pokud se nezanedba RF cast, tak pres 20 MHz kanal lze na wifine na MP protlaciit kolem 26mbit a vzhledem k jednoduchosti spravy a nakladum porizeni neni celkem co resit..
Rekl bych to asi nasledujicne: Nevis co delas a nezajima te to, urcite ber Kanopky, ty te namj kde zklamat.

__________________

Old Post 14.05.2009 v 07:51
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
casio007
Newbie

Registrován: 12.02.2006
Příspěvků: 81

Příspěvek č. 10 

ja to vidim i vsude u sousedu, nejprve byly videt panelove anteny, pak prisly ruzne yaginy, nakonec sita jako krava. Porad problem, laborovani, nataceni anten vsemi smery. No a posledni dobou na kazdem druhem baraku nanuk Canopy, a nikde nevidim ze by se v tom nekdo hrabal. Proste dukaz misto slibu.

Old Post 14.05.2009 v 16:30
casio007 je offline   Click Here to See the Profile for casio007   Find more posts by casio007   Click here to Send casio007 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Cajrix
Newbie

Registrován: 27.10.2003
Příspěvků: 58

Příspěvek č. 11 

tak s tim souhlasim a uvidime co ta 430, za kolik a kdy.

Old Post 14.05.2009 v 16:32
Cajrix je offline   Click Here to See the Profile for Cajrix   Find more posts by Cajrix   Click here to Send Cajrix a Private Message   Click Here to Email Cajrix   Visit Cajrix's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pihhan
Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 493

Příspěvek č. 12 

Ahá, vy jste byli s těma motorolama v zimě na FITu v Brně, že jo? Jsem si říkal, co tam ti lidi chcou propagovat za předraženou wifinu, se mě zdá, že to bylo asi to, o čem se tu mluví teď.

Jako nevim, podle mě nemá profesionální technologie co dělat v nekoordinovaném volném pásmu. Ono ta technologie může být jaká chce, když vám přijde nějakej moula s 3 všesměrama na 5GHz a začně to tam žhavit na všechny strany, tak vám žádné TDM nepomůže a pojede to stejně blbě, jako jiným wifi. Že 5GHz pásmo není ještě přeplněné k prasknutí neznamená, že brzo nebude. Až se bude v jednom prostoru modulovat signál ze 3 současně vysílajících AP libovolné technologie, žádná synchronizace GPSkou vám nepomůže ke kvalitnímu provozu. Leda by to umělo i širokopásmovou rušičku s CDMA kódováním.

Profíci by měli tahat optiky, ať se někdy někam pohnem

__________________

tisnov.czf

Old Post 14.05.2009 v 17:10
pihhan je offline   Click Here to See the Profile for pihhan   Find more posts by pihhan   Click here to Send pihhan a Private Message   Click Here to Email pihhan   Visit pihhan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 13 

to pihhan - optiky v meste ... ale do rodinych baraku v dedine kde mas 99 obyvatel ?

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 14.05.2009 v 17:13
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vydrat
Senior Member

Registrován: 12.12.2003
Příspěvků: 736

Příspěvek č. 14 

Problem je ve vesnicích kolem 400 - 600 lidech (tj tak 100 zájemců - členů os)... na optiku je to málo, na wifinu - pokud počítám že tam člověk není v "éteru" sám docela dost... také řešíme tenhle problémek.... ale motorola řešení není to pravé.... takže holt klasika na 5G....

__________________

Rád se hrabu v čemkoliv......
BOK.Net Vejprnice

Old Post 14.05.2009 v 18:11
vydrat je offline   Click Here to See the Profile for vydrat   Find more posts by vydrat   Click here to Send vydrat a Private Message   Click Here to Email vydrat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb
Senior Member

Registrován: 29.10.2004
Příspěvků: 809

Příspěvek č. 15 

vychazim z toho co lidi chteji - a to je predevsim levnej net. Kdyz postavim klienta za 3000 vcetne prace na rb411 se slusnou antenou(jejiz zisk a kvalitu si muzu svobodne vybrat z nepreberne nabidky trhu), muzu jim to jaksi nabidnout o "neco" levneji, nez kdyz me klient stoji nejakejch 20-30 tis.
Ze obcas odejde minipci za 500, tak se proste vymeni a klient zustane v hrosim pripade den bez netu. Zdroj, kterej taky semtam odejde, ma i Canopy. RB neodchazeji a anteny a kabely, kdyz se udelaji poradne(nebo se pouzije box s integrovanou antenou), vydrzi dlouha leta.

__________________

Old Post 14.05.2009 v 19:27
superweb je offline   Click Here to See the Profile for superweb   Find more posts by superweb   Click here to Send superweb a Private Message     Visit superweb's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
raptor13
Newbie

Registrován: 29.01.2004
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 16 

to casio007: dík jak jsem psal co MOTO napise to platí..
to Pihhan: JJ přednašel jsem tam o GPONU.. (to je ale jina liga, pro ty kteří staví optiku.. žadne PtP "switche" plné problémů.. ) ((možna bych na to založil další vlakno.. (pokud chcete o GPONU můžu vyprávjet hodiny.. nebo pokud by byl zájem udělám pro 5-15 lidi celodenní prezentaci s občerstvením: zdarma stačí říct..
Jinak CANOPY 200 2FSK/4FSK bude stíhat i v hodně zasviněném prostředí.. přeci jen odstup signal šum 3db u 2FSK modulace.. je jasnej.. a obecně FM modulaci nevadí brajgl na pozadí.."pěkně překreje pásmo" u OFDM (WIFI,CNP 400, 430 je to obraceně..) něco málo dožene kvalita radia, systemovej zisk ATP.. je to propustnost na ukor robustnosti (radiové odolnosti) takže až díky rf bordelu budou WIFI a OFDM like demodulovat na základni modulaci kde s odřenejma ušima pojedou 4Mbps FM bude pořád valit 7 alt. 14Mbps... toliko faktu. TDD zabezpečí to že se zařízení CANOPY 200,4xx neruší navzájem bez ohledu zda je používá Evžen speed net nebo Otik super network.. o5 pokud by byl zájem jsem ochoten udělat pro zájemce přednášku... Jinak jak vypadá 2,4 to věděj všichni CNP je i pro 2,4.. no měli by jste vidět co se dělo když jsem si s tím hrál.. přežije to fakt slušnej bordel.. (chudaci WIFKAři..) jinak aby jste mě nenařkli z bludu pokud budu mít na bodě 2 rádia jedno WIFI a jedno CNP a pojedou na stejném kmitočtu se stejnejma RF urovněma nepojede nic.. ale CNP začne 3db fungovat na 100% WIFKa tak 11db... stěží.. (pls odborniky o potvrzení)

to vydrat: řešení to má.. před našim projektem optiky v Pce -B4 a Hradci Králové - Magnalink jsme strávili 2 roky koumáním všeho a všude... znám pár řešení ktere používají seveřané kdy to i v takto malém počtu jde.. ale jinak optika do rodiných domku je masakr.. i při developerské koordinaci.. ale cesta je.. řeknu trapně první krok je GPON...

to superweb: garantuji ti že CNP 200 sic dražší se ti vráti do cca 18 měsícu na servise.. pokud teda nemakáš zadarmo.. ja teda ne..

Old Post 14.05.2009 v 21:11
raptor13 je offline   Click Here to See the Profile for raptor13   Find more posts by raptor13   Click here to Send raptor13 a Private Message   Click Here to Email raptor13   Visit raptor13's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 20:15.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz