CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > CANOPY vs. šrot
12345678 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Příspěvek č. 17 

Old Post 15.05.2009 v 06:25
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 18 

tohle beru jako velkej ftip. To co píšeš se v reálu vůbec neděje.

__________________

ja to nebyl

Old Post 15.05.2009 v 06:37
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 19 

to hapi .. tak to nevim kde jsi na to prisel ... ale pravdou je, ze podobne chovani co popisuje dulik uz jsem zazil ... takze zas tak daleko od pravdy to asi nebude ...

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 15.05.2009 v 06:45
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 20 

přišel jsem na to jednoduše. Stačí si na APčku ve městě nastavit stejnej kanál jako někdo jinej a hned je vidět nárůst latence a ztráty a menší rychlosti. Stačí skočit na kanál vedle a je to v pořádku.

Co tedy navrhuješ, nepoužívat CM9 ale R52?

__________________

ja to nebyl

Old Post 15.05.2009 v 06:49
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dade_Marfi
Senior Member

Registrován: 22.05.2003
Příspěvků: 2371

Příspěvek č. 21 

no R52 rozhodne ne ... kvuli nim vyhazujem vsechny RB ...

spis jsem zvazoval nejakou karticku od UBNT ...

__________________

..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- freenet, education

Old Post 15.05.2009 v 06:52
Dade_Marfi je offline   Click Here to See the Profile for Dade_Marfi   Find more posts by Dade_Marfi   Click here to Send Dade_Marfi a Private Message   Click Here to Email Dade_Marfi   Visit Dade_Marfi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 22 

R52 uspěšně používám v RBčkách bez problému. UB5 je defakto stejná s lepšími parametry. Pokud to srovnám podle chipsetů, tedy jestli se dá prodejcům věřit, že uváději správný chipsety karet, tak jsou ty karty stejný.

__________________

ja to nebyl

Old Post 15.05.2009 v 06:58
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Příspěvek č. 23 

Old Post 15.05.2009 v 07:00
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 24 

Jo, tohle chápu že když to dáš na stejnej kanál tak to je rozumný řešení ale vem si, že potřebuješ mít spoj kvalitní a ne se dělit s někym o rychlost na kanále. Takhle nemůžeš přece provozovat spoje s tim že budeš na kanálech byť třeba sám se sebou.

Jaký teda wifi zařízení je podle tebe bezproblému? Jaká wifi kartička je schopná pracovat.

Jo a ten pokus z 2x802.11g na stole je trochu blbej, každej ví že se kanály do stran překrejvaji takže si dej to jedno APčko o 5 kanálů dál a uvidíš jak to pojede. Nebo to rovnou zkus v 802.11a a tam můžeš nastavit APčka přímo vedle sebe i s CM9 a bez problému pojedou na max obě.

__________________

ja to nebyl

Old Post 15.05.2009 v 07:12
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Příspěvek č. 25 

Old Post 15.05.2009 v 07:14
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Příspěvek č. 26 

Old Post 15.05.2009 v 07:27
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 27 

dulik:
Sliboval jsi, ze nam udelas prednasku.. Docela bych mel zajem si ji poslechnout. Udelas to nekdy v dohledne dobe a dohlednem miste?

Ten pokus na stole zni zajimave a verim, ze dokud obe ty site budes mit v 1 mistonsti, tak to pojede. Ale ja mam zkusenosti s WiFi siti, ktera ma desitky jednotek po cele Praze a rusi uz sama sebe kvuli "hidden node" problemu. Pokud das na jeden kanal dve site v takovem stavu, tak dost pochybuju, ze se nejak dohodnou.
Ve wifi siti ti veskery Collision Avoidance dela AP na zaklade nastaveneho parametru RTS. Pokud je vypnuty, tak koliduji stejne vesele dva ramce jako ramec a sum. Tedy by se ony 2 hypoteticke site musely stejne dohodnout, protoze vetsina lidi RTS IMHO nepouziva.
Provoz vysilany dvema AP na 1 strese se tedy rusit nebude, ale ke svym hidden nodum pridas jeste ty od souseda :-)

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 15.05.2009 v 08:02
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb
Senior Member

Registrován: 29.10.2004
Příspěvků: 809

Příspěvek č. 28 

__________________

Old Post 15.05.2009 v 08:07
superweb je offline   Click Here to See the Profile for superweb   Find more posts by superweb   Click here to Send superweb a Private Message     Visit superweb's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 29 

A jeste dotaz - jak je to v pasmu 5GHz? Ma Atheros spatnou frekvencni citlivost a necha se rusit sousednim kanalem i tam?

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 15.05.2009 v 08:07
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Příspěvek č. 30 

Old Post 15.05.2009 v 08:28
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Příspěvek č. 31 

__________________

Old Post 15.05.2009 v 08:46
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 32 

__________________

ja to nebyl

Old Post 15.05.2009 v 10:43
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:34.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz