CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > R52N miniPCI karta 802.11n
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

R52N miniPCI karta 802.11n Příspěvek č. 1 

__________________

Old Post 31.05.2009 v 12:52
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 2 

asi jsi zapoměl, že celá wifi je dělaná na pokojovej přenost. Ale k věci. V průběhu týdne otestuji 802.11n v realu. Pak poskytnu reálné info.

__________________

ja to nebyl

Old Post 31.05.2009 v 17:34
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 3 

Již se těším zajímalo by mne jestli se bude chovat nějak lépe v "a" "n"ko mne nejak moc nebere.

No tak aspon měření z jednoho konce officu na druhý ten stůl je fakt málo. k.

__________________

Old Post 31.05.2009 v 18:56
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 4 

no jasný no, o to mi jde. Taky čekám od novýho chipsetu něco lepšího na 802.11a. Měly by tam bejt nějaký nový věci který budoou konečně fungovat oproti například CM9 či R52

__________________

ja to nebyl

Old Post 31.05.2009 v 19:02
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jiricekVFR
Newbie

Registrován: 31.05.2005
Příspěvků: 40

Příspěvek č. 5 

Udělal už někdo nějaký test, jak je na tom karta s propustností?

Old Post 09.06.2009 v 07:54
jiricekVFR je offline   Click Here to See the Profile for jiricekVFR   Find more posts by jiricekVFR   Click here to Send jiricekVFR a Private Message   Click Here to Email jiricekVFR     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 6 

něco jsem doma zkoušel ale nezdá se mi to. Dvě RB411 proti sobě s touhle kartou a kdž se dá jedna anténa a 20MHz kanál (na 40MHz to neběželo) tak bylo zlepšení o 6Mbit bez nstreme a o 10Mbit s nstreme čili 30Mbit bez a 50Mbit s. Pokud jsem zapnul druhou anténu, nic se nezměnilo. Tak jsem laboroval s rozmístěním pendreků po bytě a bez nstreme to nedalo víc jak 36Mbit. Pokud jsem ho zapnul, tak rychlost při správně umístěných anténám najednou vylítla jednim směrem až na hranici ethernetu. Sice to už byl 40MHz kanál ale i tak to bylo zajímaví. Ovšem stačilo hnout s anténami a vrátilo se to rychlostí spátky do doby kamený (802.11a).

__________________

ja to nebyl

Old Post 09.06.2009 v 08:08
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
VitisEK
Registered
zastupce cloudu 10.120


Registrován: 27.09.2004
Příspěvků: 283

User is Mapper

Příspěvek č. 7 

Neni na to procesor RB411ky trosku malo?

A co vyuziti dvou polarizaci?

__________________

Vitis
http://www.mh2net.cz

Old Post 09.06.2009 v 18:00
VitisEK je offline   Click Here to See the Profile for VitisEK   Find more posts by VitisEK   Click here to Send VitisEK a Private Message     Visit VitisEK's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 8 

RB411 měly ještě asi 1/3 procesoru volnou takže tam problém nebyl. nemám doma potřebný množstvý směrovek jinak bych to testnul.

__________________

ja to nebyl

Old Post 09.06.2009 v 18:02
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 9 

__________________

Old Post 09.06.2009 v 20:27
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 10 

__________________

Old Post 09.06.2009 v 20:49
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 11 

ja vim ja vim, ale nemám je k dispozici takže to netestnu. Teď spíš schánim něco co můžu dát do hliníkovýho boxu a má to gbit ethernet a nepotřebuje to chladit a taky to nepotřebuje ATX zdroj. RB600 nepočítám. Je to drahý a ne moc výkoný.

Ovšem teď mě napadá, jestli funguje mimo tak jak si myslim, tak musí signál bez problému dorazit od jedný antény k oboum na druhý straně a tim pádem obě museji bejt nejlépe v jedný polarizaci a každá v jedný. Každopádně záleželo na správný nasměrování i pendreků a i tak to nedosahlo bez nsterme větší rychlost než 802.11a s nstreme i když rate ukazovalo spojení na 300Mbit.

__________________

ja to nebyl

Naposledy upravil hapi 09.06.2009 v 21:11

Old Post 09.06.2009 v 21:07
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 12 

No ja si R52n a duplexni anteny objednam pri nejblizsi objednavce a namontuju to nekam na nejakou testovaci trasu.

Problem spis vidim v softwaru. Zatim nemam info o tom ze by to madwifi/ath5k/ath9k umel.

__________________

Old Post 09.06.2009 v 21:21
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
VitisEK
Registered
zastupce cloudu 10.120


Registrován: 27.09.2004
Příspěvků: 283

User is Mapper

Příspěvek č. 13 

__________________

Vitis
http://www.mh2net.cz

Old Post 10.06.2009 v 00:07
VitisEK je offline   Click Here to See the Profile for VitisEK   Find more posts by VitisEK   Click here to Send VitisEK a Private Message     Visit VitisEK's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 14 

a neni to náhodou naopak? Že Nko neni primárně na odrazy ale že je schopný z odrazů dostat čitelnej signál pomocí druhý antény?

__________________

ja to nebyl

Old Post 10.06.2009 v 07:57
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 15 

__________________

Old Post 10.06.2009 v 09:32
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 16 

můj názor je podobnej, takže můžu spolehlivě říct, že 802.11n je uplně na houby. Jediných koudných rychlostí jsem z toho dostal pouze ze zapnutým nstreme na mikrotiku, takže pro zařízení který to nemaji je to úplně vo ničem a hádat se tu o 6Mbit na stole nebudu protože to nic moc nepřineše.

Ale stejně mě zajímá jak je možný že s nstreme to vytahnulo víc než 3x tolik. Asi možná ještě nemaji dolazený ovladače.

__________________

ja to nebyl

Old Post 10.06.2009 v 09:41
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:15.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz