CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 10+GHz > Problematika mereni a instalace pojitek v pasmu 10GHz
12345678 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 17 

__________________

Old Post 03.06.2009 v 13:01
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Příspěvek č. 18 

__________________

Owner rpt+Echolink OK0BEZ
http://www.ok0bez.com
http://www.ok1mjo.com
http://aprs.fi/?call=a%2FOK1OEM-1

Naposledy upravil -=RYS=- 03.06.2009 v 13:19

Old Post 03.06.2009 v 13:09
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
libor
Senior Member
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 22.05.2002
Příspěvků: 726

Příspěvek č. 19 

__________________

Old Post 03.06.2009 v 13:11
libor je offline   Click Here to See the Profile for libor   Find more posts by libor   Click here to Send libor a Private Message     Visit libor's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 20 

Protože se výrobou ani ničím jiným nezabývám měření jsem udělal kontrolně a opravdu jsem nepředpokládal, že by ho po mne někdo někdy chtěl. Měření jsem si dělal pro jistotu protože jsem na spektráku SD vyděl další zařízení vysílající okolo nebo naprosto jinde i přes sebe a pod. po měření nezávislým jiným zařízením R&S než SD jsem se ujistil, že u všech 4 jednotek je vše ok včetně okolních signálů tak jak na spektráku SD. Druhým důvodem bylo to, že v blízkosti našich AP jsou vždy nějaké BTS T-mobile nebo O2. Tudíž nemám ho, ale mohu si zařídit půjčení a znovu změření.

Pardon R&S sunt z trznice? Zarizeni teto firmy pouzivaji mobilni operatori, TV a R broadcasteri, složky Integrovaného záchranného systému a různé laboratoře a další. Mimo jiné když pro většinu z nás bylo vrcholem digitálního věku digitální hodinky z tržnice tato firma již vyráběla okolo roku 1986 měřící přístroj úrovně signálu CB-100 o váze cca 2 kg včetně baterie s displayem a možností tlačítkové volby funkcí. V té době firma mikrokom a její výrobky tuším ani neexistovaly.

Co se týká měření říkal jsem tu kdesi, že k měření je nejlepší ta anténa která tam bude pak bych mluvil o korektním měření přijít s čímkoliv co chytne maximálně sítě okolo je dobré tak na orientační měření.

Vypoctem podle zákona CTU (?) fyzikálního(?) nebo jiného a tedy jakého? K.

__________________

Naposledy upravil kabelnet 03.06.2009 v 13:23

Old Post 03.06.2009 v 13:20
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 21 

__________________

Old Post 03.06.2009 v 13:32
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 22 

__________________

Old Post 03.06.2009 v 13:56
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
libor
Senior Member
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 22.05.2002
Příspěvků: 726

Příspěvek č. 23 

__________________

Old Post 03.06.2009 v 14:06
libor je offline   Click Here to See the Profile for libor   Find more posts by libor   Click here to Send libor a Private Message     Visit libor's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
libor
Senior Member
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 22.05.2002
Příspěvků: 726

Ad TV měřák Příspěvek č. 24 

Výraz "TV měřák" zní dost pejorativně. Přitom se jedná o klasický spektrální analyzátor doplnený dalšími vlastnostmi, tedy o zpracování TV signálu.

__________________

Old Post 03.06.2009 v 14:11
libor je offline   Click Here to See the Profile for libor   Find more posts by libor   Click here to Send libor a Private Message     Visit libor's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 25 

__________________

Naposledy upravil kabelnet 03.06.2009 v 14:22

Old Post 03.06.2009 v 14:15
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 26 

Summit musi lezt z kanalu, protoze teorii neoblafne. Mame 28MHz kanal. Ten ma podle shannona nejakou kapacitu (tu jsem nekde ve vlakne pocital, je to zavisle na SNR a sirce kanalu). Ta kapacita je vyssi nez 100Mbit. Az po sem vse ok.

Jenze Summit pouziva QAM16. Tzn 16ti stavovou modulaci a je tedy schopen prenest v jednom zatahu 4bitovou informaci.

Pokud mame kanal 28MHz, tak teoreticky (bez rezije atd.) jsme schopni prenest s QAM16 az 112Mbit. Jenze rezije je svine a proto se toho krasne teoreticke cislo deli 1,2 u tech nejlepsich spoju (Ceragon atd). 112/1,2 je 93,3Mbit, coz je maximalni prenosova kapacita bez zapocteni rezije TCP. A summit tvrdi, ze ma 100Mbit hrube a 95,5Mbi netto TCP. Z toho vypoctu je zrejme, ze summit jede mimo kanal, protoze do 28MHz kanalu neni mozno s 16ti stavovou modulaci narvat tolik mbit. Ano, je z kanalu venku o par MHz, ale je z nej.A jestli ti to tvuj profi meracek neukaze, tak ho jdi reklamovat :-)

__________________

Old Post 03.06.2009 v 14:28
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 27 

Dobře to je teorie, za prvé nikdo z nás neví zda si nedokázily snížit režii na tolik že, to pak lze počítat ne 1,2, ale třeba 1,18 nebo 1,17 které tomu pak odpovídá. Za druhé 1,2 je teoretická veličina kdežto můj měřák pracuje z skutečnou fyzikální veličinou a to je sakra rozdíl. Teoreticky v podstatě skoro existuje perpetum mobile prakticky nikoliv.
Vycházíme z 1 měření kdy druhé měření na více zařízeních mne to neprokázalo což jsou praktika nikoliv teorie.
Hádat se o teorii a praxi už fakt ne.
Hezký den jdu pracovat. K.

__________________

Old Post 03.06.2009 v 14:55
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Julian
Junior Member

Registrován: 27.11.2002
Příspěvků: 210

User is Mapper

Příspěvek č. 28 

Old Post 03.06.2009 v 15:20
Julian je offline   Click Here to See the Profile for Julian   Find more posts by Julian   Click here to Send Julian a Private Message   Click Here to Email Julian     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
janskyt
Junior Member

Registrován: 14.06.2007
Příspěvků: 116

Příspěvek č. 29 

Old Post 03.06.2009 v 17:29
janskyt je offline   Click Here to See the Profile for janskyt   Find more posts by janskyt   Click here to Send janskyt a Private Message     Visit janskyt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Příspěvek č. 30 

__________________

Old Post 03.06.2009 v 17:30
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Příspěvek č. 31 

__________________

Old Post 03.06.2009 v 17:39
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 32 

Old Post 03.06.2009 v 18:01
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:54.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz