CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > Ubnt RouterStation + CM9
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
peyrak
Newbie

Registrován: 19.08.2002
Příspěvků: 43

Ubnt RouterStation + CM9 Příspěvek č. 1 

Ahoj.

Mam 2x RouterStation s CM9. Snazim se udelat Point-to-point spoj. Openwrt tam je originalni od vyrobce (KAMIKAZE (bleeding edge, r15349)). Jednu CM9 nastavuju jako AP a druhou jako STA. Problem je v tom ze ta STA se mi chyti na AP pouze kdyz mam zvlastni frekvence (treba kanal 36 - 5.18 GHz). Kdyz nastavim v podstate cokoli jineho tak je STA porad "Not-Associated" a akorat se v iwconfig meni kanaly. Zkousel jsem dat obe karty to modu adhoc a to se mi nepodarilo vubec.

RS1 /etc/config/wireless:
config wifi-device wifi0
option type atheros
option hwmode 11a
option channel 120

config wifi-iface
option device wifi0
option mode ap
option ssid pokusne
option encryption none

RS2 /etc/config/wireless:
config wifi-device wifi0
option type atheros
option hwmode 11a
option channel 120

config wifi-iface
option device wifi0
option mode sta
option ssid pokusne
option encryption none


Podobnym zpusobem se mi chova CM9 ve WRAPu s OpenWrt Kamikaze 8.09. Tam se snazim pripojit na ISP (5.6GHz) a taky to nejde. Mikrotik Routeros na tom samym zarizeni jede jak vino takze to bude nejspis tim OpenWrt (nebo mnou).

Jeste doplnim ze vsechny CM9 jsem nastavil atheros band utilitou na 32 kanalu (nejvic)

Nevite nekdo co je za problem, popripade co delam spatne?

Old Post 02.08.2009 v 08:43
peyrak je offline   Click Here to See the Profile for peyrak   Find more posts by peyrak   Click here to Send peyrak a Private Message   Click Here to Email peyrak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Defendrius
Newbie
zastupce cloudu 10.110


Registrován: 12.09.2005
Příspěvků: 82

Příspěvek č. 2 

vypada to jako spatne nastavena country, default je tam neco na tech kanalech jak rikas a po prepnuti na czech by to melo bejt v phoo

Old Post 02.08.2009 v 08:58
Defendrius je offline   Click Here to See the Profile for Defendrius   Find more posts by Defendrius   Click here to Send Defendrius a Private Message     Visit Defendrius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
peyrak
Newbie

Registrován: 19.08.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 3 

No ja myslel ze me to ten kanal nedovoli nastavit. Ted mi to dovoluje v poho (iwconfig ath0 channel 120 treba). Country jsem zkousel nastavovat ale nejak mi to blblo. Kde to mam nastavit? v /etc/config/wireless nebo v /etc/modules.d/50-madwifi ?

Dik

Old Post 02.08.2009 v 09:13
peyrak je offline   Click Here to See the Profile for peyrak   Find more posts by peyrak   Click here to Send peyrak a Private Message   Click Here to Email peyrak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
peyrak
Newbie

Registrován: 19.08.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 4 

# cat /proc/sys/dev/wifi0/regdomain
96

ale kdyz mam v /etc/config/wireless "country 276 tak mi to v dmesg napise:

MadWifi: ath_getchannels: Unable to collect channel list from HAL; regdomain likely 96 country code 276
ath_pci: ath_attach failed: -22

co s tim?

zkousel sem pres ath_info vypsat informace ale jak to spustim tak system zatuhne :(

Old Post 02.08.2009 v 10:50
peyrak je offline   Click Here to See the Profile for peyrak   Find more posts by peyrak   Click here to Send peyrak a Private Message   Click Here to Email peyrak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
peyrak
Newbie

Registrován: 19.08.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 5 

Tak jsem karty hodil na desktopu pres ath_info do jiny regdomain. Zkousim 0x37 a 0x61 ale stale vidim jenom toto:

ath0 53 channels in total; available frequencies :
Channel 01 : 2.412 GHz
Channel 02 : 2.417 GHz
Channel 03 : 2.422 GHz
Channel 04 : 2.427 GHz
Channel 05 : 2.432 GHz
Channel 06 : 2.437 GHz
Channel 07 : 2.442 GHz
Channel 08 : 2.447 GHz
Channel 09 : 2.452 GHz
Channel 10 : 2.457 GHz
Channel 11 : 2.462 GHz
Channel 12 : 2.467 GHz
Channel 13 : 2.472 GHz
Channel 36 : 5.18 GHz
Channel 40 : 5.2 GHz
Channel 42 : 5.21 GHz
Channel 44 : 5.22 GHz
Channel 48 : 5.24 GHz
Channel 50 : 5.25 GHz
Channel 52 : 5.26 GHz
Channel 56 : 5.28 GHz
Channel 58 : 5.29 GHz
Channel 60 : 5.3 GHz
Channel 64 : 5.32 GHz
Channel 100 : 5.5 GHz
Channel 104 : 5.52 GHz
Channel 106 : 5.53 GHz
Channel 108 : 5.54 GHz
Channel 112 : 5.56 GHz
Channel 114 : 5.57 GHz
Channel 116 : 5.58 GHz
Channel 120 : 5.6 GHz
Current Frequency:5.5 GHz (Channel 100)

A chova se to porad prapodivne. Nekdy se to pripoji, nekdy ne.

Googluju jako blazen ale nenasel jsem nikde osvetseny regdomain vs country code pro CR.

Old Post 02.08.2009 v 13:38
peyrak je offline   Click Here to See the Profile for peyrak   Find more posts by peyrak   Click here to Send peyrak a Private Message   Click Here to Email peyrak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
peyrak
Newbie

Registrován: 19.08.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 6 

no tak nakonec pomohlo nastavit regdomain na 0x34 (tam je treba Bulharsko)

# ath_info -w 0x00100000 regdomain 0x34

Ted vidim vsechny kanaly az do 5.7GHz. Zajimavy. Jo a s tim, ze se to nechce naasociovat jsem to taky poresil. Proste staci pockat nekolik minu a ono se to chytne. Nebyl jsem dost trpelivy.

Old Post 03.08.2009 v 09:55
peyrak je offline   Click Here to See the Profile for peyrak   Find more posts by peyrak   Click here to Send peyrak a Private Message   Click Here to Email peyrak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
peyrak
Newbie

Registrován: 19.08.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 7 

btw na 150m mi to protahne s 16dbi antenama stabilne 35Mbit/s na TCP (mereno iperfem a 2x pc pripojenymi na RS). Uplne stejne jako na stole...

Old Post 03.08.2009 v 09:58
peyrak je offline   Click Here to See the Profile for peyrak   Find more posts by peyrak   Click here to Send peyrak a Private Message   Click Here to Email peyrak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Virnik
Senior Member

Registrován: 13.01.2004
Příspěvků: 602

Příspěvek č. 8 

ath_info nelze pouzit pro zapsani regdomain primo v RS? mam identicky problem, moc se mi nelibi to, ze to budu muset ze strechy sundat a prepsat v redukci na pc doma... jine reseni neni?

__________________

V.I.R.N.I.K: Vigiliant Individual Responsible for Nocturnal Infiltration and Killing
Resistance is, and always has been futile...

Old Post 07.11.2009 v 09:27
Virnik je offline   Click Here to See the Profile for Virnik   Find more posts by Virnik   Click here to Send Virnik a Private Message   Click Here to Email Virnik   Visit Virnik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ifiw
Junior Member

Registrován: 27.06.2007
Příspěvků: 170

Příspěvek č. 9 

lze do RouterStation (Pro) napumpovat tedy i AirOS znamy z UBNT Wisp,Nano,Loco ? Jakou verzi pripadne...pro jaky vyrobek...samotne UBNT AirOS pro RouterStation nenabizi,na webu ani prt...ci jak na to ?

docetl jsem se taky nejake info o dd-wrt ale moudry z toho nejsem,je li free ci placeny...

diky

Naposledy upravil ifiw 20.06.2010 v 13:09

Old Post 20.06.2010 v 12:56
ifiw je offline   Click Here to See the Profile for ifiw   Find more posts by ifiw   Click here to Send ifiw a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
standa99
Junior Member

Registrován: 01.10.2003
Příspěvků: 127

Příspěvek č. 10 

Naposledy upravil standa99 20.06.2010 v 13:53

Old Post 20.06.2010 v 13:49
standa99 je offline   Click Here to See the Profile for standa99   Find more posts by standa99   Click here to Send standa99 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:24.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz