CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > IFB+HTB = zásek, CPU STUCK
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

IFB+HTB = zásek, CPU STUCK Příspěvek č. 1 

Ahoj,

mám shaper na linuxu, řeší shaping obou směrů na jednom IFB rozhranní, rozhazování je přes TC Filter a hash tables. Jakmile to spustím, tak to běží bezproblému, ale po cca 10-40 minutách se to zasekne s chybou:

bug soft lock up - cpu 3 and cpu 0 stuck for 61s! (swapper 0, events3: 18)


Zkusil jsem to na jiným stroji, jestli to neni HW chyba a není.

Zajímavý je, že jakmile jsem stejnou konfiguraci pustil v VMWARE, pouštěl přes to stejnej provoz, tak se to nezaseklo.

Prostě to nechápu. Netušíte někdo v čem by mohl být zakopaný pes?

Díky

Petr

Old Post 14.04.2010 v 14:21
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zetneteork
Old Post 15.04.2010 09:27
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] (Moderated by p.salek) Příspěvek č. 2 
MiraCT
Junior Member

Registrován: 01.11.2002
Příspěvků: 276

Příspěvek č. 3 

Předpokladam, ze jsi to ani nezkousel. To se se tam popisuje neumi shapovat upload pri pouziti NATu. Z toho duvodu se pouziva bud IMQ nebo IFB. Take se tim daji omezovat down+up soucasne v jedne tride(vhodne pro halfduplexni pripojeni).

Old Post 15.04.2010 v 11:44
MiraCT je offline   Click Here to See the Profile for MiraCT   Find more posts by MiraCT   Click here to Send MiraCT a Private Message   Click Here to Email MiraCT   Visit MiraCT's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Re: IFB+HTB = zásek, CPU STUCK Příspěvek č. 4 

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Old Post 15.04.2010 v 23:07
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Re: IFB+HTB = zásek, CPU STUCK Příspěvek č. 5 

Naposledy upravil dulik 17.04.2010 v 17:04

Old Post 16.04.2010 v 10:02
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 6 

Vyzkoušel jsem všechny jádra od 2.6.20 do 2.6.32
Vyzkoušel jsem dva rozdílné stroje, které jsou jinak plně satabilní

Bez toho QOSu se to nesekne.

Vyzkoušel jsem to že jsem na jeden ze strojů, který se seká, dal VMWARE ESXi a na něj ve virtuálním stroji nahodil stejnou konfiguraci a světe div se, uptime 10 dní. Ale výkonostně to není ono.

Tunel mi menpomůže, potřebuji halfduplexní shaping, tj. přesměruji příchozí i odchozí eth do jednoho IFB, na kterým provádím shaping.

Poslední co mně napadá jestli to není problém síťových karet, zkusil jsem na rady dát nový E1000 driver a vypnout TOE a stejně zásek...

Otázkou je, děláte někdo celntrální halfduplexní shaping wifin? Máte někdo zkušenost s konfigurací, která funguje?

Díky

P.

Old Post 16.04.2010 v 10:17
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Příspěvek č. 7 

Naposledy upravil dulik 16.04.2010 v 11:37

Old Post 16.04.2010 v 11:30
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Příspěvek č. 8 

Old Post 16.04.2010 v 11:36
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 9 

Pravda, ten tunnel by měl jít.

IFB jsem zvolil že je to standardní řešení v kernelu a protože na tom stroji nedělám nat, jenom shaping.

IFB funguje ve virtuálu OK, tahnul jsem přes to 400Mbit a vpohodě, ale ve špičkých co se týče pps propustnosti ten virtuál pokulhává a je to logické.

Vyzkouším ještě vyměnit síťovky od Intelu za Broadcomy, jestli to není jema, jsou totiž v obou strojích a pak se vrhnu na tunel.

Old Post 16.04.2010 v 12:39
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Příspěvek č. 10 

IMQ?

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Old Post 16.04.2010 v 13:46
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 11 

Ťuk, Ťuk, nechci to zakřiknout, ale vypadá to že jsem našel problém...

Malý

txqueuelen

na IFB rozhranní, na eth je 1000, tak jsem ho dal na 2000 protože tam valim oba směry a zatím uptime 2hodiny, to je megaúspěch...

Snad to nezakřiknu.

P.

Old Post 16.04.2010 v 13:53
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 12 

IMQ.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 17.04.2010 v 07:52
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Příspěvek č. 13 

Old Post 17.04.2010 v 08:55
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ValXdater
Senior Member

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 657

Příspěvek č. 14 

__________________

Neděkuj, poděkuj, až ti to pojede...

Old Post 17.04.2010 v 10:31
ValXdater je offline   Click Here to See the Profile for ValXdater   Find more posts by ValXdater   Click here to Send ValXdater a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 15 

Zajimalo by me, jestli nekdo koukal dovnitr Mikrotika a pamatuje si, co tam na tyhle shapovaci otazky pouzivaji. Chovanim to napadne pripomina IMQ.
Rad bych podotkl, ze citovany slovensky clankek z SKFree je v rozporu s realitou. IMQ je to zarizeni, u ktereho si pri kompilaci modulu muzete vybrat, jestli se do nej bude traffic posilat pred nebo po NATu, naopak IFB, pokud jsou me informace spravne, si s NATem neporadi.
Nebo to uz vylepsili tak, ze s nim jde udelat half-duplexni shaping s ohledem na NAT? Pak bych radeji sve uceni odvolal, nez se tady pect na hranici flamewaru.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 17.04.2010 v 14:12
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dulik
Junior Member

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 269

Příspěvek č. 16 

Old Post 17.04.2010 v 17:01
dulik je offline   Click Here to See the Profile for dulik   Find more posts by dulik   Click here to Send dulik a Private Message   Click Here to Email dulik   Visit dulik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:21.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz