CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > Problémy s CRC na 2.3km 5Ghz spoj
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
doktor78
Newbie

Registrován: 03.11.2008
Příspěvků: 17

Problémy s CRC na 2.3km 5Ghz spoj Příspěvek č. 1 

Old Post 28.07.2010 v 10:15
doktor78 je offline   Click Here to See the Profile for doktor78   Find more posts by doktor78   Click here to Send doktor78 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
doktor78
Newbie

Registrován: 03.11.2008
Příspěvků: 17

Doplneni Příspěvek č. 2 

Ahoj,
tak jsem včera ještě laboroval, změna kanálu trochu pomohla,
zkusil jsem měnit ručně kanály jeden za druhým a rychlost se
měnila mezi 500kB - 1,5MB. Vyšší byla jen v rozsahu pro použití
indoor, který vzhledem k potřebnému výkonu nemůžu stejně použít.
Víc se mi z toho fakt nepodařilo dostat. Na to, že je to spoj bod-bod
mi to přijde fakt málo.

Zkoušel jsem zapnout (snížit) RTS, což mělo za následek částečné
snížení rychlosti o cca 20% avšak rychlost už nekolísala a byla
poměrně stabilní, což se dalo předpokládat. Fragment threshold byl
vůbec k ničemu, při nastavení na 1000B se rozpadl FTP přenos a
nešlo nic přenést, asi procházely jen menší pakety pod ten limit.
Takže je fragmentace nastavena zpět na 2300B nebo kolik to je, tedy
se nepoužívá.

Nenapadá někoho co by mohlo pomoct? Dneska zkusím opět změnu
polarizace na vertikální a ještě vyhodit bleskpojistky, ale to asi
nepomůže.


Moc díky za jakýkoliv tip. S výsledkem zkoumání se rád podělím...

Honza

Old Post 29.07.2010 v 09:40
doktor78 je offline   Click Here to See the Profile for doktor78   Find more posts by doktor78   Click here to Send doktor78 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
VAS
Junior Member

Registrován: 10.10.2002
Příspěvků: 105

Příspěvek č. 3 

ACK nastavené máš?

Old Post 29.07.2010 v 18:47
VAS je offline   Click Here to See the Profile for VAS   Find more posts by VAS   Click here to Send VAS a Private Message   Click Here to Email VAS     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
doktor78
Newbie

Registrován: 03.11.2008
Příspěvků: 17

ACK Příspěvek č. 4 

ACK? Co to je? V nastaveni jsem nic takoveho nenasel.

Honza

Old Post 29.07.2010 v 19:17
doktor78 je offline   Click Here to See the Profile for doktor78   Find more posts by doktor78   Click here to Send doktor78 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 5 

A mohu se hloupě zeptat jaké zařízení tedy používáš ?

Old Post 29.07.2010 v 21:27
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 6 

Psal ze tam ma Cisca, tam se to bude urcite jmenovat nejak jinak...

L.

BTW: Pouziva Cicso do 5G veci vubec Atheros????

__________________

Old Post 29.07.2010 v 22:44
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
doktor78
Newbie

Registrován: 03.11.2008
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 7 

Přesně tak, mám tam Cisco 1242. Nastavení jsem celé prošel a nic co by mohlo pomoct jsem nenašel. Včera jsem zase otočil antény o 90st.
tedy na vertikál a zase vyzkoušel všechny kanály a vybral ten, kde byl přenos nejrychlejší, což bylo okolo zase 12Mbps. Signál mám myslím v pořádku okolo -69dBm, SNR 28dB.

Díky,
Honza

Old Post 30.07.2010 v 07:52
doktor78 je offline   Click Here to See the Profile for doktor78   Find more posts by doktor78   Click here to Send doktor78 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
8an
Praha12.Net admin

Registrován: 02.09.2002
Příspěvků: 564

Příspěvek č. 8 

__________________

Jabber: 8an@praha12.net

Old Post 30.07.2010 v 12:57
8an je offline   Click Here to See the Profile for 8an   Find more posts by 8an   Click here to Send 8an a Private Message   Click Here to Email 8an   Visit 8an's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 9 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 30.07.2010 v 13:55
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
doktor78
Newbie

Registrován: 03.11.2008
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 10 

Timeouty se nastavit nějaké dají. Vesměs by se měly správně nastavit
po zadání příkazu "distance" v kilometrech. Nevím, co přesně tenhle
příkaz nastaví.
Co vidím za příkazy, tak snad jestli něco z:

carrier-delay: Specify delay for interface transitions
beacon dtim-period: dtim period
beacon period: beacon period
delay: Specify interface throughput delay
distance: Set the RF propagation distance
probe-response gratuitous period: GPR period
probe-response gratuitous speed: GPR transmission speed
tx-ring-limit: Configure PA level transmit ring limit

Díky,
Honza

Old Post 30.07.2010 v 14:29
doktor78 je offline   Click Here to See the Profile for doktor78   Find more posts by doktor78   Click here to Send doktor78 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
doktor78
Newbie

Registrován: 03.11.2008
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 11 

Old Post 30.07.2010 v 14:32
doktor78 je offline   Click Here to See the Profile for doktor78   Find more posts by doktor78   Click here to Send doktor78 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 12 

distance snad nastavuje ack,.. ale ... osobně bych se ptal na supportu cisco

Old Post 30.07.2010 v 14:37
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
doktor78
Newbie

Registrován: 03.11.2008
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 13 

Naposledy upravil doktor78 30.07.2010 v 14:46

Old Post 30.07.2010 v 14:41
doktor78 je offline   Click Here to See the Profile for doktor78   Find more posts by doktor78   Click here to Send doktor78 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
8an
Praha12.Net admin

Registrován: 02.09.2002
Příspěvků: 564

Příspěvek č. 14 

__________________

Jabber: 8an@praha12.net

Old Post 30.07.2010 v 14:58
8an je offline   Click Here to See the Profile for 8an   Find more posts by 8an   Click here to Send 8an a Private Message   Click Here to Email 8an   Visit 8an's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
doktor78
Newbie

Registrován: 03.11.2008
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 15 

Old Post 30.07.2010 v 15:03
doktor78 je offline   Click Here to See the Profile for doktor78   Find more posts by doktor78   Click here to Send doktor78 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
8an
Praha12.Net admin

Registrován: 02.09.2002
Příspěvků: 564

Příspěvek č. 16 

__________________

Jabber: 8an@praha12.net

Old Post 30.07.2010 v 15:10
8an je offline   Click Here to See the Profile for 8an   Find more posts by 8an   Click here to Send 8an a Private Message   Click Here to Email 8an   Visit 8an's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:29.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz