CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > antena wifi(5ghz) vzadalenost 3km pomoc
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

antena wifi(5ghz) vzadalenost 3km pomoc Příspěvek č. 1 

zdravim vsechny,

uz par mesicu premyslim nad tim ze si na chatu poridim wifi ,protoze EDGE od o2 uz me leze poradne krkem.providerea jsem uz nalezl a tarif 300kc down-max 5mega minimalne 2 mega me bohate staci

problem je zarizeni jakou antenu pouzit (parabolu,sito,nebo by stacila naka silnejsi panelovka?)a s jakym vykonem DBI.

jak uz jsem rekl vzdalenost je zhruba 3km vzdusnou carou,prima viditelnost v pasmu 5 ghz v okoli neni nikdo kdo by mel wifi takze okoli neni zarusene.

a jake apecko pouzit?

dalsi otazkou je jak kvalitni spoj se da vytvorit na tuto vzdalenost s zarizenim za rozumnou cenu.muzu ocekavat plne hodnoty nebo nake obrovske ztraty ?docela casto tady fouka vitr okolo 20-30m/s neni zadna vyjimka,a na podzim a v zime je kolikrat mlh a ze je viditelnost sotva 100m

dekuji vsem ze si udelaji cas me odpovedet jsem vtomhle amater a ikdyz uz o wifi googluju nakej patek tak jsem ztoho vic blbej nez chytrej

Old Post 30.01.2011 v 13:01
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ppeyrak
Newbie

Registrován: 30.08.2008
Příspěvků: 35

Příspěvek č. 2 

v první řadě bys to měl řešit s tím poskytovatelem, jestli to není ignorant tak Ti minimálně poradí, spíš to komplet udělá, nebo na tom chceš ušetřit? co Tě vede k tomuhle postupu?

Old Post 30.01.2011 v 13:16
ppeyrak je offline   Click Here to See the Profile for ppeyrak   Find more posts by ppeyrak   Click here to Send ppeyrak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 3 

finance jsou jeden z duvodu rad bych usetril ovsem neni to hlavni duvod. poskytovatel nema pernamentne cas,jeho technici jsou porad nekde v terenu a neco resi.kazdopadne jedine s cim me pomohl je ze v miste kde chci wifi to na 100% pujde zrealizovat.ovsem jake zarizeni pouzit je otazka ptal jsem se u kamaradu co maji wifi 5ghz.a kazdy tvrdi neco jineho ,pres bude stacit sito 17gbi,jiny rika ze to ani na takovou dalku rozumne fungovat nemuze atd atd no proste nic moc informaci me nedali

Old Post 30.01.2011 v 13:30
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ppeyrak
Newbie

Registrován: 30.08.2008
Příspěvků: 35

Příspěvek č. 4 

Dobře, tak takhle, použil bych nějakou 24dBi parabolu, límcovou Jirous nebo Prowax a k tomu buď UBNT Bullet M5 nebo RB711, ale to bych konzultoval právě s tím poskytovatelem. RB bych dal do boxu za anténu.

Old Post 30.01.2011 v 13:37
ppeyrak je offline   Click Here to See the Profile for ppeyrak   Find more posts by ppeyrak   Click here to Send ppeyrak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 5 

Old Post 30.01.2011 v 13:59
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ppeyrak
Newbie

Registrován: 30.08.2008
Příspěvků: 35

Příspěvek č. 6 

todle Ti za 200 prodám taky, ale to bych tam fakt necpal

Old Post 30.01.2011 v 14:13
ppeyrak je offline   Click Here to See the Profile for ppeyrak   Find more posts by ppeyrak   Click here to Send ppeyrak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 7 

nekde jsem cetl ze ikdyz je to dual (2,4 i 5 ghz) diky Atherosu je to spise na 2,4. a 5ghz to spis brzdi ale co je na tom pravdy nevim

Old Post 30.01.2011 v 14:21
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 8 

tedka jsem koukal na ty parabolicke 24 dbi a neni to zas tolik drahe akorat to jeste musim probrat s providerem jestli me to povoli.jeste ktem AP nechtel bych to mit venku v boxu, ale spis nakej router ale pripojovat se bezdratove k routeru nechci jen lan kabely

Old Post 30.01.2011 v 16:10
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ppeyrak
Newbie

Registrován: 30.08.2008
Příspěvků: 35

Příspěvek č. 9 

koukal jsi na ten bullet M5? to se jen našroubuje na anténu a od toho Ti dom vede jen jeden UTP kabel po kterým běžej data i napájení, buď to vrazíš do PC, nebo do switche, nebo do nějakýho domácího AP

PS: koukám že pod slovem router si laici představujou každou krabičku co má anténku

Old Post 30.01.2011 v 16:26
ppeyrak je offline   Click Here to See the Profile for ppeyrak   Find more posts by ppeyrak   Click here to Send ppeyrak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 10 

Old Post 30.01.2011 v 17:54
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ppeyrak
Newbie

Registrován: 30.08.2008
Příspěvků: 35

Příspěvek č. 11 

jo, to je to samý

umí to všechno cos jmenoval a všechno co budeš kdy potřebovat, hlavní je nalejt do toho poslední stable firmware

Old Post 30.01.2011 v 17:57
ppeyrak je offline   Click Here to See the Profile for ppeyrak   Find more posts by ppeyrak   Click here to Send ppeyrak a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 12 

ok tak dik moc :-)

Old Post 30.01.2011 v 18:05
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 13 

tak jsem to konzultoval s providerem a ten rekl :parabola 24 dbi -ok, prej by mozna stacila i 22dbi zalezi na vyrobci.AP :UBNT Bullet M5 . ok ,ale nema snim moc zkusenosti.RB711: prej to ma asi 5 jeho zakazniku a ma stim jen same dobre zkusenosti.

kazdopadne bude lepsi kdyz pockam, a poradne me to prijdou jeho technici promerit.

ted resim jestli dat ,nebo nedat bleskojistku (atmosfericke prepeti)

mam zhruba vygooglovane dva nazory :1 zbytecne to zpomaluje net a neni to zas tak dulezite....2 musi to tam byt jinak budu i čtyrikrat do roka menit ap

ja se spise priklanim ktomu, ze tam bleskojistku dam,ale prej ma utlum 3dbi ale nevim jak moc se to projevi na rychlosti downloadu a pingu ty 3 dbi ????? dik za odpoved

Old Post 02.02.2011 v 09:33
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LT.CLOUD
Member

Registrován: 14.10.2005
Příspěvků: 449

Příspěvek č. 14 

Old Post 02.02.2011 v 11:38
LT.CLOUD je offline   Click Here to See the Profile for LT.CLOUD   Find more posts by LT.CLOUD   Click here to Send LT.CLOUD a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 15 

antena by mela byt na tyči (neco jako lešenova trubka zabetonovana v zemi)jinak zjistil jsem dalsi vec vzdalenost neni 3km jak jsem od oka strelil ,ale dle mapy.cz je vzdalenost 2350metru tedy o 650 metru mene nez jsem odhadoval bude se tedy hodit jeste ta 24dbi antena? nebo to chce nakou s nizssim ziskem ?dik za odp

Old Post 02.02.2011 v 13:38
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hunor
Newbie

Registrován: 30.01.2011
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 16 

a antenu budu muset urcite smerovat trochu nahoru protoze nejsem uplne v rovne primce ale o kolik se ted neda rict mozna 3 mozna 5 stupnu ale tezko rict

Old Post 02.02.2011 v 18:06
hunor je offline   Click Here to See the Profile for hunor   Find more posts by hunor   Click here to Send hunor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:56.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz