CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > WDS s 2204
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Jaromir108
Newbie

Registrován: 12.03.2009
Příspěvků: 14

WDS s 2204 Příspěvek č. 1 

Zdravim,

potreboval bych poradit. Uvod: Inet prijimam pres ADSL zyxelem P660HW-T3 V2, kde doma sirim WiFi signal pres vestavene AP (vyhovovalo mi, ze signal neni moc silny a nejde moc ven z domu).
Pred nedavnem jsem prislibil pripojit souseda. Jelikoz u nej signal z mi neznamych duvodu strasne kolisa (nejenom ode mne), napadlo mne pro zvyseni signalu koupit nejake APcko - koupil jsem starsi C&C2204A, ktery jsem flasnul na latest fw, viz foto.
Kdyz jsem zjistil, ze po upgrade se "naucil" i WDS, tak jsem zajasal, ze nemusim tahat kabel.
Dotaz c.1: Chapu spravne, ze WDS by melo fungovat tak, ze se pripoji na APcko, ze ktereho by mel sirit signal, vezme si kompletni nastaveni a to siri dal na puvodnim kanale, sifrovani, atd?
Dotaz c.2: U tohoto zarizeni nelze vypnout AP a nechat pouze WDS?
Zarizeni jsem zprovoznil a vyrazil jsem k sousedovi. Vsiml jsem si, ze kdyz jsem u souseda, tak "ADSL Apcko", ktere jsme pojmenoval Jaromir8 ma mene nez polovicni silu signalu, nez AP z 2204ky, ktere jsme pojmenoval JaromirOKNO ... z cehoz dedukuji, ze WDS nefunguje, protoze jinak by meli mit signal stejne velky?.!
Dotaz c.3: prikladam 2 obrazky nastaveni ... co delam spatne? Ted jsem nasel okno WDS settings ... hmm, znamena to, ze tam mam dat Jaromir8? Hmm, stalo se a vypada to, ze se nic nezmenilo.

Poradte prosim. Dekuji. Jaromir

P.S. Jsem asi nejak natvrdly, jelikoz mi nejdou tady nahrat fotky

Naposledy upravil Jaromir108 31.01.2011 v 11:37

Old Post 31.01.2011 v 11:31
Jaromir108 je offline   Click Here to See the Profile for Jaromir108   Find more posts by Jaromir108   Click here to Send Jaromir108 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jaromir108
Newbie

Registrován: 12.03.2009
Příspěvků: 14

II Příspěvek č. 2 

Jelikoz jsem nevedel co dal ... zkusil jsem zarizeni jeste jednou flashnout ... a svetre div se, najednou se objevilo i samotne WDS a pri stejne konfiguraci to funguje

Mozna jeste dva dotazy - lze nejak u tohoto zarizeni udelat, aby pri cistem WDS modu se dostaly data i na LANku (bez pripojeni kabalem)?

2, na 2204 je u WEP volba 64 ci 128bit .. na Zyxelu jen WEP Static - kdyz bych to chtel naparovat ... bude k tomu sedet 64 ci 128bit? Dekuji. Jaromir

P.S. Porad nerozumim tomu rozdilu v kvalite signalu ... i kdyz je siren jednou antenou ... predpokladal jsem, ze bude stejny

Old Post 31.01.2011 v 17:32
Jaromir108 je offline   Click Here to See the Profile for Jaromir108   Find more posts by Jaromir108   Click here to Send Jaromir108 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jaromir108
Newbie

Registrován: 12.03.2009
Příspěvků: 14

III Příspěvek č. 3 

Budu vypadat jako trouba ... hledla jsem odpoved dlouho ... ale az ted jsem zjistil, jaky je rozdil mezi 64 a 128bit sifrovanim ;o)

Old Post 31.01.2011 v 17:35
Jaromir108 je offline   Click Here to See the Profile for Jaromir108   Find more posts by Jaromir108   Click here to Send Jaromir108 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb
Senior Member

Registrován: 29.10.2004
Příspěvků: 809

Příspěvek č. 4 

kdyz pouzijes ap jako "repeater"(do dnes nechapu proc se tomu rikalo wds), snizis propustnost cele site na cca. polovinu (zjednodusene, kdyz si tvuj soused stahne packet, musi ho tvuj dsl modem vyslat, druhe ap prijmout a vyslat, tj zpracovat ho 2x..pokud je mezi apcky spatny signal, packety se budou opakovat a bude to jeste horsi). Obecne je to prasarna. Proc nepripojis druhe ap do dsl modemu kabelem a nedas ho do ap modu?

edit: a proc zakladas pro kazdou ptakovinu vlakno? stacilo by tve prvni prejmenovat treba na "Propojeni se sousedem" a celou dalsi diskuzi vest tam.

__________________

Naposledy upravil superweb 01.02.2011 v 00:17

Old Post 01.02.2011 v 00:12
superweb je offline   Click Here to See the Profile for superweb   Find more posts by superweb   Click here to Send superweb a Private Message     Visit superweb's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jaromir108
Newbie

Registrován: 12.03.2009
Příspěvků: 14

hmm Příspěvek č. 5 

Dekuji za odpoved.

No, libilo se mi, ze bych nemusel tahat kabel ... ale v nedeli vecer jsem jej stejne nakonec natahl. Take, podle toho co je napsano na ruznych forech, jsme mel dojem, ze WDS je bezna vec. Asi jsem to spatne pochopil.

Neslo mi o rychlost, ale kvalitu signalu - myslel jsem, ze kdyz je jedna antena, tak kvalita vysilaneho signalu AP (mel jsem to kvuli testum nastaveny na AP + WDS) i brigdovaneho bude stejna ... ale to druhe AP melo silnejsi signal nez to bridgovane (skoro dvojnasobne) - to si myslim by nemelo byt ... nebo snad ano?
Prosil bych teda vase zkusenosti ci nazory, zdali je rozdilna kvalita v tomto pripade v poradku, kdyz to jde pres jednu antenu.

Omlouvam se, nevedel jsem, ze je mozne prejmenovat dotaz. Priste se budu vedet. Pekny vecer

Old Post 01.02.2011 v 22:43
Jaromir108 je offline   Click Here to See the Profile for Jaromir108   Find more posts by Jaromir108   Click here to Send Jaromir108 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:08.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz