CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > SCSI Disk IBM
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

SCSI Disk IBM Příspěvek č. 1 

Zdravím
Dostal se mi do ruky disk s SCSI rozhraními Je to značka IBM DDYS T18350 s kapcitou 18.2 Gb mámk němu řadič asus.Disk se točí al enikde se nehlásí při staru mi to napíše Mass storage tuším ale systémho nevidí.Systémm ám Mandrivu 2010,sice už jsem něco vygoogloval co se týče nastavení switchů kterých je tam trochu více než u klas ATA disku. Z návodu moc chytrý tedy nejsem.Chtěl bych tento disk používat jako Master tedy systémový.Tak bych vás chtěl požádat o radu jak nastavit propojky tedy pokud tento disk někdo používá tak zdali bych moch poradit ?

Předem díky

Old Post 13.03.2011 v 20:41
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 2 

Je dulezite mit sbernici spravne zakoncenou (podle manualu nema disk interni terminator) a nemit konflikt v cislech ID. Pokud mas nejaky zastaraly radic, zkus jumper Force SE mode.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 14.03.2011 v 07:36
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

Příspěvek č. 3 

Tak na řadiči žádné propojky nejsou jen vývody pro ledku tak nevím jak dále.

__________________

ICQ: 575 177 748

Old Post 20.03.2011 v 13:08
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 4 

..jumper na disku. Ostatne, nema-li radic propojky, ma mozna parametry v driveru nebo softwarovou konfiguraci, ci dokonce BIOS.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 20.03.2011 v 13:16
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

Příspěvek č. 5 

Bios by tam byl ale položka boot je není aktivní.Když dám v biosu MB v Boot sekvenci Boot other device tak stejně nic.

__________________

ICQ: 575 177 748

Old Post 20.03.2011 v 14:12
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 6 

kdyz to ten ten disk nevidi,tak tezko bude v boot menu ,natoz aby z nej slo bootovat, jak je jiz vyse ,je treba mit zakoncenou scsi ksandu terminatorem(,,odporem"), dal bych se ujistil jestli mas opravdu dobre nastaveny switche a pripadne pokud stale nic,tak bych zkusil disk v nejakym jinym serveru/pc nebo si naopak sehnal jinej scsi disk a zkusil ,jestli neni KO radic nebo ksanda

Old Post 21.03.2011 v 12:20
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:51.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz