CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > 2Pc na 1 Eth kabel
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

2Pc na 1 Eth kabel Příspěvek č. 1 

Zdravím všechy přítomné mám takový dotaz jestli lze využít 1 utp kabel pro 2 Pc samozřejmě bez využití switche. Tuším že se to tu uřešilo ale diskuzi jsem nenašel :-) předem díky za náměty a rady M

__________________

ICQ: 575 177 748

Old Post 03.05.2011 v 18:29
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 2 

Mas rad Gigabit Ethernet?

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 04.05.2011 v 06:52
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Thomeless
Newbie

Registrován: 20.04.2009
Příspěvků: 19

Příspěvek č. 3 

Old Post 04.05.2011 v 07:22
Thomeless je offline   Click Here to See the Profile for Thomeless   Find more posts by Thomeless   Click here to Send Thomeless a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Defendrius
Newbie
zastupce cloudu 10.110


Registrován: 12.09.2005
Příspěvků: 82

Příspěvek č. 4 

__________________

PlzenecNET o.s. , Stary Plzenec a siroke okoli

Old Post 04.05.2011 v 11:02
Defendrius je offline   Click Here to See the Profile for Defendrius   Find more posts by Defendrius   Click here to Send Defendrius a Private Message     Visit Defendrius's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

Příspěvek č. 5 

__________________

ICQ: 575 177 748

Old Post 04.05.2011 v 13:58
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

Příspěvek č. 6 

__________________

ICQ: 575 177 748

Old Post 04.05.2011 v 14:01
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
martanx
Junior Member

Registrován: 16.09.2002
Příspěvků: 117

Příspěvek č. 7 

pokud se spokojis se 100Mbps, tak je to jednoduche v kabelu jsou 4 páry na 100Mbps ti staci 2, takze kabel rozpletes a do kazdeho konektoru ti pujdou jen 4 draty

Old Post 04.05.2011 v 14:21
martanx je offline   Click Here to See the Profile for martanx   Find more posts by martanx   Click here to Send martanx a Private Message   Click Here to Email martanx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

Příspěvek č. 8 

Mno spíše bymě zajímalo jak rodělit vlastně barevné páry vodičů moje představa je taková že z routru mi půjde jeden utp kable na kterým budou naroubované 2 konektory a na konci kabelu budou zas 2 konektory.

__________________

ICQ: 575 177 748

Old Post 04.05.2011 v 14:21
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

Příspěvek č. 9 

__________________

ICQ: 575 177 748

Old Post 04.05.2011 v 14:27
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
martanx
Junior Member

Registrován: 16.09.2002
Příspěvků: 117

Příspěvek č. 10 

barevne je to vlastne uplne jedno(jen si musis pamatovat jak jsi to zapojil na druhe strane), ale aby byly dodrzeny konvence tak jeden konektor bude(pri pohledu na dolni cast(kontakty) z leva do prava) puloranzova,oranzova,pulzelena,nic,nic,zelena,nic,nic
a druhy (ja jako nahradu za oranzovou pouzivam hnedou) pulhneda,hneda,pulmodra,nic,nic,modra,nic,nic
jak si mechanicky osetris to rozdvojeni je na tome ale me se osvedcilo odbuzirkovat 10cm, stahnout v kuse rozstrihnout na pul nasunout na oddelene dvoupary, ve spojeni ti vznikne Y to omotat vulkanizackou, zkratit konce kabelu a osadit konektory

Old Post 04.05.2011 v 14:30
martanx je offline   Click Here to See the Profile for martanx   Find more posts by martanx   Click here to Send martanx a Private Message   Click Here to Email martanx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ludvik
Senior Member

Registrován: 04.12.2002
Příspěvků: 543

Příspěvek č. 11 

píšeš "bez použití switche". Na jednom konci máš dva kompy a kam strčíš ty druhé dva?

Jestli jsi náhodou nemyslel udělat switch z toho kabelu :-) Což jde ... zapoj ty dva počítače "paralelně" na jeden kabel. A shoď si rychlost na 10Mbit halfduplex.

__________________

www.khnet.info

Old Post 06.05.2011 v 08:32
ludvik je offline   Click Here to See the Profile for ludvik   Find more posts by ludvik   Click here to Send ludvik a Private Message   Click Here to Email ludvik   Visit ludvik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 12 

Kdyz se to udela spravne, tak rychlost shazovat netreba.
Hlavne nedelat odbocky. Jestli chces dat "doprostred" kabelu zasuvku, tak u ni ty pary, co jsou do ni vyvedene, zakonci. Jinak tam budou odrazy a pujde to skutecne jenom 10Mbit half-duplex. Nemam zkusenosti s tim, ze by vykon snizovaly jenom preslechy. Mozna jestli to kolega ludvik tahal az nekam k limitu 100m..

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 06.05.2011 v 08:38
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ludvik
Senior Member

Registrován: 04.12.2002
Příspěvků: 543

Příspěvek č. 13 

ono mám totiž spíš takový divný pocit, že při fullduplexu se nepoužívá CSMA/CD. Takže když to tam tak necháš, tak to bude nejspíš kravit.

Mě by tohle řešení nikdy nenapadlo :-) takový čuně nejsem. Stalo se mi to kdysi náhodou v jedné firmě, nějak jsem přehlédnul nestandardní zapojení zásuvky. Ale už je to opravdu hodně dlouho, možná byl na druhé straně desítkový HUB.

__________________

www.khnet.info

Old Post 06.05.2011 v 09:22
ludvik je offline   Click Here to See the Profile for ludvik   Find more posts by ludvik   Click here to Send ludvik a Private Message   Click Here to Email ludvik   Visit ludvik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 14 

Tady se nemluvi o pripojeni dvou pocitacu na jeden par v kabelu. Pouze o efektivnejsim vyuziti kabelu, bez zbytecneho plytvani symetrickymi pary :-)

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 06.05.2011 v 09:36
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

Příspěvek č. 15 

__________________

ICQ: 575 177 748

Old Post 06.05.2011 v 15:31
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mirek007
Newbie

Registrován: 20.11.2003
Příspěvků: 76

Příspěvek č. 16 

__________________

ICQ: 575 177 748

Old Post 06.05.2011 v 15:33
Mirek007 je offline   Click Here to See the Profile for Mirek007   Find more posts by Mirek007   Click here to Send Mirek007 a Private Message   Click Here to Email Mirek007     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:50.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz