CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 5GHz > winbox wireless scan
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
cellrsx
Newbie

Registrován: 21.10.2011
Příspěvků: 6

winbox wireless scan Příspěvek č. 1 

Zdravím,
mám poprvé v ruce rb a winbox.
Nejde mě o celkové nastavení to přenechám odborníkum ale,potřeboval bych poradit,jak vyhledat okolní síte"ssid,síla signalu atd"
a ujistit se že mám stožár na správném míste a vidím ssid isp.
Zkoušel jsem to následovně.
Interface-wlan1=enabled-dvojklikem na wlan1 a z praveho menu scan,ale jen je tam pořád running a nic to nenajde je tohle správnej postup?děkuji

Old Post 02.11.2011 v 12:26
cellrsx je offline   Click Here to See the Profile for cellrsx   Find more posts by cellrsx   Click here to Send cellrsx a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 2 

country v zalozce wireless nastavit na czech rep. , nastavit spravnou frekvenci 2.4 nebo 5ghz, popr. zkusit zvolit mezi antena a,antena b, vsechno tohle se nachazi v zalozce wireless,pro scanovani nemusi byt karta enabled

Old Post 02.11.2011 v 20:07
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cellrsx
Newbie

Registrován: 21.10.2011
Příspěvků: 6

Příspěvek č. 3 

Děkuji za radu
všechno tohle jsem našel až na vyběr antena a,b.
Hledal jsem po internetu screeny z winboxu co se tyce založky antena a,b,
a všude to měli hned pod položkoiu country já to tam nemám soudím že to bude asi špatně zapojenej pigtail zítra lezu na střechu a kouknu jestli nevyskočil protože už při nasazovaní jsem měl pocit že tam dost dobře nesedí

Old Post 02.11.2011 v 23:33
cellrsx je offline   Click Here to See the Profile for cellrsx   Find more posts by cellrsx   Click here to Send cellrsx a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cellrsx
Newbie

Registrován: 21.10.2011
Příspěvků: 6

Příspěvek č. 4 

Tak jsem ten pigtail upevnil a zkoušel pootačet antenou při scanu, a našlo to jen jednu sít při signálu -90 až -85.s obyčejným mobilem vtom místě chytnu asi 5 sítí.
mám antánu jrc-24 a rb-711
kde muže být chyba?

Old Post 03.11.2011 v 16:58
cellrsx je offline   Click Here to See the Profile for cellrsx   Find more posts by cellrsx   Click here to Send cellrsx a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 5 

jestli tam antena a,b neni(coz je u rb711 ok, protoze ma jen jeden antenni vystup) tak pokud si vse ostatni nastavil jak jsem psal,tak bude zrejme chybka - antena- pigtail, ale nejspis radio te rb 711 bude KO, mozna jeste zkus u te karty dat v pravo dole tlacitko RESET CONFIGURATION a zkust nastavit znova co jsem psal vyse,jestli sis tam neprenastavil neco uplne jineho

Old Post 03.11.2011 v 19:52
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cellrsx
Newbie

Registrován: 21.10.2011
Příspěvků: 6

Příspěvek č. 6 

Tak to byl špatně zapojenej pigtail
už scanuje perfektně,našel 23 sítí
ssid isp chytám okolo -74
umí nák na rb zvýšit výkon?když mám tu čtyřiadvacítku antenu tak bych se i mohl do norem ČTU vlezt

Old Post 04.11.2011 v 19:11
cellrsx je offline   Click Here to See the Profile for cellrsx   Find more posts by cellrsx   Click here to Send cellrsx a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 7 

zalozka wireless-antena gain

Old Post 09.11.2011 v 19:34
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cellrsx
Newbie

Registrován: 21.10.2011
Příspěvků: 6

Příspěvek č. 8 

Chápu to tedy správně že když dám
country-czech
a do antena gain dám
antena=24db-pigtail
tedy antena gain cca=23db
tak to mikrotik sám zreguluje na 27db podle norem?

Old Post 15.11.2011 v 16:33
cellrsx je offline   Click Here to See the Profile for cellrsx   Find more posts by cellrsx   Click here to Send cellrsx a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:57.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz