CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Software > Monowall
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
dolby.digital00
Junior Member

Registrován: 24.08.2006
Příspěvků: 114

Monowall Příspěvek č. 1 

Ahoj, řeším jedno propojení pomocí 2 routeru postavených na monowallu. Komunikace mě ale nějak nešlape. Směrování jsem pochopil minule a pomocí 2 jiných routerů to šlapalo výborně ale pomalu, chtěl jsem si to vyzkoušet pomocí monowallu a narazil jsem a nemůžu se dopátrat chyby. zapojení je následovné 2 pc v každém 3x síťovka LAN,WAN,OPT. Mezi síťky OPT jsem dal křížený kabel (led svítí a snad fungují) static routovaní jsem nastavil tak (na routeru1 LAN je ip 192.168.3.1/24 na OPT ip 192.168.6.1/24) (na routeru2 LAN je ip 192.168.2.1/24 na OPT je IP 192.168.6.2/24) směrovaní jsem nastavil tak že na R1 jsem nastavil interface na LAN (zkoušl jsem i OPT) Destination network nastavím na 192.168.3.0 a jako Gateway jsem nastavil ip protějšího routeru tedy 192.168.6.2/24.
Jestli někde dělám chybu prosím poraďte. komunikace mě nešlape.
A ještě jedna věc pokaždé když provedu na jakemkoliv monowallu nějakou změnu s interfacem tak se sním komunikace přeruší a až teprve po HW resetu znovü naběhne... to se týka i přidání stratického záznamu v tabulce! přijíde mě to divné.
jsou to uplně rozdílné kompy s uplně jiným HW jedno P1 druhý P2 jeden má monowall 1.33 druhý 1.236
díky moc za radu.

Naposledy upravil dolby.digital00 02.02.2012 v 21:15

Old Post 30.01.2012 v 20:32
dolby.digital00 je offline   Click Here to See the Profile for dolby.digital00   Find more posts by dolby.digital00   Click here to Send dolby.digital00 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 2 

Chybu vidim, ale mozna jsi to jenom spatne napsal.
Na routeru R1 musis mit cestu do 192.168.2.1/24 pres 192.168.6.2/32.
..a naopak..
Na routeru R2 musis mit cestu do 192.168.3.1/24 pres 192.168.6.1/32.
A bylo by dobre napsat, co odkud muzes pingnout.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 04.02.2012 v 18:10
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dolby.digital00
Junior Member

Registrován: 24.08.2006
Příspěvků: 114

Příspěvek č. 3 

ahoj, no zkusil jsem to všelijak a nějak se mě to nedaří... potřebuji aby to pinglo ze sítě 192.168.3 do sítě 192.168.2. přes síťky OPT(mám tam 3sítovky v každém routeru LAN,WAN,OPT. a OPT to právě propojují) ale nepinguje. U jineho routeru jsem jen nastavil ip sítě, masku a adresu dalšího hopu a jelo to.
zkusil jsem to tvoje nastavení a taky nic. Musí tam být někde jen nepatrná chybka která to maří :-)
udělal jsem screan nakopni mě kde dělám chybu. (budeme řwšit jen jednu stranu ta druhá bude logicky jen obráceně :-) )

Old Post 05.02.2012 v 19:47
dolby.digital00 je offline   Click Here to See the Profile for dolby.digital00   Find more posts by dolby.digital00   Click here to Send dolby.digital00 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dolby.digital00
Junior Member

Registrován: 24.08.2006
Příspěvků: 114

Příspěvek č. 4 

Old Post 05.02.2012 v 19:55
dolby.digital00 je offline   Click Here to See the Profile for dolby.digital00   Find more posts by dolby.digital00   Click here to Send dolby.digital00 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 5 

a muzes pingnout z jednoho routeru druhy? a z routeru druhou sit?

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 05.02.2012 v 20:07
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dolby.digital00
Junior Member

Registrován: 24.08.2006
Příspěvků: 114

Příspěvek č. 6 

Jsem připojenej na rozhrani 192.168.3.0 a pingnu na sitovku 192.168.6.2 tedy na síťovku v tom samém routeru ale 6kového rozsahu na síťovku 192.168.6.1 už ale nepingnu(ta je v druhem routeru). pokud zadam v monowallu ping tak je to stejné.

Old Post 05.02.2012 v 20:48
dolby.digital00 je offline   Click Here to See the Profile for dolby.digital00   Find more posts by dolby.digital00   Click here to Send dolby.digital00 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soptadv
Newbie

Registrován: 21.02.2004
Příspěvků: 49

Monowall Příspěvek č. 7 

Old Post 05.02.2012 v 21:03
soptadv je offline   Click Here to See the Profile for soptadv   Find more posts by soptadv   Click here to Send soptadv a Private Message   Click Here to Email soptadv   Visit soptadv's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dolby.digital00
Junior Member

Registrován: 24.08.2006
Příspěvků: 114

Příspěvek č. 8 

Tak to stim firewallem jsem si neuvědmil to bude asi tim... a na tu tabulku se mrknu a kdyby něco ozvu se
díky

Old Post 06.02.2012 v 08:21
dolby.digital00 je offline   Click Here to See the Profile for dolby.digital00   Find more posts by dolby.digital00   Click here to Send dolby.digital00 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dolby.digital00
Junior Member

Registrován: 24.08.2006
Příspěvků: 114

Příspěvek č. 9 

Tak jsem pokročil. ping ze sítě 2 do 3 jede obráceně ne. Ale to bude zase nějaká drobnost. dál to bohužel nepingne, není tam ještě neco nejaka pitomost co mě zase nenapadla? Nebo případně bych nekomu mohl dát IP aby se dotoho mrknul a viděl by hned :-)

Old Post 06.02.2012 v 20:37
dolby.digital00 je offline   Click Here to See the Profile for dolby.digital00   Find more posts by dolby.digital00   Click here to Send dolby.digital00 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 10 

Udelat to za tebe by nebylo vubec edukativni :-P

Ping je kdyz jede paket tam a zase zpatky.
Router je bezestavove zarizeni. Nekouka na to, jesti predtim prosel nejaky paket tam, kdyz pousti paket zpatky.
Z toho vyplyva...
Ze tam asi porad je stavovy firewall nebo NAT.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 06.02.2012 v 21:11
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 11 

A zkusim vestbu - ten firewall bude na tom routeru, _Z_ jehoz site jde pingovat.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 06.02.2012 v 21:38
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dolby.digital00
Junior Member

Registrován: 24.08.2006
Příspěvků: 114

Příspěvek č. 12 

jj ještě jednou a pořádně na to mrknu :-) bude to asi tím natem. stím jsem si moc nepohrál. Když to připojím do mojí sítě, tak na WAN mam nastaveno ip z dhcp, tu taky dostane a net normálně začne fungovat, tedy lan-wan je průchozí a natuje, ale lan-opt ne ikdyž jsem ve firewallu nastavil pravidlo propustit vše bez omezení. no uvidim až se ktomu dostanu :-)

Old Post 07.02.2012 v 08:44
dolby.digital00 je offline   Click Here to See the Profile for dolby.digital00   Find more posts by dolby.digital00   Click here to Send dolby.digital00 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soptadv
Newbie

Registrován: 21.02.2004
Příspěvků: 49

routing Příspěvek č. 13 

Ahoj,

dej sem výpis "netstat -rn" z obou routerů, třeba tam něco někdo uvidí.

Sopťa

Old Post 07.02.2012 v 11:20
soptadv je offline   Click Here to See the Profile for soptadv   Find more posts by soptadv   Click here to Send soptadv a Private Message   Click Here to Email soptadv   Visit soptadv's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:52.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz