CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 2.4GHz > Topologie antén pro spoj
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
wombat
Newbie

Registrován: 28.04.2008
Příspěvků: 4

Topologie antén pro spoj Příspěvek č. 1 

Old Post 10.03.2012 v 03:19
wombat je offline   Click Here to See the Profile for wombat   Find more posts by wombat   Click here to Send wombat a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wondra
Junior Member

Registrován: 22.12.2002
Příspěvků: 227

Příspěvek č. 2 

Tak si to spocitej.
Zadal jsem do Googla "2.4 GHz FSL calculator" a vylezlo jich na me aspon 5.

__________________

Be smart, use TROSCs!
T.R.O.S.C. ... The Really Old yet Sufficient Computer

Old Post 14.03.2012 v 22:12
wondra je offline   Click Here to See the Profile for wondra   Find more posts by wondra   Click here to Send wondra a Private Message   Click Here to Email wondra   Visit wondra's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 3 

20 Mbit na 2.4Ghz? to je temer nerealny, doporucuji poridit p2p na 5ghz , coz vyjde cca do 3500-4500,- ....

Old Post 15.03.2012 v 22:30
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb2
Newbie

Registrován: 08.02.2012
Příspěvků: 15

Příspěvek č. 4 

Zalezi na tom kde jsi. Pokud jsi zapadlej v udoli, ke o wifi nezakopnes(i takovy mista stale znam), pouzijes nkovy 2,4ghz zarizeni, tak to tech 30mbit hd(i vic) da. Pokud naskenujes rekneme 5 a vice siti na 2,4ghz, bude to horsi. Kazdopadne je v principu blbost pouzivat na p2p spoj vsesmerovku(my nemame v siti ani jednu ani na multipointu - kdyz opomenu 5dbi do vedlejsiho pokoje)
Ja bych link na 100m resil 2x NS M5 Loco nebo NB 22dB M5, vykon na minimum. Ti co preferuji Mikrotik, ke kterym jsem se nedavno taky radil, by ti doporucili asi 2x RB SXT. Vyjde to ve vysledku nastejno, akorat do RB nacpes vic casu, pokud nemas zkusenosti s nastavenim. A dle zkusenosti z posledni doby vetsi sanci, ze budes reklamovat.

Old Post 15.03.2012 v 22:56
superweb2 je offline   Click Here to See the Profile for superweb2   Find more posts by superweb2   Click here to Send superweb2 a Private Message     Visit superweb2's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wombat
Newbie

Registrován: 28.04.2008
Příspěvků: 4

Příspěvek č. 5 

Jedná se o malou vesnici (cca 1000 obyv.) jsou tu 3 ISP, kteří všechno valí via 5 GHz, jedná se opravdu o propojení dvou domů (řekněme kanclu, kde se budu přes léto vyskytovat) a tyto starý antény mám z dob minulých, proto bych je chtěl využít, samozřejmě, že není nic jednoduššího než tam dát 2x NanoStation, ale pokud by to mělo fungovat i na tomhle, tak bych se tomuhle chtěl ze začátku zatím vyhnout. Raději bych investoval spíše do lepších antén, pokud doporučíte, na obou stranách bude AP 5460v2.

Old Post 16.03.2012 v 00:02
wombat je offline   Click Here to See the Profile for wombat   Find more posts by wombat   Click here to Send wombat a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Registrován: 13.03.2006
Příspěvků: 889

Příspěvek č. 6 

tak pokud tam jsou tri isp, tak tam bude 2.4Ghz nejspis zarusena, investovat do lepsich anten - tak kup maly plny paraboly, nebo maly sita nebo aspon pan14,zalezi kolik mas na scanu po trase siti..10mbit se protahnout da v pohode,ale tech 20 tomu moc neverim

Old Post 16.03.2012 v 08:40
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb2
Newbie

Registrován: 08.02.2012
Příspěvků: 15

Příspěvek č. 7 

kazdopadne ten vsesmer je podle me nesmysl..

Old Post 16.03.2012 v 09:35
superweb2 je offline   Click Here to See the Profile for superweb2   Find more posts by superweb2   Click here to Send superweb2 a Private Message     Visit superweb2's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mnaga
Senior Member

Registrován: 19.03.2003
Příspěvků: 1214

Příspěvek č. 8 

2x ELBOXRF TA PAN-14 PRO, rozumny kabel a
do ovislinku nahrat firmware aspon E18 nebo novejsi. Nastavit g-only, zakazat IAPP a tech 18-20mbps na tech par metru to da.

__________________

http://laser.webpark.cz

Old Post 16.03.2012 v 19:51
mnaga je offline   Click Here to See the Profile for mnaga   Find more posts by mnaga   Click here to Send mnaga a Private Message   Click Here to Email mnaga   Visit mnaga's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:38.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz